Za chwilę rozpęta się tu dyskusja o wyższości pilota nad pilotem.
Jacek S napisał(a):Taurus ciągnie się na długości ok. 1500 km i szerokości do ok. 200 km.
Składa się z szeregu, często równoległych, pasm górskich i płaskowyży stromo opadających
do Morza Śródziemnego i ku wąskim nizinom nadmorskim.
Dzieli się na:
Taurus Zachodni - rzeźba alpejska (nad zatoką Antalya),
Taurus Środkowy (dawniej zwany również Taurusem Cylicyjskim) z najwyższym szczytem
Taurusa - Kaldi Dag (3734 m), od niego odchodzi w kierunku północno-wschodnim Antytaurus
oddzielający Wyżynę Anatolijską od Wyżyny Armeńskiej,
Taurus Wschodni (dawniej zwany również Taurusem Armeńskim) - ma charakter gór bryłowych.
Jacek S napisał(a):Wojtku - Opowiesz nam kiedyś o tym?
kaszubskiexpress napisał(a):100 euro za 40m minut lotu, ja się nie odważyłem, znajoma latała.
Sterujący paralotnią siedział za nią, ona mogła robić swobodnie zdjęcia.
Na koniec zapytał się czy chce EXTREME, potwierdziła, ale była przerażona......twarda sztuka.
Zdjęcia zadymione prawdopodobnie od parującego morza...
kaszubskiexpress napisał(a):Mam wrażenie, że jesteś zauroczony Turcją, my też, nawet planujemy za kilka lat "Objazdówkę"...
kaszubskiexpress napisał(a):Byliśmy w bardzo fajnym hotelu, gdybyś kiedyś chciał się tam wybrać ponownie, to mogę wkleić kilka zdjęć, żeby zobaczyć jak to wygląda...
kaszubskiexpress napisał(a):Mieliśmy blisko do Side, byłeś tam ? Jeśli nie, też mogę coś wrzucić, ale Ty tu jesteś gospodarzem, więc nie chcę Ci za bardzo mieszać...
kaszubskiexpress napisał(a):...dzisiaj na TVP INFO jest seria "Na Weneckim szlaku". Dzisiaj BIH, CRO, Czarnogóra i Albania.
Za tydzień Grecja i Turcja właśnie.
kaszubskiexpress napisał(a):Pozdrav.
Franz napisał(a):Tiaaa... no i jest zgryz. Porównaj to na przykład z http://en.wikipedia.org/wiki/Alada%C4%9Flar, gdzie jest napisane, że najwyższy jest Demirkazik (3756m).
Franz napisał(a):Jacku, dla Ciebie - oczywiście! O tym, jak Turcy nawałą na moje auto ruszyli.
Jacek S napisał(a):Nie zamierzam się spierać
Jacek S napisał(a):możemy pogadać bo np. tutaj twierdzą, że:
najwyższe masywy tychże gór znajdują się na wschodzie kraju, gdzie wznosi się szczyt
Kaçkar Dagi o wysokości 3932 m n.p.m.