MWN napisał(a):....Chcę być na Istrii 2-3 dni i zwiedzić oczywiście Pulę i może Rovnij (tam jest t asłynna katedra?) gdzie się zatrzymać.....
MWN napisał(a):....Czy Pula ma stare miasto, żeby można posiedzieć gdziieś na piwie lub winie bez potrzeby dojechania autem do miejsca zakwaterowania. .....
MWN napisał(a):Przekonaliście mie - Pulę tylko zaliczę!
Serdeczne dzięki!
kmusial napisał(a):Mnie też bardziej podobało się Rovinij niż Pula. W pobliżu Poreća warto zwiedzić jaskinie, wejście z przewodnikiem. Niestety byłem tam dosyć dawno i nie pamiętam dokładnie miejsca , napewno informację znajdziesz w informacji turystycznej na miejscu, a może ktoś z forumowiczów ma lepszą pamięć niż ja i poda o nich więcej informacji.
Janusz Bajcer napisał(a):kmusial napisał(a):Mnie też bardziej podobało się Rovinij niż Pula. W pobliżu Poreća warto zwiedzić jaskinie, wejście z przewodnikiem. Niestety byłem tam dosyć dawno i nie pamiętam dokładnie miejsca , napewno informację znajdziesz w informacji turystycznej na miejscu, a może ktoś z forumowiczów ma lepszą pamięć niż ja i poda o nich więcej informacji.
Byłem trzy razy na Istrii ale w Jamie Baderine nie byłem, a szkoda
Ps. kmusial - ten "tyłek" poważnie uszkodzony
mirko napisał(a):Poreč, Rovinj = turystyczny przemisł
do zwiedzenia wystarczy 2 godziny
Pula miasto stare 3000 lat.
do zwiedzenia 2 dni
Polecam zwiedzić, NP wyspa Brijuni
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne