Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

co wybrac?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Lewy85
Globtroter
co wybrac?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lewy85 » 27.03.2008 11:49

co byscie wybrali riviere Makarska czy Wyspa Brac/Supetar

dziekuje za odp
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 27.03.2008 14:47

Oczywiście że Riwierę Makarska (na wyspę Brac można sobie popłynąć i zwiedzić-nie jest duża:)

poszukaj na forum bo było dużo już info na ten temat:)
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=18359

http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=18280

http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=18296

Pozdrawiam:)
beata118
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) beata118 » 27.03.2008 15:54

Tylko Brac :D
Byliśmy w 2006 w Mirca niedaleko Supetaru. Pogoda była piękna przez 14 dni na wyspie, natomiast patrząc na Split i riwierę często zdarzały się burze i chmurzyska. Wyspa jest piękna, warto pojechać na Bol, do Sumartinu i Pucisce. Ja wybieram wyspę.
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 27.03.2008 18:26

Ja proponuję Brac :D , ale nie Supetar :(
asikx&rafikx
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx&rafikx » 27.03.2008 19:10

To zależy co kto lubi:
- dla wielbicieli rozrywek i ludzi - Riwiera Makarska
- dla wielbicieli kameralnego wypoczynku i ciekawych miejsc - wyspa Brac (ale nie Supetar i nie Bol)
Aśka
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 29.03.2008 00:44

Nie uważam , że Riwiera Makarska jest dla wielbicieli rozrywek!!

Przecież na Riwierze są piękne, ciche, bardzo urokliwe miasteczka...sama nie lubię tłoków i np.Tucepi czy Igrane są idealne do spokojnego wypoczynku.

Jeśli ktoś szuka tłoku i imprez to na pewno znajdzie je w Makarskiej czy Basce V.
Zreszta mieszkanie na wyspie jest ograniczeniem.
Na lądzie można sobie zwiedzić sporo miejsc, a na wyspę przecież można sobie popłynąć na wycieczkę!
Jeśli już bym miała wybierać wyspe to Hvar jest piękniejszy:)
Zdecydowanie polecam Riwiere Makarska,a tam Tucepi !
keruj7
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) keruj7 » 29.03.2008 09:09

Lewy85 napisał(a):co byscie wybrali riviere Makarska czy Wyspa Brac/Supetar

A moja rada: Jedź tam gdzie Ci serce dyktuje. Każdy ma inne podejście do wypoczynku, inaczej widzi każde miejsce. To co podoba się jednemu dla innego będzie obrzydliwe. Tam gdzie dla jednego jest rozrywkowo drugi będzie uważał za pustynię i odwrotnie. (Z własnego ubiegłorocznego doświadczenia: Wychwalany pod niebiosa na forum Omiś dla mnie był ostatnim miejscem gdzie chciałbym spędzić wakacje. Pewnie się narażam). Szukaj własnego miejsca na ziemi...wróć...w Chorwacji. :wink:
VValdek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) VValdek » 03.05.2008 09:59

ines napisał(a):Przecież na Riwierze są piękne, ciche, bardzo urokliwe miasteczka...sama nie lubię tłoków i np.Tucepi czy Igrane są idealne do spokojnego wypoczynku.

Ines, masz na pewno rację pisząc, że Tucepi to piękne i urokliwe miasteczko. Ale zupełnie nie pasuje mi do tej miejscowości określenie cicha. To oczywiście rzecz skali i osobistych preferencji, ale dla mnie Tucepi to gwarny kurort, z duża liczbą "jadłodajni", zapchaną na maxa plażą i samochodami jeżdżącymi prawie po głowach plażowiczów, po uliczce znajdującej się przy plaży.
Według mojej klasyfikacji do miana cicha miejscowość wypoczynkowa można zaliczyć na przykład takie "pipidówki" jak Zavala i Sv. Njedjela na Hvarze, a na lądzie np. Mimice, Pisak, Zivogosce-Mala Duba i pewnie jeszcze mnóstwo innych, których nie miałem okazji jeszcze poznać.
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 03.05.2008 21:44

Jeśli się nastawiam na wypoczynek stacjonarny to raczej wyspa , jeśli na zwiedzanie to ląd i makarska Riwiera jest dobrym pomysłem. Logistycznie zwiedzanie atrakcji na lądzie z wyspy jest trudne,czasochłonne i przede wszystkim kosztowne.

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone