Całkiem fajny jest dojazd w te tereny, autostradą z Wrocławia, potem przez Rybnik i Żory i dwupasmówka do Ustronia.... może kiedyś wybierzemy się tam z M już wspólnie na jakiś weekend
Interseal napisał(a):Trójwieś Beskidzka
Teraz wiem jak się mówi na te okolice .
Tam bardzo mi się podobało... a zwłaszcza zdobycie wybitnego szczytu Ochodzitej .
Powiem szczerze, że jadąc z Rycerki przez Laliki do Koniakowa czułem się trochę jak w Czarnogórze . Wąska, nierówna droga, mały ruch, rozsiane gdzieniegdzie zabudowania, prawie kompletny brak drogowskazów..... ktoś taki jak ja, kto był w tym miejscu po raz pierwszy mógł się czuć trochę jak nie we własnym kraju
W Wiśle w centrum nie zatrzymałem się..... raz, że powoli trzeba było kierować się na zachód ku Wrocławiowi, dwa, przeraziły mnie potworne, niedzielne tłumy . Mówiąc o atrakcyjności tego miejsca miałem na myśli okolice Kubalonki i zapory w Czarnym
A jeszcze o Malince..... jak dla mnie budowa skoczni w tym miejscu to pomyłka . Wiem że pewnie zdecydowały tu względy tradycji i ekonomii, jednak ten zeskok i trybuny tuż nad drogą połączone z niewielką ilością miejsc dla publiczności nie robią dobrego wrażenia. Będąc tam poczułem się jak obywatel kraju wielkości Liechtenstainu gdzie może zabraknąć miejsca na tego typu inwestycje. Polska to duży kraj i nie wierzę, że w nawet bliskiej okolicy nie można było znaleźć znacznie lepszej lokalizacji na drugą polską dużą skocznię Natomiast Skalite, super obiekt, ładne 3 skocznie. Szkoda że nie trafiłem na żaden trening, chętnie popatrzyłbym na skaczącą młodzież
Pozdrawiam