My też wybieramy się na Pag - w drugiej połowie sierpnia. Nie wiemy jeszcze na jak długo, to zależy od tego jak bardzo nam się spodoba, później plan dalszej jazdy na południe...
Rodzinnie - z trójką dzieci (no, jeden już nastolatek, i dwa maluszki: 3 latek i roczna pannica), na camping, pewnie będzie to Drazica.
Szukam informacji o tym, co zobaczyć na samej wyspie, bo w jej okolicach - wiadomo.
Chodzi mi o ciekawe miejsca, które warto odwiedzić, np
1. Czy można gdzieś znaleźć wytwórnię sera? Mogą być takie małe, "prywatne" - ale może coś większego?
2. Z Pagu pochodzi też sól morka - czy ktoś wie, czy można coś podpatrzeć? I gdzie konkretnie?
3. Punkty widokowe - miejsca, skąd jest szczególnie ładny widok na okolicę - oprócz najwyższego wzniesienia na wyspie oczywiście...
4. Miasteczka warte odwiedzenia: Pag ze starówką - wiadomo, a gdzie jeszcze warto zajrzeć?
5. Plaże - które trzeba zobaczyć koniecznie, podobno okolice Bosana i Sv Duch, może jeszcze gdzieś?
A może jakieś inne propozycje?
Fajnie byłoby gdyby napisały osoby, które były i widziały i jeszcze zdjęcia pokazały
Bo czytałam o fachowcach od Pagu, niejakiej beatusi i Asi&Rafale (mam nadzieję, że nie pokręciłam nicków, jeśli tak - przepraszam

może się wypowiedzą???
Z góry serdecznie dziękuję