Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

która miejscowość na Istrii polecacie!

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
sas
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) sas » 03.12.2008 23:41

Zależy mi na bliskiej odległości do morza oraz na plaży o zejściu łagodnym i ciepłej wodzie na początku lipca. Miejscowość żeby nie była za mała ale też nie za duża i z dużym wyborem kwater
damiangres
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) damiangres » 04.12.2008 08:44

Ja zakochałem się w Novigradzie. Piękny, nie za duży, nie za mały. Dostępność kwater też ok. Polecam.
pozdrawiam
--
damian
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 04.12.2008 08:57

Moščenička Draga - mnie się podobała ta mieścinka. Jest wszystko to o czym Piszesz.
Zobacz tu.
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 04.12.2008 09:30

Nie za mała , nie za duża , z dużym wyborem kwater i oczywiście ciepłą wodą w lipcu jest np. .... ROGOZNICA :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 04.12.2008 09:47

mkm napisał(a):Nie za mała , nie za duża , z dużym wyborem kwater i oczywiście ciepłą wodą w lipcu jest np. .... ROGOZNICA :D

Może tam pojadę , tylko to nie na ISTRII :lol:
damiangres
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) damiangres » 04.12.2008 09:52

Aj tam może sas zmieni zdanie :) i "zdradzi" istrię ;)
pozdrawiam
--
damian
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.12.2008 10:19

mkm napisał(a):Nie za mała , nie za duża , z dużym wyborem kwater i oczywiście ciepłą wodą w lipcu jest np. .... ROGOZNICA :D

Widzę, że kolega powiela moje zdanie...dla mnie Rogoźnica jest super i jest tam wszystko czego potrzebuję na urlopie...niektórzy twierdzą, że jak na Chorwację mało malownicza ale ja się z tym w ogóle nie zgadzam...zresztą są gusta i guściki...mnie np. nie odpowiada Tucepi... :)
W Rogoźnicy byłem już dwa razy i na pewno jeszcze będę...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 04.12.2008 10:33

sas napisał(a):Zależy mi na bliskiej odległości do morza oraz na plaży o zejściu łagodnym i ciepłej wodzie na początku lipca. Miejscowość żeby nie była za mała ale też nie za duża i z dużym wyborem kwater

Na Istrii kwater w bliskiej odległości od morza nie ma tak dużo jak w Dalmacji, bo przy samym morzu zlokalizowane są kompleksy hotelowe i duże kempingi.
Musisz się nastawić na kwatery w odległości raczej 200 - 800 m od morza i zdecydować w której części Istrii chcesz spędzić wakacje.
Bardziej przestrzennie jest na zachodniej części półwyspu Istria lub na samym jego koniuszku.
Co do temperatury wody , to trudno w grudniu 2008 powiedzieć jak będzie na początku lipca 2009 :wink:
Jeśli czerwiec będzie ciepły , to woda w morzu na początku lipca może mieć temperaturę ok. 22-24 stopni.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 04.12.2008 11:08

Rogoźnica to Dalmacja Północna...mapa no chyba, że mowa o jakiejś innej
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 04.12.2008 11:37

JacYamaha napisał(a):Rogoźnica to Dalmacja Północna... no chyba, że mowa o jakiejś innej

Hmmm.... Rogoznica leży chyba już w Dalmacji Środkowej
Dalmacja Środkowa
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 04.12.2008 11:41

mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 04.12.2008 11:54

alessandro1977 napisał(a):

Widzę, że kolega powiela moje zdanie...dla mnie Rogoźnica jest super i jest tam wszystko czego potrzebuję na urlopie...niektórzy twierdzą, że jak na Chorwację mało malownicza ale ja się z tym w ogóle nie zgadzam...zresztą są gusta i guściki...mnie np. nie odpowiada Tucepi... :)
W Rogoźnicy byłem już dwa razy i na pewno jeszcze będę...

Ja nie powielam żadnych zdań ... tylko tak mi jakoś Rogoznica przyszła do głowy , w której wypoczywałem zdaje się w sezonie 2000 . Rogoznica jest OK :D
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 04.12.2008 12:00

Janusz Bajcer napisał(a):

Może tam pojadę , tylko to nie na ISTRII :lol:

I bardzo dobrze , że nie na Istrii :) Miejsce Rogoznicy jest w Dalmacji i niech tak zostanie na zawsze :D :wink:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 04.12.2008 12:43

Arek napisał(a):Hmmm.... Rogoznica leży chyba już w Dalmacji Środkowej
Dalmacja Środkowa

Kłócić się nie będę - ważne, że to HR :)
A północna bo popatrzyłem tu czyli tzw. Riwiera Sibenika.
Ewentualnie mogę iść na kompromis - jest to południowa część Dalmacji północnej :wink:
Bierz, co chcesz, bo ja nie skąpię, ale kuku nie ustąpię... :)
Co nie zmienia faktu, że gość szuka czegoś na płw. Istria.

Pozdrawiam
Jacek
elekmach
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) elekmach » 04.12.2008 20:32

Witam
Ja w tym roku byłam z rodzinką w Puli Ośrodek Punta Verudella - było super, w ośrodku baseny z woda morską, zejście z ośrodka na plażę - co prawda kamienisto-betonowa ale od czego są maty??? Jesteśmy zachwyceni tym krajem i już szukam fajnego miejsca na najbliższe wakacje :):)
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies