Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dojazd do Czarnogóry w 1,5 dnia !!!

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
miłoszek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) miłoszek » 08.05.2012 13:29

Ja w 2009 jechałem Cze-Aus-Slo-Cro do końca autostrady, tam nocleg gdzieś za Dubrovnikiem( 17 godzin od wyjazdu).Następny dzień do Montenegro-Ulcijn spokojnie jakieś 6 godzinek ( nie licząc kolejki na granicy Cro-Montenegro).
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 08.05.2012 14:09

... A jaki orientacyjnie jest koszt przejazdu w jedną stronę pociągiem z Belgradu do Baru ? Ile auto a ile od osoby ?
adamk3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamk3 » 08.05.2012 14:30

kmichal napisał(a):... A jaki orientacyjnie jest koszt przejazdu w jedną stronę pociągiem z Belgradu do Baru ? Ile auto a ile od osoby ?

zobacz poprzednią stronę (30 EUR + ca' 20 EUR od osoby w kuszetce dzieci do 7 lat bezpłatnie)

pozdrav.

PS, Tu e-mail z Serbii:

You can ''put'' your car on the train (30 Euros-one way) and you can buy ticket for you (21,00 Euros-1 person, one way) and price of sleeping car is 15 euros for one, if you want cabine with 3 beds, and 1 coushette is 6 euros (there are 6 legs). If you have more questions, please contact me directly.

Best regards,
Ognjenka Andric-Tomic
International tariff manager
Serbian Railways
e-mail: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
phone: +381 11 3616 761
fax: +381 11 3616 775
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 08.05.2012 20:50

... to też jest jakieś rozwiązanie ... nawet cenowo wyjdzie podobnie jak sie policzy nocleg i koszt paliwa ... ciekawa alternatywa ...
kiper
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kiper » 02.06.2012 10:33

adamk3 napisał(a):
kmichal napisał(a):... czy przez Nowy Sad trzeba przejeżdżać przez centrum czy też jedzie się bokami i jak się jedzie przez to miasto ( czas, oznakowanie )
... a może jechać dalej i dopiero w Belgradzie odbić na Czarnogórę ?
... z góry dzięki za pomoc ...

Novi Sad - obwodnica -

ja w ubiegłym roku jechałem pociągiem z Belgradu - wyjazd ca- 22 przyjazd do Baru ca-10 rano. Koszt za samochód 30 EUR !!!!!!!!!!!
Widoki z pociągu niezapomniane :!:

Wracałem przez CRO.

pozdrav.

Ile wcześniej trzeba być na dworcu kolejowym w Belgradzie przed odjazdem pociągu?
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 03.06.2012 12:11

Z tego co sprawdzałem to jadąc w stronę Czarnogóry i zjeżdzając z autostrady na wysokości Nowego Sadu to niestety trzeba jechac przez samo miasto droga 21 na Ruma. A jak to wygląda jadąc dalej autostradą aż do Belgradu ? Czy jest już ukończona cała obwodnica miasta i można nią dojechac aż do drogi 22 na Valjevo ?
Właśnie rozważam co będzie lepszym rozwiązaniem.
adamk3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamk3 » 04.06.2012 08:56

kiper napisał(a):
adamk3 napisał(a):
kmichal napisał(a):... czy przez Nowy Sad trzeba przejeżdżać przez centrum czy też jedzie się bokami i jak się jedzie przez to miasto ( czas, oznakowanie )
... a może jechać dalej i dopiero w Belgradzie odbić na Czarnogórę ?
... z góry dzięki za pomoc ...

Novi Sad - obwodnica -

ja w ubiegłym roku jechałem pociągiem z Belgradu - wyjazd ca- 22 przyjazd do Baru ca-10 rano. Koszt za samochód 30 EUR !!!!!!!!!!!
Widoki z pociągu niezapomniane :!:

Wracałem przez CRO.

pozdrav.

Ile wcześniej trzeba być na dworcu kolejowym w Belgradzie przed odjazdem pociągu?

My byliśmy ca' 2 godz. przed odjazdem

pozdrav.
hania731
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) hania731 » 17.06.2012 21:37

Czy przedziały z kuszetkami są 6-cio osobowe, czy są też 4-ro osobowe?
adamk3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamk3 » 18.06.2012 09:40

hania731 napisał(a):Czy przedziały z kuszetkami są 6-cio osobowe, czy są też 4-ro osobowe?

Witam, my mieliśmy 4 - osobowy.

pozdrav.
diarr
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) diarr » 25.06.2012 10:14

Kilka tygodni temu jechałem 21-ką z Nowego Sadu. Przejazd przez miasto bez problemów, ale samej drogi szczególnie nie polecam. Na równinach asfalt ok, ale w górach często zanika. Kręto. Niemniej widoki przednie, więc jeśli komuś nie szkoda samochodu i ma czas...
Lelon
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lelon » 25.06.2012 10:45

Diarr, jaką trasę polecasz do Czarnogóry?
diarr
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) diarr » 25.06.2012 11:02

Jechałem z Podkarpacia trasą "prosto w dół" przez Barwinek (droga fatalna w remoncie-nie musisz to omiń!), Słowację (kiepska). Węgry autostradami (Miskolc, Budapeszt, Szeged)-warto zapłacić za winietę, bo autostrady mają Węgrzy świetne. Nocleg w Nowym Sadzie (b. ładna starówka, niskie ceny). Następnie drogą 21, aż do granicy z Czarnogórą. Gdybym jechał drugi raz pojechałbym przez Belgrad, mimo opłat na autostradzie. W górach 21-ka miejscami w b.kiepskim stanie.
Z powodu kłopotów z autem wracałem przez Chorwację, Węgry i Słowację, gdzie się dało to autostradami. Drogo ale autostrady super, więc wróciliśmy w 21 godzin.
Reasumując: polecałbym trasę Słowacja - Węgry - Serbia (via Belgrad).
Lelon
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lelon » 25.06.2012 11:16

Dzięki.

Ja myślałem o 2 wariantach:

1. Warszawa - Katowice - Czechy - Austria - Słowenia(bez autostrad) - Chorwacja - drogo ale wydaje się szybko i wygodnie. Ewentualnie zamiast Austrii i Słowenii to Słowacja autostradą i potem Węgry drogą 86.

2. Warszawa - Katowice - Słowacja (autostrada od Ziliny) - Węgry (autostradą do Szeged) - Serbia (do Belgradu) i potem... no właśnie dalej nigdy nie jechałem i nie wiem jak tam wyglądają drogi
diarr
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) diarr » 25.06.2012 11:29

Nie wiem jak jest z Belgradu do Valjeva, ale drogę nr 21 i i jej kontynuację z Valjeva do Podgoricy mogę śmiało polecić. W dobrym stanie i widoki piękne :) Uwaga na patrole z radarami! W Czarnogórze czasami miałem wrażenie, że kraj utrzymuje się z mandatów, chociaż szczęśliwie nie dołożyłem do tego swojej cegiełki;)
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 25.06.2012 13:54

A ja cały czas myślę czy przez Nowy Sad czy dojechać do Belgradu i tam odbić na Czarnogórę a wyjazd już w sobotę. A jak przejazd przez sam Belgrad - jest obwodnica autostradowa ?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Dojazd do Czarnogóry w 1,5 dnia !!! - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone