Witam ponownie !
Pan Janusz podal stronke tego kempingu wiec wszystko jest tam opisane (i zgadza sie w 100%)
Co to ceny za kemping to ja korzystam od pieciu lat z firmy SELECTCAMP i jestem zadowolony
http://www.selectcamp.com.pl/
Pierwszy raz pojechalem do Chorwacji i jestem bardzo zadowolony ( wczesniej Wlochy) te linie brzegowe..... blekit morza no i bez problemu z porozumieniem sie z miejscowymi ( zreszta akurat jest Euro 2008 wiec tym bardziej sa milsi)
Kemping ten (LanternaCamp) jak i inne z ktorych korzystalem sa to wzorowo prowadzone pola kempingowe nastawione szczegolnie na RODZINNY wypoczynek (rodzina moja to 2+1dziecko 10 lat)
Dwa kompleksy basenowe jeden (dzieciecy) oraz drugi wiekszy z morska woda
Plaze kamieniste (ale naprawde piekne i bardzo czyste !
Bardzo duzo "rodakow" mozna powiedziec ze o tej porze (czerwiec to prawie polska plaza) choc oczywiscie jest tez "cała Europa"- i wszyscy zyczliwi !
Temperatura morza to 23stopnie spokojne mozna plywac !
Podstawa to buty na plaze ( nie ma z tym problemow) stragany (50 kn) choc w markecie na kempingu 36 kn.
Dostep do internetu płatny (stanowiska komputerowe) symboliczna oplata kilku kun
Choc jak ktos posiada laptopa to wtedy GRATIS WIFI rewelacyjna predkosc (tak tez korzystam )
Wybralem w tym roku Lanternacamp ze wzgledu na bliskosc atrakcji (Porec 9km Rovnij oraz Pula 62 km - reszta przedemna )
Porusze tu temat ktory sledzilem (jak pewnie kazdy )przed wyjazdem, jadac na 2 tygodnie zabralem ze soba zywnosc na ponad tydzien (troche tego bylo a jestem milosnikiem grila) NIE MA ZADNEJ KONTROLI !!! NIKT NIE SPRAWDZA BAGAZNIKÓW jedynie dawalem paszporty (nie wysiadajac z samochodu ) na granicy (KASTEL jechalem od Ljubljany) kurs za 1Euro 7.18 kn choc przy wymianie np 200E pobrali jakas prowizje 20 kn bylem zdziwione jak kobitka poprosila o jakis dokument
W Poreciu wymienialem Euro przy kursie 1E- 7.10kn
Zaskoczyla mnie cena ropy(akurat na takowej jechalem) zaraz po wjezdzie na Slowenii (pierwsza stacja OMV ON 1.29 euro PB 1.19
Chciałbym raz jeszcze podziekowac wszystkim "Cromaniakom z tego Forum poniewaz wszystko mozna tu znalesc przed pierwszym wyjazdem (tak jak to bylo ze mna)
Na koniec NIE bierzcie piwa ze soba KARLOVACKO jest wszedzie dostepne (polecam pyszne 30stopni w cieniu he.he. )
butelka zwrotna 7.16 kn + kaucja 1.66 kn
ewentualnie 1L ok 17 kn
Dla dzieci to lody 5 kn za galke lodu ( duze)
Pizza od 30-50 kn
Jajka 10 szt 1.90 kn !
Chleb jest drozszy 6-8 kn
pomidory salata (podobnie jak u nas ceny)
ziemniaki mlode placilem w markecie KONZUM 4.20kn
Pozdrawiam