napisał(a) ines » 09.08.2008 00:37
mtomala napisał(a):Witaj ines,
przeglądam forum od jakiegoś czasu i widzę, że jesteś Tucepi-maniakiem

, prawie wszędzie gdzie Tucepi - tam Ty... Przeczytałam wiele Twoich postów i wiele dzięki nim się dowiedziałam. Nie skłamię jeśli powiem, że to właśnie dzięki Twojemu entuzjazmowi zdecydowałam się właśnie na tą miejscowość przy planowaniu tegorocznego wyjazdu na riwierę makarską. Wyjeżdżamy 11 września w ciemno z dwójką dzieci (2 i 8 lat) i planujemy dojechać "na jeden raz", bez noclegu po drodze. W związku z tym będziemy na pewno zmęczeni rano podczas szukania apartamentów. Aby uniknąć niepotrzebnego tracenia czasu mam wielką prośbę do Ciebie.. Podaj proszę w której części Tucepi szukać apartamentu tak aby nie błądzić po całej miejscowości. Zależy nam oczywiście na tym aby morze było tuż obok (myślę, że we wrześniu nie będzie problemu). Może masz namiary na jakiś sympatyczny apartament. Pozdrawiam Cię serdecznie i czekam na wiadomość. Jestem pewna, że znowu pomożesz

Witaj,
W tym terminie nie powinnaś mieć żadnych problemów ze znalezieniem ładnej kwaterki przy plaży..
Z tego co pamiętam to dobre miejsca z kwaterami zaczynało się ok.ulicy Podgradac numery10-20 zaraz był przystanek autobusowy(jakoś między tymi numerkami była taka mała uliczka-nie pamiętam nazwy, która szło sie do plaży, na końcu uliczki po prawej stronie zaczynała się ta główna promenada, puby, kafejki, po lewej było już pusto, tylko promenada i domki) stojąc w stronę morza bardzo ładne kwaterki nad sama plaza zaczynały się od tej uliczki w lewo..czyli port po prawej, a kwatery po lewej
Tucepi jest nieduże więc gdzie byś nie znalazła kwatery będziesz mieć blisko do morza
mapka , która może pomoże:
Na niebiesko zaznaczyłam zjazd z głównej ulicy (Podgradac) do plaży..właśnie tą uliczka X.
Po prawej zaczynały się kafejki, sklepy itd, po lewej cichsze miejsca na zakwaterowanie..
Mam nadzieję, że trochę pomogłam..Jesli masz jeszcze wątpliwości pytaj
Tutaj na żółto właśnie ta według mnie najlepsza cześć..mapka pokazuje więcej miasteczka
Przy tych domkach jadąc od strony Makarskiej w prawo skręcało się w tą uliczkę, która właśnie prowadziła do plaży.
To ta uliczka