WYSPY: Šolta, Rab, Cres, Lošinj...7 raz w CRO!:)
napisał(a) ines » 19.09.2010 22:57
KOCHANI WSZYSTKIE FOTY DOSTĘPNE POD LINKIEM:
http://cro-mania.blogspot.com/2013/02/wstep-znow-cro-siodmy-raz-z-rzedu-to.htmlTo zaczynamy naszą siódmą przygodę z Cro, w tym roku same wyspy...
Wstęp Znów Cro, siódmy raz z rzędu, to już jest choroba... Co rok obiecujemy, że nie będzie to znów Cro, ale ciągle wydaje mi się, że czegoś w Cro nie widziałam Tym razem padło tylko na wyspy, widzieliśmy już Krk, Pag, Brac, Hvar, Korculę, w planach był Rab i Cres, ale prognozy pogody przed wyjazdem pokazywały na północy kilkudniowe załamanie, więc zdecydowaliśmy, że na kilka dni pojedziemy w okolice Splitu. Na Brac byliśmy, więc może Solta, wyspa mi zupełnie nieznana (chyba ogólnie mało popularna).
Oczywiście najchętniej z mężem pośmigalibyśmy na Peljesac i Korculę, ale to było w zeszłym roku, trzeba zobaczyć inne perły Cro.
Wyjazd z W-wy, jazda przez Częstochowę, Katowice i na Cieszyn jak zwykle dłuży się niemiłosiernie..przekraczamy granicę po17.
W Czechach mamy nieprzyjemne zdarzenie, tylna opona wybucha przy 130km/h, dobrze, ze nasz subarak ma napęd na 4 koła..ledwo mężowi udaje się go wyprowadzić na prostą, zjeżdżał już na przeciwległy pas, całe szczęście, że nic nie jechało, mieliśmy dużo szczęścia, ale stres przeokrutny:( Koło do wymiany,a my musimy znaleźć dwie opony, bo nasz subaru musi miec z przodu i stylu takie same...dobrze ze mamy znajomych w Brnie, u nich nocujemy, następnego dnia udaje się znaleźć dwie opony i w drogę, ale jednak dwa dni mamy w plecy
Po drodze przejeżdżamy przez Brno i kierujemy się na Split...Miasto wita nas chmurami, pakujemy się na prom i kierunek Solta...to płyniemy..mocno wieje, ale jest dość ciepło..
Ostatnio edytowano 30.06.2013 22:33 przez
ines, łącznie edytowano 3 razy