Witam, wybieram się do Chorwacji w terminie 22-30 czerwca br. Podróżować będę z żoną i półtora roczną córką. Zależy mi na tym by przejazd trwał możliwie jak najkrócej dla tego preferuje autostrady. Czytałem sporo o proponowanych trasach przez Węgry, Austrię i w oparciu o te opinie stworzyłem coś co wydaje mi się być optymalnym przebiegiem trasy ze względu na szybkość przejazdu i koszty. Mój plan przejazdu wygląda tak: Łódź-Tucepi
Mam tu jednak dwie wątpliwości.
Pierwsza czy przejazd Cieszyn i kawałek Czech rzeczywiście będzie szybszy niż przez Bielsko-Białą, Żywiec, Zwadoń?
Druga czy opłaca się zjazd z autostrady przed Bratysławą i skrót przez Komarno? Różnica w kilometrach jest znaczna ale czy ktoś się orientuje jak wygląda w rzeczywistości ten skrót i prędkość z którą się go przejeżdża?
Bardzo proszę osoby które znają poszczególne kawałki "mojej trasy" o informacje o jej słabych punktach. Bardzo mile widziane są też wszelkie uzasadnione poprawki jej przebiegu. W punkcie B planuje nocleg, z informacji które zdobyłem tu na forum wynika że jest tam duża i niedroga baza noclegowa.
Z góry wielkie podziękowania za wszelką pomoc.