Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Vodospady Krka -droga

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
natuchna
Croentuzjasta
Vodospady Krka -droga

Nieprzeczytany postnapisał(a) natuchna » 25.05.2009 13:44

Jak dojechać w pobliże wodospadów Krka ( jedziemy z malym dzieckiem) ? Widze na mapie droge Gulin -Slavica ...czy to od tej strony jest dojazd ? czy jakies Parkingi tam sa a może inaczej sie tam dociera....prosze o rade jaki dojazd wybrac aby było najlepiej.

pzdr
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 25.05.2009 14:06

Najpierw powiedź skąd jedziesz.
Potem wejdź na stronę parku
zakładka karta/ mapa, zaznacz opcję službeni ulazi i widać wejścia do parku
Lozovac, Roški slap, Skradin.
Z małym dzieckiem może najlepiej Lozovac (główne wejście); tam "parkowym" autobusem można zjechać na sam dół (Skradinski buk)... wszystko też zależy, co w parku chcecie zobaczyć, ile macie na to czasu...
Pozdrawiam
Ostatnio edytowano 25.05.2009 14:24 przez Katarzyna Głydziak Bojić, łącznie edytowano 1 raz
natuchna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) natuchna » 25.05.2009 14:24

żeby było prościej:
Jedziemy z Vodic, czas nie gra roli sądze ze na spokojnie chcemy zobaczyc te wodospady pod którymi można sie wykapac i pochodzić troszke w ciekawe miejsca parku oczywiscie nie kilometrowe wycieczki:).
Kwestia najwazniejsza gdzie zostawic auto? czy sa tam parkingi strzezone przy tych wejsciach (Lozovac)?

dziekuje Pani z góry!
pzdr
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 25.05.2009 14:40

Przy głównym wejściu w Lozovcu jest duży parking, ale nie jest on strzeżony (tym nie mniej jednak bezpieczny).
Poza tym, jeśli nie ma się ochoty, nie trzeba aż tak bardzo chodzić; przepłynąć trochę ("parkowe" stateczki wycieczkowe).
Można sobie wcześniej zaplanować przeglądając stronę (zakładka zwiedzanie - wycieczki i poszczególne części parku- są opisy z orientacyjnym czasem trwania zwiedzania ).. nie wiem, w którym języku najłatwiej Wam przeglądać web...
Pozdrawiam
natuchna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) natuchna » 25.05.2009 14:42

dzięki. Sporo juz wiem.
Angielski ale na stronie nie otwieraja sie zakładki.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 25.05.2009 14:49

natuchna napisał(a):dzięki. Sporo juz wiem.
Angielski ale na stronie nie otwieraja sie zakładki.

Zgadza się, "ciężkawo" chodzi ta strona, ale przy odrobienie cierpliwości.... i szczęścia...
Zróbcie sobie spacerek po Skradinskim buku, przepłyńcie się stateczkiem (Roški slap jest fajny), wzbierając opcję odpowiednią dla Waszej rodzinki (by Latorośl się nie wynudziła)
Pozdrawiam
natuchna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) natuchna » 25.05.2009 14:51

Zrobimy jak polecasz!
Dzięki za pomoc.
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 26.05.2009 08:20

natuchna napisał(a):Jak dojechać w pobliże wodospadów Krka ...

nie wiem ale za rok tez sie w te okolice wybieramy :)
natuchna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) natuchna » 26.05.2009 08:20

piotrulex napisał(a):
natuchna napisał(a):Jak dojechać w pobliże wodospadów Krka ...

nie wiem ale za rok tez sie w te okolice wybieramy :)

Ty nie wiesz ale ja już wiem:D
ufokking
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ufokking » 26.05.2009 11:56

czy dobrze widzę ze wejście na cały dzień to cena za osobę dorosła 90kn? jak to jest z ta wejściówka czy parking tez płatny?
jak się wejdzie do parku czy za np statek tez trzeba zapłacić?
i gdzie w parku są te wodospady co wykąpać się można?
jak ktoś by miał jakieś fotki to byłbym wdzięczny
natuchna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) natuchna » 26.05.2009 11:58

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Najpierw powiedź skąd jedziesz.
Potem wejdź na stronę parku
zakładka karta/ mapa, zaznacz opcję službeni ulazi i widać wejścia do parku
Lozovac, Roški slap, Skradin.
Z małym dzieckiem może najlepiej Lozovac (główne wejście); tam "parkowym" autobusem można zjechać na sam dół (Skradinski buk)... wszystko też zależy, co w parku chcecie zobaczyć, ile macie na to czasu...
Pozdrawiam

W tym linku masz wszystkie informacje. parking jest bezpłatny .
ufokking
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ufokking » 26.05.2009 12:29

:lol: dzięki tyle to ja wiem ale z cennika wynika ze ceny są rożne i właśnie nie wiem od czego to zalezy, czy od zwiedzania części parku sie płaci inaczej? chodzi mi zwiedzanie całości chce poświecić na to cały dzień i tak czy inaczej nie ma tam odpowiedzi na wszystkie moje pytania :roll:
ufokking
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ufokking » 26.05.2009 12:31

:roll:
Ostatnio edytowano 26.05.2009 12:35 przez ufokking, łącznie edytowano 1 raz
natuchna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) natuchna » 26.05.2009 12:33

za statek dodatkowa opłata to pewne. Ta oplata za wstep dotyczy tylko wejscia i przebywania w nim a inn atrakcje dodatkowo płatne. a Wodospady zobaczysz sporo fotek odpalacjąc google earth( jak nie masz to polecam zainstalować) tam zobaczysz zdjecia z każdego zakatka świata , i z wodospadów także. Polecam.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 26.05.2009 12:48

ufokking napisał(a)::lol: dzięki tyle to ja wiem ale z cennika wynika ze ceny są rożne i właśnie nie wiem od czego to zalezy, czy od zwiedzania części parku sie płaci inaczej? chodzi mi zwiedzanie całości chce poświecić na to cały dzień i tak czy inaczej nie ma tam odpowiedzi na wszystkie moje pytania :roll:

Bilet wstępu jest ważny na cały park na cały dzień (nawet jeśli wejdziesz jednym wejściem, potem wyjdziesz, przemieścisz się w inne miejsce i wejdziesz innym wejściem, bilet jest ważny w tym dniu; po prostu przy wejściu okazujesz ważny bilet). Stateczki i autobus nie są w cenie (płacisz osobno, nie w kasie, tylko u kierowcy czy na przystani).
Ceny różne.. hm, może chodzi o kategorie cenowe (dzieci, dorośli, oraz o wyszczególnione wycieczki stateczkami na poszczegónych trasach; wejscie do muzeum klasztornego w Visovcu...itp). Napisz dokładnie, czego nie rozumiesz (jest przecież kilka wersji językowych strony). Wodospady, twierdze, klasztory, wejscia do parku itp. masz pozaznaczane na mapie umieszczonej na stronie parku)
Foty są w googlach, w relacjach forumowiczów; moich kilka jest tu
Pozdrawiam
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone