Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

A budzikiem były nam cykady, czyli nasza Chorwacja 4

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 29.07.2010 10:17

Pewnie gdzieś da się kupić, nie powinno być problemu. Z tego co pamiętam, to maslinka mówiła, że gdzieś tam na pizzy byli... więc jest :)
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 29.07.2010 10:21

Sobota Cd

A teraz, tak jak obiecałam wcześniej trochę fotek ze Skradina. Byłoby więcej, ale bateria w aparacie mi padła.
Pomarudziłam pod nosem, ale cóż zrobić. Nie naładowałam, to padła, moja wina :evil:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I tutaj bateria powoli odmawiała posłuszeństwa :(
Naprawdę wielka szkoda... :cry:

Obrazek

Zachodzimy do gospodarza po wino. Kupujemy dwie flasze :twisted:
Teraz już można wracać.

Wieczorem następuje konsumpcja tegoż trunku i jak zwykle wieczorny spacer...

Jutro ruszamy na Cres :D
Nie mogę się już doczekać, tyle się naczytałam o tej wyspie, że musze to wszystko zobaczyć na własne oczy. Sępy, plaże, miasteczka, drogi ...
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 29.07.2010 11:10

Fajny ten Skradin. A zwykle tylko się tam wsiada na statek i nie zagłębia się w szczegóły. Widzę, że warto!

A jeśli chodzi o Drage, Marku, jest bistro - pizzeria "Ivan" (Roksa, to ten sam "Ivan", w którym byliśmy z Wami :)) i dwie restauracje. Ale to wszystko w tej naszej zatoczce, w "centrum". Jest też restauracja u góry, na Jadrance.
Marek73
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek73 » 29.07.2010 11:19

Dziękuję maslinko za cynk. Ucieszyły mnie Twoje informacje bardzo. To dla mnie ważne, żeby czasami wieczorem nie musieć gdzieś jechać autem, ponieważ wtedy od rana otwierają się szerokie browarniane perspektywy :D A tak piwka się napiję i z głodu nie umrę :D
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 30.07.2010 07:03

maslinka napisał(a):Fajny ten Skradin. A zwykle tylko się tam wsiada na statek i nie zagłębia się w szczegóły. Widzę, że warto!.

Naprawdę warto, te kilka zdjęć, które zrobiłam nie oddają tego jak tam ładnie. Przynajmniej mi się podobało :)

Marku widzę, że Twój wyjazd juz tuż tuż... ale zazdroszczę ;)
Ty bardziej, że w Gliwicach dziś od rana pada :roll:
wielbiciel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wielbiciel » 30.07.2010 07:12

Ale wczoraj w południe w Łabędach na Wyczółkowskiego była ładna pgoda. Prawda.
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 30.07.2010 08:31

wielbiciel napisał(a):Ale wczoraj w południe w Łabędach na Wyczółkowskiego była ładna pgoda. Prawda.

A na Kosmonautów jeszcze ładniejsza ;) :twisted:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 30.07.2010 08:48

To mówisz, że warto przeznaczyć kilka minut na Skradin, w drodze do Krka?

Dopisałem sobie do listy miejsc wartych obejrzenia.

n a ł a d o w a ć a k u m u la t o r k i z a p a s o w e ... też dopisałem ;)
jolamik
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jolamik » 30.07.2010 09:45

super relacja :D
te zakątki Cro i podwodne wojaże... i zdjęcia jedzonka przez które mam ślinotok i bardzo mi się podobał Omis na Twoich zdjęciach i mam podobne zdanie jesli chodzi o Plitvice i wodospady Krka i też nie mogłam się zdecydowac czy karlovacko czy ożujsko :lol:
ech... ja kce tam wrócić :roll:
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 30.07.2010 11:00

Jola o jedzeniu wspomniała :D
A ja zapomniałam jeszcze podziękować za kawałeczek drzewka figowego. Owoce - no jasna sprawa, mniaaaam (te zielone oczywiście, nasze bazarowe fioletowe to tak nie za bardzo... :? )

Ale ja jeszcze o zapachu liści i w ogóle drzewka. To jest coś tak charakterystycznego, że da się wyczuć z iluś tam metrów, nawet kiedy drzewka nie widać :lol: I gdziekolwiek bym była i wyczuję ten zapach, to jakoś pierwsze skojarzenia z Chorwacją, bo tam je "wywąchałam" pierwszy raz :D
Uściski serdeczne Roksa i dzięki za figowca! :D
goszka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) goszka » 30.07.2010 11:07

trochę późno tu trafiłam... ale bardzo się cieszę, że jednak dotarłam...
relacja super... zdjecia miodzio... :D
szczególnie podobało mi się zdjecie okularami i odbijających się w nich skałakach i morzem... lubię takie klimaty... :)
czekam na ciąg dalszy...

goszka
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 30.07.2010 12:07

weldon napisał(a):To mówisz, że warto przeznaczyć kilka minut na Skradin, w drodze do Krka?

Dopisałem sobie do listy miejsc wartych obejrzenia.

Według mnie warto.
Dużo czasu to nie zabiera, bo mieścina nie jest zbyt duża, a tym samym po zwiedzaniu wodospadów i poraczeniem się kuglami spokojnie starczy sił na Skradin.
Jeżeli chodzi o parking, to my parkowaliśmy pratycznie "pod" tym kościołem pokazanym na zdjęciach, tylko z drugiej strony.
Zrobiłabym zdjęcie... ale z wiadomych powodów zawaliłam :evil:

jolamik witaj na stronach relacji :)
Też bym teraz chętnie takie kalmary zjadała ;)
Zapraszam na ciąg dalszy, który już za chwilę.

U-la w tym roku niestety figi nie były jeszcze dojrzałe :cry:
Ale za to w tamtym...

Obrazek
:hearts:

Hej groszka
Też się ciesze, że tutaj zajrzałaś i bardzo mi przyjemnie, że zdjęcia ci się podobają :)

Dopiero się ucze, więc takie komplementy delikatnie łaskoczą moje ego :lol:
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 30.07.2010 12:42

11 Lipiec- niedziela

Cres... jedziemy na Cres.
Szybko, pakujmy się, śniadanie i w drogę.

Przed nami wiele kilometrów. Na szczęście jadranka staje na wysokości zadania i umila nam czas widokami.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Postój na kąpiel i odpoczynek.

Jak tutaj się nie zakochać w takich widokach? :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Woda cieplutka i życie podwodne zachwyca.
W ogóle to rejon, mniej więcej od Karlobaga do Senji to piękne miejsca. Mały ruch na drodze ( większość osób ten kawałek tnie autostradą) i urocze miasteczka.

A widoki jakie są po drodze...
Zresztą sami zobaczcie :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

W końcu dojeżdżamy do mostu na KRK, płacimy 30 kn i w dalszą drogę.

Obrazek

...na którą zapraszam w kolejnej odsłonie :)
Ostatnio edytowano 18.02.2014 12:36 przez Roxi, łącznie edytowano 1 raz
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 30.07.2010 13:28

Ależ dziś tu u Ciebie niebiesko i niebiańsko :wink: :lool: BIG BLUE pasuje jak nic!!!

To baaardzo miłe, kiedy patrzę dziś na te burości za moim oknem :evil:
Nie dziwię się, że tak Ci się śpieszyło :D Czasem podświadomie wyczuwa się przyjemności i serce się rwie :D :D :D
Ostatnio edytowano 30.07.2010 13:47 przez U-la, łącznie edytowano 1 raz
marsylia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marsylia » 30.07.2010 13:39

Roksa_ napisał(a):

...na którą zapraszam w kolejnej odsłonie :)

się rozbujałam porządnie, a tu już koniec... :?
super miejsce, na tę przerwę kompaniową :lol:
czekam na więcej :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

A budzikiem były nam cykady, czyli nasza Chorwacja 4 - strona 9
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies