napisał(a) sito_zabrze » 29.03.2011 20:53
Ja byłem na meczu Ligi Europejskiej w poprzednim roku, na meczu rewanżowym z Dynamem Bukareszt, do Splitu pojechaliśmy z Vodic 3h przed meczem, byliśmy 1,5h przed meczem, koło stadionu zaczęli zbierać się kibice, bilety kupowaliśmy 1 minutę, na stadion weszliśmy w 2 minuty, lekka kontrola i tyle. W porównaniu do Górnika na który czasami chodzę i innych naszych drużyn wejście szybkie i sprawne, kibice Hajduka przychodzą na stadion max pół godziny przed meczem i momentalnie zapełniają stadion. Oprawa meczu i doping powalają na kolana, byłem na paru meczach na zachodzie i paru stadionach w Polsce i nie ma porównania. Widać południowy temperament

, zaznaczam jednak ze nie było żadnego hamstwa, nikt nie był pijany żeby sie przewracał ( u nas to norma ), miejscowi widzieli ze se robimy fotki na stadionie i podbijali do nas i pytali skąd jesteśmy, jak usłyszeli ze z Polski to robili se z nami fotki, oczywiście mieliśmy szaliki Hajduka kupione pod stadionem za ok. 25 zeta. Po meczu kolo stadionu był mały korek, ale po 15 minutach juz wyjezdzalismy ze Splitu, a stadion był praktycznie pełny ( niecałe 30 tys. ) ,więc organizacyjnie na piątkę. Polecam wszystkim , jeżeli macie pytania piszcie na gg 7464633
P.S. Nie trzeba żadnych identyfikatorów ,kart kibica itp, bilet i wchodzisz

Ostatnio edytowano 30.03.2011 23:17 przez
sito_zabrze, łącznie edytowano 1 raz