Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Koko, koko, Hvar jest spoko. Snoorkowania sezon III

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
longtom
Weteran

Postnapisał(a) longtom » 28.07.2010 12:49

Roksa_ napisał(a):Jak to zrobiłeś, że tak ci ryby pozowały? :roll:
Przede mną uciekały :evil:
Pewnie zwabił je różowy kolor płetw (płetew... nie wiem jak odmienić :oops: ) :)

Może im się podobałem? Grunt to odpowiednie podejście do modela.
Różowe płetwie miała moja żona, ja miałem niebieskie :!: :wink: :lol: .
Trochę się rozpisałem o podwodnych zdjęciach w Twojej relacji, zerknij. No i szybki autofokus to oczywiście podstawa. Po kilku dniach, jak opanowałem płetwy, to bawiłem się z rybami w gonito.
A co do różowych płetw. Pewnego razu oglądaliśmy stado kilkuset ryb wielkości naszych karpi. Jak żona zdecydowała się płynąć w inne miejsce one wszystkie popłynęły za nią. Była przewodniczką stada :!: :!: :!:
longtom
Weteran

Postnapisał(a) longtom » 28.07.2010 12:51

Lidia K napisał(a):Nie pomogę bo znam tylko 3 ryby - śledzie, dorsza i makrelę. Pierwszą w zalewie olejowej, drugą z panierką a trzecia wędzoną.

O karpiu zapomniałaś :!:

Jeszcze gupiki są :wink:
longtom
Weteran

Postnapisał(a) longtom » 28.07.2010 12:53

Aldonka napisał(a):Ups, jak, czym udało Ci się zrobić takie zdjęcia podwodne?? Mnie takie nie wychodzą :)

Linka do info o aparacie znajdziesz na początku relacji
longtom
Weteran

Postnapisał(a) longtom » 28.07.2010 12:54

SivyDaro napisał(a):Malutko tych zdjeć oj malutko......
A my wszyscy strasznie na głodzie...

Obiecuję, że będziesz na małym haju jeszcze jakiś czas :wink:
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 28.07.2010 13:04

longtom napisał(a):Jak żona zdecydowała się płynąć w inne miejsce one wszystkie popłynęły za nią. Była przewodniczką stada :!: :!: :!:

Pozdrowienia dla...małżonki

:wink: :lol:
Aldonka
Cromaniak

Postnapisał(a) Aldonka » 28.07.2010 13:55

Już znalazłam, ale nie zdążyłam edytować postu :) Chyba sobie zafunduję takie "cóś" na przyszłoroczny wyjazd.
dudek_t
Croentuzjasta

Postnapisał(a) dudek_t » 28.07.2010 14:17

Świetna zabawka taki aparacik... bardzo dobra jakość jak na podwodne zdjęcia.
Ile takie cudo stoi? W 1000 peelenów da się zamknąć?
longtom
Weteran

Postnapisał(a) longtom » 28.07.2010 14:24

Po południu pierwsza wycieczka. Padło na Pulę.
Zwiedziliśmy wszystko co trzeba: amfiteatr, łuk triumfalny Sergiuszy, świątynię Augusta, twierdzę, odwiedziliśmy Jamesa Joyce'a.
Szczegółowo Pula jest opisana tu:

http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=19038&postdays=0&postorder=asc&start=60

A teraz kilka zdjęć:

amfiteatr

Obrazek

Obrazek

Obrazek

w amfiteatrze szykowali się do koncertu

Obrazek

stare mury porastają różne roślinki

Obrazek

to już amfiteatr nie jest :wink:

Obrazek

Obrazek

łuk Sergiuszy

Obrazek

Obrazek

Świątynia Augusta

Obrazek

Widok z lotu ptaka

Obrazek

laku noć

Obrazek

cdn.
Ostatnio edytowano 28.07.2010 14:55 przez longtom, łącznie edytowano 1 raz
longtom
Weteran

Postnapisał(a) longtom » 28.07.2010 14:26

dudek_t napisał(a):Świetna zabawka taki aparacik... bardzo dobra jakość jak na podwodne zdjęcia.

Akurat tyle dałem :!: , bez złotówki.
adamk3
Cromaniak

Postnapisał(a) adamk3 » 28.07.2010 14:45

longtom napisał(a):
dudek_t napisał(a):Świetna zabawka taki aparacik... bardzo dobra jakość jak na podwodne zdjęcia.

ile to "cudo" wytrzyma pod wodą (jak głęboko) bo w linku nie ma.

pozdrav.
longtom
Weteran

Postnapisał(a) longtom » 28.07.2010 14:58

adamk3 napisał(a):
longtom napisał(a):

ile to "cudo" wytrzyma pod wodą (jak głęboko) bo w linku nie ma.

pozdrav.

10m, po "kąpieli" trzeba wypłukać i wymoczyć w słodkiej wodzie.
jan_s1
Koneser

Postnapisał(a) jan_s1 » 28.07.2010 15:33

longtom napisał(a):-cykady cykają,

No to cyk... :lol:
alurka
Croentuzjasta

Postnapisał(a) alurka » 28.07.2010 17:12

Fajna sprawa takie płetwy:) w tym roku snurkowanie a za rok mam nadzieję, że już nurkowanie:)
longtom
Weteran

Postnapisał(a) longtom » 28.07.2010 18:43

alurka napisał(a):Fajna sprawa takie płetwy:) w tym roku snurkowanie a za rok mam nadzieję, że już nurkowanie:)

I tak trzymać :!: :wink:
Lidia K
Cromaniak

Postnapisał(a) Lidia K » 28.07.2010 19:04

longtom napisał(a):
Lidia K napisał(a):Nie pomogę bo znam tylko 3 ryby - śledzie, dorsza i makrelę. Pierwszą w zalewie olejowej, drugą z panierką a trzecia wędzoną.

O karpiu zapomniałaś :!:

Nie jadam karpia, bo mają niebezpieczne ości no i szkoda mi takich "mądrych" ryb. Kiedyś (miałam z 15 lat a moje siostry jeszcze mniej) zdarzyło się, że tylko ja mogłam pomóc mojej mamie w zabiciu pływającego w wannie karpia. Na pewno go też pięknie sprawiłam i ...................gdy piekłam go na kolację tak podskakiwał na patelni, że pomyślałam "jaki mądry jest ten karp - chce zwiać z patelni". Nigdy więcej karpia nie uśmierciłam ani się nie przyczyniłam do tego.

longtom napisał(a):w amfiteatrze szykowali się do koncertu

a pokazali wyczyn akrobatyczny.

Oj, udały Ci się zdjęcia i komentarze.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Koko, koko, Hvar jest spoko. Snoorkowania sezon III - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies