Postanowiłam, że w tym roku napiszę relację z podróży ze zdjęciami jedzenia, które robię w parę minut dzięki owym "wekom" właśnie.

Ewa Góra napisał(a):I wszyscy są szcześliwi. Ja najbardziej-bo też mam wakacje.
....Niech to ktoś teraz pozmywa....
Mibi napisał(a):Należy ugotować ryż, nałożyć do talerzy, a jak trochę ostygnie to go polać serkiem owocowym typu Danio (polecam wiśniowy) lub podobnym. Ważne żeby serek był w miarę gęsty, w ostateczności może być jogurt owocowy. Smacznego!
Janusz Bajcer napisał(a):waldeq napisał(a):Witam! Może ktoś poleci jakieś typowe przyprawy, które można kupić tylko w Chorwacji? Jakieś mieszanki, zioła, korzenie. Ponieważ w bagażniku będą półprodukty z Polski więc może na miejscu da sie je podrasować na chorwacki smak?
Mnie na myśl przychodzi tylko Vegeta pochodząca z firmy Podravka
Może dodatkowo CroChef coś poradzi![]()
![]()
![]()
Ewa Góra napisał(a):No tak,tylko tutaj bardziej chodzi o to, by przygotowanie posiłku odbiegło choć trochę od schematu całorocznego.Tzn- z dnia na dzień-pytanie zasadnicze-CO NA OBIAD ??A jak mam weczki pod ręką-to odpowiedż jest prosta-TO CO ZAPLANOWAŁAM przed wyjazdem.Unikam;
po 1. myślenia-patrz wyżej
po 2. łażenia z siatami
po 3. z półproduktu obiadek powstaje max. 1/2 godziny.
I wszyscy są szcześliwi. Ja najbardziej-bo też mam wakacje.
....Niech to ktoś teraz pozmywa....
rzochu napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):waldeq napisał(a):Witam! Może ktoś poleci jakieś typowe przyprawy, które można kupić tylko w Chorwacji? Jakieś mieszanki, zioła, korzenie. Ponieważ w bagażniku będą półprodukty z Polski więc może na miejscu da sie je podrasować na chorwacki smak?
Mnie na myśl przychodzi tylko Vegeta pochodząca z firmy Podravka
Może dodatkowo CroChef coś poradzi![]()
![]()
![]()
Pracowałem w tej firmie przez 3 mies i obiecałem sobie że nigdy wiecej ani ajvaru ani wegety do ust nie wezmę
poleć cos lepszego Januszu skoro tyle razy tam byłeś to musisz mieć jakieś skojarzenia odnosnie przypraw i smaków tamtejszej kuchni.
pozdrawiam
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne