Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Brac

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ewaula
Podróżnik
Brac

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewaula » 10.09.2007 09:02

Czy na Brac sa jakieś większe sklepy spożycze? Jak wyglądają miejscowości, czy to malutkie miasteczka, czy powiedzmy jak nasza nadmorska Krynica?Mam noclegi w Postira.Tam nie ma nazw ulic, wiec to chyba maleństwo?PROSZĘ O PRZYBLIŻENIE MI TROSZKĘ OKOLIC...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.09.2007 10:32

ewaula
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewaula » 10.09.2007 11:31

Dzieki serdeczne !!!
pietro
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pietro » 10.09.2007 15:57

Postira to małe ,kameralne i nie pozbawione uroku miasteczko położone na północnej stronie wyspy.Wieczorami piękne widoki na oświetlony Omisz i pobliskie miasteczka położone przy jadrance na stałym lądzie po przeciwległej stronie kanału.
Kilka sklepów (bardzo dobrze zaopatrzonych),resrauracji i kafejek ,piekarnia z pysznymi wypiekami,pizzeria,mini targ rybny -tylko w niektóre dni tygodnia ,niestety nie pamiętam już w które-dopełniają obrazu Postiry.
Około godziny 18 na rivie zamiera ruch kołowy,zresztą i tak nie wielki, a ze swoimi stolikami wylegaja na zewnątrz restauratorzy i bufeciarze -zaczyna się wieczorno -nocne życie miasteczka :D
Przy wjezdzie do P znajduje się spory parking,nie przy każdym domu bowiem można parkować samochód ze względu na wąskie uliczki.
Dwie plaże z otoczakami i prawie wszędzie blisko-moja ocena piątka z plusem - warto !
Jeszcze jedno -niedaleko (ok.5km) znajduje się zatoka Lovreczina z piaszczystą plażą przyjazną szczególnie dla dzieci-płycizna w odległości kilkudziesięciu metrów od brzegu,warto też odwiedzić pobliski Dol(ok3km) a to znów ze względu na dwie konoby z klimatem :wink:
pozdrawiam pietro
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 10.09.2007 18:54

ewaula napisał(a):Czy na Brac sa jakieś większe sklepy spożycze? Jak wyglądają miejscowości, czy to malutkie miasteczka, czy powiedzmy jak nasza nadmorska Krynica?Mam noclegi w Postira.Tam nie ma nazw ulic, wiec to chyba maleństwo?PROSZĘ O PRZYBLIŻENIE MI TROSZKĘ OKOLIC...

Brac wyróżnia od pozostałych wysp bogactwo małych , przytulnych i kameralnych miasteczek o bogatej tradycji i historii. :D Wszystkie są piękne , ale żadne nie dorównuje bajecznej Splitskiej . :D Zresztą sam na miejscu to docenisz . :D - http://www.adria-island.org/pl/miasto/c ... a/splitska
ewaula
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewaula » 11.09.2007 11:45

Jesteście niesamowici.Żadne pytanie nie pozostaje bez odpowiedzi, i to Jakiej! Dzięki serdeczne jeszcze raz.Mam nadzieję,że Chorwacja porwie mnie tak jak Was wszystkich i kiedyś to ja będę mogła pomagać swoim doświadczeniem żółtodziobom.
Maciej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej » 11.09.2007 12:26

A market taki ciut większy masz w Supetarze przy wyjeździe w kierunku Splitskiej i Postiry :)
ewaula
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewaula » 11.09.2007 13:53

Dziękuję.Juz nie mogę sie doczekać tego wyjazdu :D
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 13.09.2007 20:15

A oto przedsmak wyprawy na Brac - :D
ewaula
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewaula » 14.09.2007 16:29

cudownie, juz za cztery dni wyjazd!
praulinka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) praulinka » 16.09.2007 18:36

Jestem na Brac'u tydzień, dokładnie w Bol'u. Nie brakuje nic, są sklepy, restauracje, internetcaffe, przemili ludzie i piekna pogoda.
Z atrakcji zwiedziłem Split, jutro płyniemy promem na Makarską, mamy w planie Dubrownik i rejs po wyspach.
Generalnie cenowo ok, choć podobnie jak w Polsce, ale za to warunki o wiele lepsze.
Autostrady nei zapomne do końca życia, we wtork wieczorem jechałem nią właściwie sam.
Jeżeli jedziesz pierwszy raz to rozumiem obawym, bo ja jestem pierwszy raz za granicą i odpukać do tej pory żadnych problemów czy zawirowań.

Na pewno tu wrócę i polecam innym :)
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 16.09.2007 19:15

Miłego pobytu.
ewaula
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewaula » 17.09.2007 12:03

Dzieki, juz jutro rano wyjazd....
AmiX
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) AmiX » 07.02.2008 23:19

Witam :D
To mój pierwszy post na tym forum wiec witam wszystkich bardzo serdecznie.
W tym roku a dokładnie 26.08-6.09 wybieramy się w naszą pierwsza wycieczkę do Chorwacji. Po długich przemyśleniach wybraliśmy Wyspę Brac-Supetar.
Zależy nam na wyjątkowym wyjeździe…. pięknej plaży i pięknej pogodzie.
Jakie są tam plaże?? I czy są na nich tłumy jak w naszych Międzyzdrojach (gwar i hałas) czy można odpocząć??
Czy Supetar zachwyci nas plażami i klimatem….
O życie nocne nie pytam już się doczytałam że będzie co robić ;)
Wypieramy się tam w rejs wzdłuż półwyspu Pelješac .

Na naszej liście możliwości wakacyjnych były jeszcze:
CHORWACJA Makarska
GRECJA Kokkino Nero ,Paralia lub Olimpik Beach
Turcja Alanya

Czy podjedliśmy waszym zadaniem dobra decyzje??
Pozdrawiam Ania
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 08.02.2008 00:08

AmiX napisał(a):Witam :D
To mój pierwszy post na tym forum wiec witam wszystkich bardzo serdecznie.
W tym roku a dokładnie 26.08-6.09 wybieramy się w naszą pierwsza wycieczkę do Chorwacji. Po długich przemyśleniach wybraliśmy Wyspę Brac-Supetar.
Zależy nam na wyjątkowym wyjeździe…. pięknej plaży i pięknej pogodzie.
Jakie są tam plaże?? I czy są na nich tłumy jak w naszych Międzyzdrojach (gwar i hałas) czy można odpocząć??
Czy Supetar zachwyci nas plażami i klimatem….
O życie nocne nie pytam już się doczytałam że będzie co robić ;)
Wypieramy się tam w rejs wzdłuż półwyspu Pelješac .

Na naszej liście możliwości wakacyjnych były jeszcze:
CHORWACJA Makarska
GRECJA Kokkino Nero ,Paralia lub Olimpik Beach
Turcja Alanya

Czy podjedliśmy waszym zadaniem dobra decyzje??
Pozdrawiam Ania

Jak na pierwsza wyprawę do Chorwacji, to bardzo dobry wybór. :lol:

A jak było w Kokkino Nero w 2007 r. jest tu :papa:
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne