Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

KRK camp

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
marek_p
Autostopowicz
KRK camp

Nieprzeczytany postnapisał(a) marek_p » 18.01.2008 15:29

Wybieramy się w lipcu na wyspę KRK pod namiot. Czy ktoś korzystał z kempingu Bunculuka i Politin, jeżeli tak to będę wdzięczny za opinie, a może wskazanie który wybrać. Cena nie gra roli.
mojekp
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mojekp » 28.01.2008 14:51

Witam!

W tym roku planuję wyjazd również na KRK na jakiś Kamp ale nie wiem jeszcze który wybrać. Czytam posty i nie wiem na co się zdecydować. Poszukuję czegoś podobnego do Nevio w Orebić czy choćby Boban w Zivogosce. Byłem na obu w zeszłym roku i byłem bardzo zadowolony.
W tym roku czeka mnie nowe doświadczenie podróż z przyczepą i trochę się boję bo nigdy tego nie robiłem ale kiedyś musi być ten pierwszy raz.
Jak sobie przypomnę nasze wyprawy promami i cofanie na centymetry na nie to nie mam takiej wyobraźni by zobaczyć siebie że .... "robię to" z przyczepą. Może jakieś sugestie co do jazdy z przyczepą no i oczywiście jaki camp wybrać. W zasadzie nie musi być KRK ale w tym rejonie jeszcze nie byłem i dlatego moja sugestia co do tej wyspy ( no i połączenie mostem ze stałym lądem). Janusz liczę na Ciebie - "wszechnico wiedzy wszelakiej"
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 28.01.2008 15:00

Bunculuka, to bardzo ładnie położony kamp i opinie słyszałem wyłącznie pozytywne tyle że trzeba biegać z gołym siusiakiem :wink:
kopaj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kopaj » 29.01.2008 08:51

zachęcam do wyjazdu
może fotka i linki z komentarzami pomogą podjąć decyzję
a to że jest to kemping fkk to jeszcze bardziej przemawia żeby jechać
forum/viewtopic.php?t=14745&postdays=0&postorder=asc&start=30
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.01.2008 10:14

mojekp napisał(a):Witam! Janusz liczę na Ciebie -"wszechnico wiedzy wszelakiej"

Na Krk byłem raz w lipcu bardzo krótko (5 dni bo wypłoszyła mnie "nie chorwacka pogoda" - 12 stopni w nocy śpiąc w namiocie do przyjemności nie należy. :evil:
Planowany był pobyt na kempingu Ježevac - ale był bardzo przepełniony i nie znalazłem miejsca na rozbicie trzech namiotów..

Obrazek

Ponieważ ja i moje towarzystwo wakacyjne jest "tekstylne" - naturystyczne kempingi Bunculuca i Politin nas nie interesowały.

Pojechaliśmy na kemping Njivice i tam stosowne miejsce na postawienie trzech namiotów było

Obrazek

Plaże na Krk - mapka interaktywna

Ps. Najlepsze dla przyczep są duże kempingi na Istrii, na kempingu kilkunastu hektarowym zawsze znajdziesz miejsce - może nie nad samym morzem, bo tam stacjonują przyczepy "na stałe".
Kempingi te są wprawdzie trochę drogie, ale warte tej ceny.
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 29.01.2008 11:11

Krk jak dla mnie jest specyficzny bo moim zdaniem trudno o kemping fajnie połozony i z piękną chorwacką plażą. Dodatkowo dochodzi przyczepa... Jesli miałabym wybierać to w Starej Baśce na kempingu Skrila znjadziesz miejsce na przyczepę ( moim zdaniem to najlepszy kemping na wyspie, choć napewno nie jest to kemping marzeń: zaniedbany jak dla mnie - panuje tam nieład i mnie osobiście raziły śmieci lezące gdzie się da :x ), a drugim jest kemping Glavotok - plaze w miarę ale ... widok Rjeki nie jest zachwycający.
Jezevac jest spory i czysty ale jak dla mnie za blisko miasta, plaże nie fajne... Ale może warto bo miastko KRK jest warte wieczornych wypadów :)

Janusz. Mnie w tym roku (znaczy 2007) wygonił z KRK'u tydzień deszczu i chodzenia w kurtce zimowej :lol: brrrrr ale n apołudniu upałów tez nie było .... raczej polskie lato hehehe. No ale to był wrzesień.
bonar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bonar » 29.01.2008 12:45

Witam

hm, wspomnienia - rok 1999 bungalow Flora.

Spacer wieczorny prowadził nas w stronę hotelu Beli Kamik, dalej górną alejką nad kempingiem, schodziliśmy w dół i powrót nabrzeżem. Kemping czysty, zadbany, choć stałych bywalców było wielu (widać byli zagospodarowani). Alejki strome ale betonowo-asfaltowe, natomiast kemping w Privlace koło Zadaru to jeden kurz, zadeptane resztki trawy, wjazd-wyjazd regulowany podnoszonym szlabanem.
Pozwalam sobie podzielić się moimi wrażeniami-wspomnieniami.

pozdrav :papa: :hut:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.01.2008 13:00

Njivice i hotel Beli Kamyk

Obrazek
bonar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bonar » 29.01.2008 13:04

Wiem, wiem i właśnie te fotki sprowokowały mnie do wpisu.
Wspomnę też spacery aż do Malińskiej.

Za oknem mgła i mokro, miło powspominać.

pozdrav :papa: :hut:
mojekp
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mojekp » 29.01.2008 14:32

Dzięki wszystkim za info w sprawie kampów na KRK-u ale podsumowując wszystkie posty wychodzi mi że jezeli chodzi o wyspę to ok ale co do kampów to jest wiele zastrzeżeń. Nie interesują mnie kampy z FKK więc wybór jest ograniczony. Rok temu bardzo przypadł mi do gustu styl wypoczynku na kempingu z tą tylko różnicą że obecnie chcę zaciągnąć do Cro przyczepę. Trochę obawiam się jak sobie poradzę więc wymyśliłem że tym razem zwiedzę KRK albo Północną Dalmację bo bliżej ( rok temu byłem na Makarskiej i Peljesac-u) było super choć bardziej podobał mi się kamp Nevio w Orebicu niż Boban w Zivogośce Blato. Generalnie Peljesac był bardziej urokliwy niż Makarska oczywiście według mnie. Żona ma odmienne zdanie. Z postów forowych wydaje mi się że fajnie powinno też być na campie Adriatyk w Primosten. Może jeszcze macie jakieś sugestie. Jeszce raz dzięki za cenne wskazówki.
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 30.01.2008 08:46

Kamping Adriatyk ma wiele pozytywnych opini i ja tez się do nich dołączam.

Jeśli chcesz zwiedzić północną HR to może Cres i Losinj - blisko a kempingi chyba lepsze - cieżko mi ocenić bo drugi tydzień wakacji 2007 zamiast własnie na tych dwóch wyspach spędziłam na południu HR szukając słońca i ciepełka. Przygotowując się do wyjazdu czytałam jednak wiele pozytywnych opinii.
Osobiście mogę polecić też kemping Simuni (dość drogi jednak) w miejscowości o tej nazwie na wyspie PAG - wyspa jest specyficzna ale jak dla mnie piękna. Odległość z Polski nie jest przerażająca więc może warto. Z wyspy łatwo się wydostać w stronę Zadaru (przez bezpłatny most) w celu jego zwiedzenia (a warto), można tez ruszyć i na KRKa. Na samej wyspie jest sporo małych urokliwych miejscowości i miasteczko PAG z piękną zabudową. Tak więc może tam... musisz poczytać :D a jak coś to pytaj chetnie pomogę, pewnie inni Forumowicze również.

A co do Primosten.... teraz jak jest autostrada to i tam dojazd jest szybki i łatwy :D
ptyso
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ptyso » 06.02.2008 16:23

Kamp Njivice bylismy tam w 2007 roku wedlug nas to najlepszy kamp na krk ceny przystepne duzo zieleni czysto. Co do plazy to nie ma wiekszego problemu oprucz tego ze sa waskie w porownaniu z dalmacja. Sam wspa ok choc wieczory chlodne a bylismy w sierpniu wjazd na wyspe przez most platny 30 kuna ale tylko w jedna strone. Duzym plusem jest bliskosc naszego kochanego kraju niecale 900 km z Katowic na miejsce w chorwacji.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 06.02.2008 17:30

ptyso napisał(a):Kamp Njivice bylismy tam w 2007 roku wedlug nas to najlepszy kamp na krk ceny przystepne duzo zieleni czysto. Co do plazy to nie ma wiekszego problemu oprucz tego ze sa waskie w porownaniu z dalmacja. Sam wspa ok choc wieczory chlodne a bylismy w sierpniu wjazd na wyspe przez most platny 30 kuna ale tylko w jedna strone. Duzym plusem jest bliskosc naszego kochanego kraju niecale 900 km z Katowic na miejsce w chorwacji.

Na dzień dobry :wink: http://bykom-stop.avx.pl/jakpisac.html :papa:
Tekla
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tekla » 07.02.2008 09:14

Drogi Januszku Ptyso jest moim bardzo dobrym kumplem, więc obiecuję Ci, że nad nim trochę popracuję :lol:
P.S. Ptyniu całuski :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 07.02.2008 11:28

Tekla napisał(a):Drogi Januszku Ptyso jest moim bardzo dobrym kumplem, więc obiecuję Ci, że nad nim trochę popracuję :lol:
P.S. Ptyniu całuski :wink:

Dobry kumpel powinien posłuchać :lol: - życzę owocnej pracy :lol:

Ps. Czy to może ten ptyso to Twój kumpel :wink: - choć wg wieku urodzenia ten ptyso to jeszcze dziecko :lol: :papa:
Następna strona

Powrót do Kempingi