Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja 6Polaków aresztowanych za włamanie do jubilera

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
noyle
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) noyle » 11.06.2007 19:48

Sześciu Polaków aresztowano za włamanie do sklepu jubilerskiego na wybrzeżu Adriatyku w Chorwacji - poinformowała w poniedziałek tamtejsza policja.
Przestępstwo popełniono w piątek o świcie w miejscowości Baszka Voda, 60 km na południe od Splitu.

Trzech złodziei zatrzymano nieco później w pobliskim mieście Omisz. Jeden z Polaków, postrzelony w nogę przez właściciela sklepu, przebywa w szpitalu w Splicie. Pozostałą trójkę ujęto w poniedziałek.

Policja odzyskała kradziony samochód, użyty przez Polaków do napadu oraz ok. 2,5 kg złotej biżuterii, którą zwrócono właścicielowi.

http://wiadomosci.o2.pl/?s=258&t=372684

To sie nazywa turystyka
szkoda gadac
hrehor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrehor » 11.06.2007 20:26

Takich gości to bym posadził w kiciu na 50 lat, właśnie takie szumowiny psują opinie prawdziwym turystą i porządnym Polakom.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.06.2007 20:35

Zawsze myślałem, że złodzieje wyjeżdżają z naszego kraju na południe by odpocząć. Ci postanowili mieć najwyraźniej pracowity urlop.
Dromader
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dromader » 11.06.2007 20:54

Pierwsze wrażenie w najbliższym czasie Chorwatów o Polakach:
Polak - cześć jestem z Polski szukam wolnego apartamentu :!:
Chorwat - Cześć -(w myślach) : gdzie jest moje złoto 8O 8O 8O
Niestety, szukałbym źródła dalej. Wg mnie to nie musieli być "zawodowi" złodzieje, tylko goście, którzy widząc, że w Polsce można wszystko olewać, poprostu "ZASZALELI". Niestety, tam - w przeciwieństwie do Polski, minister sprawiedliwości ROBI coś, a nie gada lub niesłusznie oskarża. Mam tylko nadzieję, że dupki odbędą odsiadkę w Chorwacji (w polsce byłoby im za dobrze) :!:
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 11.06.2007 21:11

Parę nicków ostatnio znikło z forum. :wink: Pytali się ostatnio czy można w Chorwacji płacić złotem. :D Wiadomo złoto ciężkie dostali by za nadbagaż ,to woleli ,,wziąć'' chorwackie złoto na miejscu.To chyba wszystko za sprawą oglądania filmów o Winetou. :D
wejac
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) wejac » 11.06.2007 21:54

Mam cichą nadzieję że to pojedynczy "wyskok rodaków".
Wstyd.
:oops:
i złość :twisted:
Spearo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Spearo » 11.06.2007 22:23

Złodziejstwo trzeba tępić wszędzie.
Ja bym się nie martwił.Normalni Chorwaci też nie uogólniają i wiedzą,że wyjątki są wszędzie
:) :)
asikx
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 12.06.2007 07:05

noyle napisał(a):To sie nazywa turystyka

Turystyka ekstremalna :lol:
VIP.HR o ZDARZENIU
Komenatrz Slobodnej Dalmacji

Pozdrawiam
RAfał
T.o.m.a.s.z.
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) T.o.m.a.s.z. » 12.06.2007 07:28

........... wstyd
Vandall
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vandall » 12.06.2007 08:53

Wstyd - to kraść :?
Ja tam się nie wstydzę bo nic nie ukradłem a zbiorowa odpowiedzialność juz sie skończyła - ciekawe kiedy Polacy to zrozumieją - i przestaną sie wstydzić jeden za drugiego.
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 12.06.2007 09:02

50 lat karmienia za darmochę :?: 8O :evil: A do budowy autostrad pogonić :!::!::!::!: Oczywiście przez te 50 lat :evil: pod nadzorem konnych z giwerami gotowymi do strzału :evil:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.06.2007 10:34

Leszek Skupin napisał(a):50 lat karmienia za darmochę :?: 8O :evil: A do budowy autostrad pogonić :!::!::!::!: Oczywiście przez te 50 lat :evil: pod nadzorem konnych z giwerami gotowymi do strzału :evil:

Leszku... a gdzie prawa człowieka?? :wink: :D
Brat jest klawiszem w więzieniu w Cieszynie. Do więźnia musi zwracać się per "Pan" i "prosić" o wyjście z celi i być niemal na każde zawołanie...
Drobne prace remontowe, które można im dać do wykonania (remont łazienki na przykład) niedość że się wlecze, to jeszcze robią z łaski i mają za to płaconą kasę (godzinowo!!!!).
:evil:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 12.06.2007 10:38

A ONI (czyt. bandyci) mogą łamać prawa człowieka :?::!: 8O :evil: . Jestem zdecydowanie :!: za zaostrzeniem naszego prawa (w tym i europoejskiego) karnego.
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 12.06.2007 10:43

A swoją drogą ciekaw jestem jak chorwackie prawo odniesie się do jubilera, który strzelał i to celnie :twisted: . Wg mnie powinien dostać jakąś nagrodę za próbę zatrzymania bandytów :twisted:, a przynajmniej wyróżnienie za obywatelską postawę sprzeciwiającą się przemocy i złu :twisted:
Lela
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lela » 12.06.2007 12:19

Leszek Skupin napisał(a):A swoją drogą ciekaw jestem jak chorwackie prawo odniesie się do jubilera, który strzelał i to celnie :twisted:

Obawiam się, że zostanie potraktowany tak jak by się to stało w PL w podobnych okolicznościach. O ile wiem, Chorwacja po wojnie nakazała pełne rozbrojenie obywateli i aby posiadać broń, potrzebne jest zezwolenie. Oczywiście strzelanie tylko w warunkach zagrożenia życia.
Następna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone