Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wasze 5 najlepszych,najpiękniejszych miejscowości na Istrii.

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
cromaniaczek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) cromaniaczek » 12.05.2009 15:23

Witam założyłem ten temat aby każdy mógł się pochwalić swoimi 5-oma najpiękniejszymi miejscowościami na Istri.Niektórym ułatwi to przy okazji wybranie tej właściwej miejscowości.
Ostatnio edytowano 12.05.2009 21:31 przez cromaniaczek, łącznie edytowano 1 raz
cromaniaczek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) cromaniaczek » 12.05.2009 16:45

moje 5:
Rabac
Labin
Porec
Rovinj
Novigrad
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 12.05.2009 17:58

Opatija, Pula, Poreć, Lovran, Rovinj a kolejność raczej przypadkowa bo każde super. :)
Ostatnio edytowano 12.05.2009 22:07 przez Vjetar, łącznie edytowano 1 raz
Bahama
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bahama » 12.05.2009 20:20

Zdecydowanie Labin, potem Rovinj, Poreć, Opatija, Pula
cromaniaczek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) cromaniaczek » 12.05.2009 21:23

Aby nie pisac nowego tematu skorzystam z okazji.Jakie miejsce polecicie niekoniecznie z Istri.Najlepiej jakby była możliwość popłynięcia do Wenecji.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.05.2009 21:26

Cromaniaczku, please :!: zmień to "w Istrii", bo to przecie półwysep.
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 12.05.2009 21:50

cromaniaczek napisał(a):Aby nie pisac nowego tematu skorzystam z okazji.Jakie miejsce polecicie niekoniecznie z Istri.Najlepiej jakby była możliwość popłynięcia do Wenecji.

Wenecja

:roll:
KOBIAL
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) KOBIAL » 12.05.2009 22:01

1. Rovinj
2. Porec
3. Pula
4. Labin
5. Opatija
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 12.05.2009 22:03

Bahama napisał(a):Zdecydowanie Labin, potem Rovinj, Poreć, Opatija, Pula

Ta klasyfikacja jest dla mnie najtrafniejsza ... Choć jest jeszcze Motovun :D
cromaniaczek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) cromaniaczek » 12.05.2009 23:22

A komu się Rabac podoba?Lepiej wybrac Rovinj lub Porec od Rabaca?
Chodzi mi o to aby było co pozwiedzać,fajne plaże i żeby było nocne życie a nie nudy.
SDI
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SDI » 12.05.2009 23:39

.Wenecja firma KOMPAS wypływa z PORECIA, ale my z Puli gdzie czekał na nas autobus Kompasu i zawoził pod sam port i z powrotem wszystko w cenie 520 kun od osoby,jak ktoś pierwszy raz do Wenecji to naprawde warto..I TERAZ UWAGA NIE WYKUPUJCIE KARNETU NA OBIAD W RESTAURACJI W WENECJI NA STATKU ZA 18 EU....obiad żałosny ......
Bahama
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bahama » 13.05.2009 06:23

cromaniaczek napisał(a):A komu się Rabac podoba?Lepiej wybrac Rovinj lub Porec od Rabaca?
Chodzi mi o to aby było co pozwiedzać,fajne plaże i żeby było nocne życie a nie nudy.

Nie ta kategoria. Rabać to typowy kurort. Adriatyk - apartamentowce. W watku pytają o najpiękniejsze miejscowości, czyli zabudowa, starówka, architektura itp.

Jak na plażowanie to Rabać, jesli piękno architektury - Rovinj, Poreć.
Chociaż należy pamiętać , że 3-4 km od Rabaću jest najpiękniejszy Labin.
Przez przypadek wjechałem do tego miasteczka i szczęka mi opadła... Jechałem sobie spokojnie Jardanką z Medulin do Rijeki i nagle moim oczom ukazało się miasto na wysokim wzniesieniu. Mówię do żony, w drodze powrotnej stajemy tutaj i się nie przeliczyłem :)
Obok "starego Labina" Jest także "nowy Labin z normalnymi blokami i sklepami jak w polskim miasteczku, więc się nie pomylcie :)

W mieście jest całkowity zakaz ruchu. Należy stanąć na parkingu ciut ponizej. Zresztą w niektóre uliczki to by tylko skutery wjechały :)
Byłem zdziwiony gdy na szczycie ujrzałem auto... Okazało się , że mieszkańcy mają jakaś tam drogę wyznaczoną...

Obrazek
Obrazek
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 13.05.2009 06:59

Może-Brijuni Park Narodowy, zasługują na to, by być na tej liście.

Obrazek

:?
śliweczka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) śliweczka » 13.05.2009 11:02

witam :)
Labin,Rabac,Pula,Opatija,Porec.
Miało być pieć naszym zdaniem najpiękniejszych i nie było założenia,że piękne=do zwiedzania. Rabac jak najbardziej!
gordipi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gordipi » 17.05.2009 00:25

a ja polecam jedna miejscowosc Moscenicka Drage ktora bardzo mi sie spodobala bylem tam wraz z rodzinka 3 razy cicha spokojna miejscowosc;) polecam ;) ( polozona niedaleko od Opatiji )
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies