Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mahadarbi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahadarbi » 07.12.2011 16:30

Teksty piszą nieliczni, tylko Kaśka Nosowska wychodzi z tej walki niepokonana :wink:

Tekst w żaden sposób nie wpływa na talent i wrażliwość muzyczną, choć jeśli obie te rzeczy idą w parze - genialnie.

Tu akustyczna wersja Paparazzi w jego wykonaniu:

Twierdzę, że jest to talent, owszem. Pewnie przepadnie, jeśli stąd szybko nie wyjedzie.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 07.12.2011 16:53

Czy Madox to jest to uniseksualne coś, do znudzenia propagowane przez jakiś program muzyczny, a które zaistniało później jedynie w atmosferze skandali?

Nie dam sobie głowy uciąć, ale chyba ktoś wpadł na pomysł, żeby to na Orange Warsaw Festival pokazać, obok Skunk Anansie, Jamiroquaia i Moby'ego ...

A nie. Dziecko podpowiada, że to był ... Szpak?

Nie obserwuję tych teleturniei, ale słucham czasami jednego z ich laureatów: [url=CIpNX3fjNFc]Loski[/url].

Mz trochę smędzi i tak bez jaja nadaje.

Słuchałem ostatnio wywiadu z nim i mam wrażenie, że go trochę przerasta ta popularność.

To znaczy nie, żeby mu odbijało, tylko że teraz, jak staje na Patelni, jak kiedyś, to złażą mu się całe wycieczki, ciągle odpowiadać musi na takie same pytania, że już go mocno to zmęczyło.

W każdym razie sam, przy metrze, też smędzi, ale chyba jakoś lepiej się czuje sam, z gitarą, bez zespołu.
Widać, że ta gitara to taki pewien sens życia mu nadaje i to jest sympatyczne.

Pozdrawiam
mahadarbi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahadarbi » 07.12.2011 17:23

weldon napisał(a):Czy Madox to jest to uniseksualne coś, do znudzenia propagowane przez jakiś program muzyczny, a które zaistniało później jedynie w atmosferze skandali?

A nie. Dziecko podpowiada, że to był ... Szpak?

Dziecko dobrze podpowiada :wink: Choć i jeden, i drugi kochają się przebierać. Ale Maddox o wiele piękniejszy, Magda Mołek taka :wink: Maddoxa nikt nie promuje do znudzenia, sam próbuje się przebić. Żaden skandal z nim związany, ja przynajmniej nic o tym nie słyszałam. Nawet nie oglądałam programu, w którym wystąpił, bo z zasady nie oglądam tej kichy typu X Factor, Mam telent i takie tam. Ale szczeniak jest świetny i tyle.

weldon napisał(a):Słuchałem ostatnio wywiadu z nim i mam wrażenie, że go trochę przerasta ta popularność.

Gieniek... tia... Absolutnie masz rację, popularność go przerosła. Są tacy, którzy całe życie pod metrem powinni smędzić i przyniosło by im to o wiele więcej radości niż napinanie się w jakimś dennym programie. Tak jest z Loską. Stracił swój urok prawdziwego muzycznego kloszarda, otoczkę Ryśka Riedla i dołączył do grona papki. Głupi. Dał się wpuścić w maliny. A płyty i tak nikt nie kupi. Pewnie sam pyta siebie: Po ch... mi to było?
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 07.12.2011 17:34

No wybacz, ale dla mnie wszystkie chłopy są identyczne :lol:

A Hazardzista, wbrew pozorom, sprzedaje się nieźle.

W sumie to szkoda mi trochę chłopa, ale mam nadzieję, że nie da się przetrawić szołbiznesowi i pomału niektórzy o nim zapomną, a dorobi się wiernych fanów, dla których, już w spokoju, nagra coś naprawdę dobrego.

Zdaje się, że ma doświadczenie w radzeniu sobie w trudnych sytuacjach.

No ale do Skiby czy Riedla to mu, mimo wszystko, daleko.
mahadarbi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahadarbi » 07.12.2011 17:47

Chłopy może i tak, ale persony androgeniczne? :wink:

Doświadczenie w radzeniu sobie w sytuacjach życiowych nijak się ma do zdrowego rozsądku, jaki jest potrzebny w szołbizie. A tego chłop nie ma i nigdy mieć nie będzie. Nie jego bajka, co było widoczne za kazdym razem, kiedy musiał coś powiedzieć na scenie. Co innego Szpak. Ten jest urodzonym showmanem :D

Jego płyta to nisza. To, że pokazał się kilku milionom ludzi, że go kojarzy większe audytorium niż to pod metrem, być może w jakimś tam stopniu wpłynie nieznacznie na sprzedaż, ale nadal to będzie półka pt. Dziwoląg z telewizora.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 07.12.2011 21:25

Ze specjalną dedykacją dla Longtoma, który coraz bardziej lubi Queenów:

Bohemian Rapsody :D

A dla pozostałych, klasyk, mój number 1 zaraz po Beatlesach:

House of the Rising Sun :lol:

Pozdrawiam
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 08.12.2011 07:18

weldon napisał(a):A dla pozostałych, klasyk, mój number 1 zaraz po Beatlesach...

No to pozostając w temacie
John Lennon - Woman
...31 ... :(
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 08.12.2011 09:11

weldon napisał(a):mój number 1 zaraz po Beatlesach:

Ja uwielbiam To :lol:
mahadarbi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahadarbi » 08.12.2011 09:30

Rzeczywiście, to już 31 lat jak Lennon nie żyje...

Ja mogę tego słuchać o każdej porze, nie tylko przed Świętami. Wersja tym bardziej poruszająca, bo wielce niedoskonała...
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 08.12.2011 09:39

Widzę, że wątek zboczył w stronę sentymentów... A pamiętacie, że kiedyś dawno temu, Marek Niedźwiecki zrobił przed świętami listę przebojów Beatlesów? Wtedy wygrało to
mahadarbi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahadarbi » 08.12.2011 09:41

Też uwielbiam :roll:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 08.12.2011 12:09

greenrs napisał(a):Widzę, że wątek zboczył w stronę sentymentów...

The Doors - Waiting for the Sun

... co ja poradzę, że dziś taki dzień.
mahadarbi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahadarbi » 08.12.2011 12:19

Generalnie, pls, don't stop the music :D Bez niej świat byłby beznadziejny.
Jamie Cullum

To moje odkrycie sprzed roku. Geniusz muzyczny! :roll: 8O
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 08.12.2011 12:28

weldon napisał(a):Ze specjalną dedykacją dla Longtoma,

Pozdrawiam

A dziękuję, dziękuję :D
Ja taki niewidoczny tu jestem, bo w kabinie akustyków siedzę.

pzdr :wink:
franko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) franko » 08.12.2011 12:48

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne - strona 340
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone