Staram się dookrećlić czas przejazdu z Zwardonia do Zagrzebia przez Słowację, Węgry.
Jakie są wasze doświadczenia?
Ponadto, jak wygląda Zagrzeb od strony noclegu?
Może jakieś warte uwagi miejsca?
Rysio napisał(a):10 h do Karlovaca (tam proponuję poszukać noclegu bo jest tego w ciorty) przez Węgry.
paszczak napisał(a):Witam,
nie wiem czy przydatne info bo trochę za Zwardoniem...Kysucke Nove Mesto ok.21:00, Zagrzeb ok.4:40, 20/21 czerwiec tego roku.
Może się przyda komuś więc ślad GPS z mojej trasy Gliwice-Split wystawiam tu: http://paszczak.one.pl/ACTIVELOG_20080620.gpx
W Cakovcu niekoniecznie powtarzać ten wariant bowiem dopiero w centrum zdecydowaliśmy jechać na Varazdin, polecam jechać za znakami
pozdrawiam,
paszczak
elbek napisał(a):Nie wiem który lepiej ominie płatne drogi.
Natomiast Map24.pl proponuje trase przez:
Skalite - Cierne - Cadca - Dunajov [11/E75]- Zlina [64] - Prievidza - Nitra [75]- Komarom - Gyor [e575] - [obwodnicą 88] Szombathely - Zalaegerszeg [74/E65] - potem przez dziury jakieś:
- Bak - Nova - Redics - Lendava - Cackovec - Gorisnica - Ptui
- Slovenska Bistrica - Celie - Sevnica - Trebnje - Metlika - Netretic - Karlovac.
jdubowski napisał(a):elbek napisał(a):Nie wiem który lepiej ominie płatne drogi.
Natomiast Map24.pl proponuje trase przez:
Skalite - Cierne - Cadca - Dunajov [11/E75]- Zlina [64] - Prievidza - Nitra [75]- Komarom - Gyor [e575] - [obwodnicą 88] Szombathely - Zalaegerszeg [74/E65]
A co to ma być - mistrzostwo Europy w jeździe bez opłat drogowych czy próba dojazdu w rozsądnym czasie - bo obie te rzeczy są nieco sprzeczne...elbek napisał(a):potem przez dziury jakieś:
- Bak - Nova - Redics - Lendava - Cackovec - Gorisnica - Ptui
- Slovenska Bistrica - Celie - Sevnica - Trebnje - Metlika - Netretic - Karlovac.
Nie dziury a slalom po granicy SLO/HR z wielokrotnym jej przekraczaniem- czasochłonne rozwiązanie...
KRIS_B napisał(a):Rozumiem, że chodzi o trasę Zwardoń, Bratysława, Węgry 86:
To zależy czy się w dzień jedzie czy w nocy. W dzień to na spokojnie do 9 godzin da się przejechać (liczę z tankowaniem i krótkimi postojami-bez obiadu czy dłuższego odpoczynku).
Rysio napisał(a):Słowackiej autostrady nie warto omijać, podobnie jak w Chorwacji na odcinku do Karlovaca, ale to tylko moja opinia
elbek napisał(a):Ślad się przyda. Do czego wrzucić tego gpx'a?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi