Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

kto zna? Flora, Nijvice - Krk

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Grigorij
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grigorij » 10.03.2007 19:37

Jak w tytule. Czy ktos zna ta miejscowość, a może nawet ten ośrodek? Flora.
pozdrawiam - Grzegorz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.03.2007 19:56

Grigorij napisał(a):Jak w tytule. Czy ktos zna ta miejscowość, a może nawet ten ośrodek? Flora.
pozdrawiam - Grzegorz

Ośrodek znam tylko z widzenia (mieszkałem w hotelu obok) ale z tego co słyszałem jest OK. Natomiast co do Njivic......straszna dziura z jednym deptakiem, który pokonasz tam i z powrotem w niecałe 10 minut. Bardziej polecałbym zakotwiczyc w nastepnej miejscowości na południe, tj Malinska (bardzo urocze miasteczko z fajnym klimatem) lub szukac noclegów w Krk. W Njivicach mieszkałem 10 dni i przynajmniej wg mnie nudy niesamowite - do Njivic wracałem tylko na noc a pozostały czas spedzałem w innych częściach wyspy. Pozdrawiam
Grigorij
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grigorij » 10.03.2007 21:38

Piotrek_B napisał(a):W Njivicach mieszkałem 10 dni i przynajmniej wg mnie nudy niesamowite - do Njivic wracałem tylko na noc a pozostały czas spedzałem w innych częściach wyspy. Pozdrawiam

Dziekuję, o to mi chodzi - spokój i małą miejscowość. A możesz słówko na temat wody i plaży? Czy da się troche popływac z rurka i co nieco pooglądać?
pozdrawiam- Grzegorz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.03.2007 21:49

Grigorij napisał(a):
Piotrek_B napisał(a):W Njivicach mieszkałem 10 dni i przynajmniej wg mnie nudy niesamowite - do Njivic wracałem tylko na noc a pozostały czas spedzałem w innych częściach wyspy. Pozdrawiam

Dziekuję, o to mi chodzi - spokój i małą miejscowość. A możesz słówko na temat wody i plaży? Czy da się troche popływac z rurka i co nieco pooglądać?
pozdrawiam- Grzegorz

Z rurką spokojnie można popływac bo wybrzeże i dno jest skaliste wiec woda nie ja zmącona i widoki podwodne OK. Ale jeżeli chiałbyś pooglądac ciekawsze podwodne widoki to polecam plaże wokół Vrbnika (po drugiej stronie wyspy czyli wschodnia cześc) Natomiast jeżeli chodzi o plaże to nie jest zbyt urokliwa (moim zdaniem) generalnie beton. Na Krk moim zdaniem są 3 miejsca z pieknymi plażami, tj. okolice: Baska, Stara Baska (czyli południe wyspy) oraz Vrbnik
Grigorij
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grigorij » 11.03.2007 08:23

Dzięki, to jest chyba najważniejsza wiadomość. Wyspa nie jest duża, więc chyba mozna zwiedzać i zmieniać plażę bez problemu? Chyba, że sa jakieś ograniczenia? Np. Płatny wstęp lub plaze wyłącznie hotelowe? Ale nie spotkałem sie z tym podczas swych pobytów w Cro.Dzieki jeszcze raz.
pozdrawiam - Grzegorz
kawa
Croentuzjasta
TN Flora

Nieprzeczytany postnapisał(a) kawa » 17.01.2009 09:21

Witam !
Czy byłktoś ostatnio w tych bungalowach ( TN Flora )i może coś powiedzieć na ich temat ?
Na ich stronie internetowej jest mało zdjęć a i te pewnie nie oddają rzeczywstego stanu.
Pozdrawiam
Sławek
Grigorij
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grigorij » 18.01.2009 18:57

Niestety byłem tam. Zdecydowanie odradzam. Bungalowy przedstawiają opłakany stan, a obsługa jest raczej niezbyt miła. W środku bungalowów zwyczajnie śmierdzi. Sprzątane są jedynie na zasadzie "oby było". Czyli na środku. Sprzęt się rozlatuje. Mieliśmy sporo problemów z uzyskaniem czegokolwiek. Lodówka, która znajdowała się w naszym bungalowie była śmierdząca, brudna i z urwanymi drzwiami. Kiedy reklamowaliśmy to musieliśmy na wymianę czekać do poniedziałku (przyjechaliśmy w sobotę). Bungalowy parterowe lodówek nie mają. U naszych znajomych przez cały pobyt jakiś zwierzak (szczur?) biegał między sklejkowymi ścianami. Mimo zgłoszenia do końca pobytu (2 tygodnie) nikt nie pofatygował się , żeby to obejrzeć.

Jeżeli to Cię nie zniechęca, to mogę podać, że położenie jest ładne, w samym lesie. Nie trzeba cały czas przebywać w bungalowach, a można w całkiem ładnym otoczeniu. Plaże nawet mogą być, my jechaliśmy 2km dalej, bo było tam ładniej. Hotel wygląda na nawet niezły, restauracja podaje nawet całkiem dobre jedzenie.

Sumując. Do Chorwacji pojadę jeszcze wiele razy.Do nich nigdy. Raczej będe unikał wyjazdów do ośrodków, bo tam słyszałem o innych wpadkach. Zdecydowanie prywatne domy-tam jest zazwyczaj czysto i miło. 4 razy tak wypoczywałem i byłem zadowolony. Jeden raz pojechałem z biura- do Nijvic Flory i uważam to za stratę czasu i pieniędzy.
Biuro podróży, gdzie kupiliśmy ta podróż też się nie popisało. Miał być rezydent-nie było. Wszyscy robili wielkie oczy na pytanie o niego. Po powrocie napisałem list do biura-bez pretensji i żądań. Poinformowałem ich jedynie o takim stanie apartamentów i bungalowów Flory. Nie otrzymałem odpowiedzi. Z nimi także nigdzie już nie pojadę. Informacja na ich temat na priva na życzenie
pozdrawiam
kawa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kawa » 18.01.2009 19:18

Ok. Wielkie dzięki. Jadę gdzie indziej.
Pozdrawiam

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone