wlodi napisał(a):Witam serdecznie. Jedziemy po raz pierwszy do cro i kompletnie nie wiemy dokąd się wybrać więc może ktoś może nam coś polecić. Mamy trójke dzieci 6-12 lat więc szukamy miejsca z odpowiednią plażą gdzie można ponurkować z maską i fajką (syn uwielbia ryby). Nie zależy nam na szleństwach, dyskotekach ani restauracjach - chcemy odpocząć od zgiełku i chałasu. Szukamy jakiegoś małego,spokojnego miasteczka z fajną plażą. Wyjeżdżamy ok 20 czerwca i chcemy jechać w "ciemno". Może ktoś był właśnie w takim miejscu. Z góry dziękuję za pomoc.
Torac napisał(a):A propos cichych zakątków. Szanowna Katarzyno , chciałbym zapytać o ciche (bardzo ciche i spokojne)zatoki na Hvarze:
Tvrdni Dolac ,Smokvina , Uvala Torac ,Kozja , Skozanje ,Smrska. Jak się w praktyce tam wypoczywa ? Co oznacza że woda to tylko deszczówka ? Energia 12v? Masz może jakieś przemyślenia dotyczące tego typu wypoczynku , miejsc?
Pozdrav
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Torac napisał(a):A propos cichych zakątków. Szanowna Katarzyno , chciałbym zapytać o ciche (bardzo ciche i spokojne)zatoki na Hvarze:
Tvrdni Dolac ,Smokvina , Uvala Torac ,Kozja , Skozanje ,Smrska. Jak się w praktyce tam wypoczywa ? Co oznacza że woda to tylko deszczówka ? Energia 12v? Masz może jakieś przemyślenia dotyczące tego typu wypoczynku , miejsc?
Pozdrav
W tych zatokach rzeczywiście najczęściej woda "zbierana" czyli deszczówka (w tym roku zima była baaardzo deszczowa...); gdy wody brakuje, kupuje się ją (z beczkowozu wlewa się do cysterny pod domem); a prąd, też zależy gdzie, przeważnie z solarów; lodówka i "kuchenka" na gaz (duże butle); a jak się wypoczywa? Cóż... Czesi bardzo lubią takie "miejscówki". Radziłabym wybierać zatoki z jak najmniejszą ilością obiektów.
Pozdrawiam
Torac napisał(a):Mkm - nieśmiało zapytam,poproszę o upublicznienie twoich różnych portali na których szukasz tych dziewiczych plaż i apartmanetów. Coś mi przeczucie podpowiada że masz na kompie masę tego typu dojść, niedostępnych dla przeciętnego internetowego eksploratora
mkm napisał(a):Torac napisał(a):Mkm - nieśmiało zapytam,poproszę o upublicznienie twoich różnych portali na których szukasz tych dziewiczych plaż i apartmanetów. Coś mi przeczucie podpowiada że masz na kompie masę tego typu dojść, niedostępnych dla przeciętnego internetowego eksploratora
... To prawda . Ale przecież muszę też zadbać o siebie
Z Wodzisławia do mojej skarbnicy masz tylko 15 km.
Torac napisał(a):mkm napisał(a):Torac napisał(a):Mkm - nieśmiało zapytam,poproszę o upublicznienie twoich różnych portali na których szukasz tych dziewiczych plaż i apartmanetów. Coś mi przeczucie podpowiada że masz na kompie masę tego typu dojść, niedostępnych dla przeciętnego internetowego eksploratora
...Rozumiem. Mam się czuć zaproszony
15km Rybnik Jastrzębie Żory
Jestem czasowo dyspozycyjny
mkm napisał(a):Torac napisał(a):mkm napisał(a):Torac napisał(a):Mkm - nieśmiało zapytam,poproszę o upublicznienie twoich różnych portali na których szukasz tych dziewiczych plaż i apartmanetów. Coś mi przeczucie podpowiada że masz na kompie masę tego typu dojść, niedostępnych dla przeciętnego internetowego eksploratora
...Rozumiem. Mam się czuć zaproszony
15km Rybnik Jastrzębie Żory
Jestem czasowo dyspozycyjny
Myśla , że sie kiedy zgodómy
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne