Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nurkowanie - Riwiera Makarska

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
witoldwojciech
Podróżnik
Nurkowanie - Riwiera Makarska

Nieprzeczytany postnapisał(a) witoldwojciech » 12.02.2008 23:13

Witam wszystkich serdecznie
Mam pytanie dotyczace baz nurkowych w regionie riwiery makarskiej. Mam zamiar dac nurka w tamtym regionie. Z tego co znalazlem to wiem ze jest baza nautici na hvarze. Czy znacie jeszcze jakies godne polecenia bazy z ktorych korzystaliscie i jakie byly wasze doswiadczenia. Interesuje mnie nurkowanie turystyczne do 20 m (mam tylko P1). Pozdro
witoldwojciech
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) witoldwojciech » 13.02.2008 22:15

Kochani cromaniacy !!!
Czy nikt z Was nie korzystał z baz nurkowych ??? :o
Tylko snoorkeling??
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.02.2008 23:40

Ja osobiście nie korzystałem,ale wiem że na Hvarze są trzy bazy ,Nautica ,Austriacka ( w miejsc.Hvar) oraz w Jelsie ,niemiecka.
http://www.tauchinjelsa.de/
http://www.nautica.pl/chorwacja/chorwacja.php
j_w
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) j_w » 14.02.2008 06:57

witoldwojciech napisał(a):Kochani cromaniacy !!!
Czy nikt z Was nie korzystał z baz nurkowych ??? :o
Tylko snoorkeling??

Ja nie korzystałem z baz nurkowych ale o ile pamietam gdzieś na forum (może gazeta.pl) był podawany adres strony internetowej bazy nurkowej która miesciła się przed Makarską. Niestety nie pamiętam nazwy. Widziałem tablice jak byłem w Cro tej bazy - było to między Pisakiem a Makarską.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 14.02.2008 07:46

Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 14.02.2008 08:50

FELUN Gradac

Współpracujemy z tą bazą w zakresie nurkowań "Discovery" - czyli pierwsze nurkowanie z akwalungiem dla zupełnie zielonych :) Wszystko w porządku.
Pływamy z nimi również szybkim statkiem na Korčulę.
witoldwojciech
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) witoldwojciech » 14.02.2008 10:12

Dzieki za podpowiedzi. Czy nie wiecie czasem czy te bazy maja polskich instruktorów. (Oczywiście poza nauticą). Nie pytam dlatego, że bariera językowa (z tym nie mam problemu) ale raczej mam większe zaufanie do polskich nurków (są poprostu dobrze wyszkoleni). Plumek czy korzystajacych z tej bazy mozesz kilka swoich subiektywnych zdan napisac. Masz do nich zaufanie ??
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 16.02.2008 13:12

witoldwojciech napisał(a):Plumek czy korzystajacych z tej bazy mozesz kilka swoich subiektywnych zdan napisac. Masz do nich zaufanie ??

Hm... Jakby CI to napisać... Raczej nie zależy mi na topieniu swoich klientów ;) Nie mają polskich instruktorów.
witoldwojciech
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) witoldwojciech » 17.02.2008 22:08

To zależy czy Twoi klienci płacą z góry ? :lol:
Rolek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rolek » 18.02.2008 11:52

Jakie sa koszta takiego "Intro"?
Czy jest problem z porozumiewaniem się w języku eng?
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 18.02.2008 13:29

Ok. 50 euro. To zależy, jaki instruktor - czasem z jęz. niem., a czasem hr. Nikt po chorwacku nie miał problemu, bo niewiele trzeba wiedzieć, a pod woda to i tak sie tylko rękami porozumiewasz :)
j_w
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) j_w » 18.02.2008 13:42

Co do cen związanych z nurkowanie dla róznych pozomów umiejętnośći oraz zainteresowań można znaleśc na stronie klubu nurkowego Nautica Warszawa (mają stałą bazę na wyspie Hvar). Na całym wybrzezu Cro ceny niewiele odbiegają od ich cennika.
j_w
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) j_w » 19.02.2008 13:41

a zanglądałeś tu..

forum/viewtopic.php?t=17761&sid=9

jest podana nazwa klubu nurkowego w Makarskiej
tomek99
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomek99 » 22.02.2008 23:20

Moi znajomi korzystali z usług Nautiki w Starim Gradzie. Opis wrażeń tu: http://www.scn-abyss.pl/ku_przestrodze.html
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 23.02.2008 00:07

tomek99 napisał(a):Moi znajomi korzystali z usług Nautiki w Starim Gradzie. Opis wrażeń tu: http://www.scn-abyss.pl/ku_przestrodze.html

Wiesz co... Wpadki chyba każdy ma ;) O Nautice słyszałam wiele dobrego, złego jeszcze nie. Więc może to był po prostu pech?
Następna strona

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone