Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

A budzikiem były nam cykady, czyli nasza Chorwacja 4

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 27.07.2010 07:01

Marek73 napisał(a):No nie wiem, zaczynam usychać :-)

Już jest :)
Trochę to trawło, bo wczoraj jakoś dużo roboty miałam ;)

U-la jest dokładnie tak jak piszesz, na co by mi się zdało marudzenie, tylko by mi to dzień popsuło. A tak już zawsze będę Sibenik kojarzyła z mrożoną kawą- a tak na marginesie była pycha ;)
Super, że dalej tutaj zaglądasz ;)
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 27.07.2010 09:55

9 Lipiec- piątek

Jak na nas wstajemy bardzo późno, maslinka z mężem już zajadają śniadanie. Przed nimi pakowanie i wyjazd na Peljesac, a przed nami dzień lenistwa :twisted:

Jeszcze upamiętnienie spotkania ;)

Obrazek

Mozolnie zbieramy wszystkie graty plażowe, jest czas żeby rzucić okiem na camp, którego główna zaletą było to, że szpilki od namiotu wchodziły bardzo łatwo :wink:

Było o campie, a więc proszę.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Piątek to dzień plażowania, błogiego lenistwa i nic nie robienia :)
Na początek idziemy na plażę oddaloną od campingu może z 4 minutki :)

Obrazek

Obrazek

Czytamy książki, nurkujemy- jednak nie za dużo, bo pod wodą jakoś tak ubogo ;) i nabieramy kolorków na słońcu.

Niezbyt zajmujące zajęcia, ale jak bardzo męczące :twisted:
Około 14 wracamy na camp, rzucamy coś na ząb i ... idziemy na drugą plażę :)

Tym razem trzeba się trochę nachodzić.
Przechodzimy przez ogromny camping, idziemy i idziemy, a tutaj końca nie widać. Taki duży camping to nie dla mnie. Codziennie bym się na nim gubiła ;)
Należę do osób, które po wyjściu ze sklepu zawsze idą w przeciwną stronę, niż powinni :twisted:
W końcu jesteśmy na miejscu. Szału nie ma. Plaża zatłoczona, woda jakaś taka nie halo.

Obrazek

Obrazek

Po takim plażowaniu nie pozostaje nic innego jak bary na plaży ;)
Na zdjęciu trochę zła, bo kawa mrożona nie była zbyt smaczna :roll:

Obrazek

Wracamy, tym razem nie możemy przejść przez camping, przy bramie stoi strażnik i pilnuje. Trzeba mieć specjalne karty żeby wejść.
O matko, przecież jakbyśmy byli na tym campie, to ja bym tą kartę zgubiła pewnie z tysiąc razy 8O

Przechodzimy boczkiem i jak się okazuje jest o wiele krócej :D

Nic nie robiliśmy, a jednak jesteśmy strasznie zmęczeni. Wcinamy kolację, idziemy na spacer i spać.
Jutro wycieczka na wodospady Krka więc trzeba się wyspać :)
Ostatnio edytowano 18.02.2014 12:34 przez Roxi, łącznie edytowano 1 raz
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 27.07.2010 10:12

Roksa_ napisał(a):...Na zdjęciu trochę zła, bo kawa mrożona nie była zbyt smaczna ...

Rozchmurz się - przynajmniej nikt jej na Ciebie nie wylał... :lol:
Marek73
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek73 » 27.07.2010 10:15

Ten Camp to pewnie ten:
http://www.oaza-mira.hr/

Z lotu ptaka faktycznie wygląda na rozrośnięty :D

My planujemy zakotwiczyć jeszcze kawałek drogi dalej w kierunku południowym w okolicach ulicy Zadarskiej. Mam nadzieję, że tam będzie mniej ludzi na plaży.
monia85
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) monia85 » 27.07.2010 10:21

Oo jak wodospady, to czekam z niecierpliwością :wink:
Odwiedziłam je pierwszy raz kilka lat temu, jestem ciekawa co się zmieniło :)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 27.07.2010 10:24

Marek73 napisał(a):Ten Camp to pewnie ten:
http://www.oaza-mira.hr/

Z lotu ptaka faktycznie wygląda na rozrośnięty :D

Tak patrzę i liczę...kurcze, drogi ten kamp.
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 27.07.2010 10:30

Roksa, to jest ta plaża koło dwóch beachbarów? Masakra! Jak my byliśmy, było 5 razy mniej ludzi. Mi się tam bardzo podobało, zapamiętałam ją jako rajską plażę :wink: (beachbar kojarzył mi się z tropikami, ale to był ten drugi, nie ten z huśtawkami).
Ale my byliśmy tam przed południem, niektórzy pewnie jeszcze nie wstali :wink:

Co do Pakostane, ale ta moja makrela była niedobra... :roll: Niestety najmniej smaczny posiłek w Cro. Dobrze, że wybrałaś lignje :)

Ciekawa jestem Waszych wrażeń z wodospadów.

Jacku, camping jest masakrycznie drogi. Kwatery wychodzą taniej :wink:
Jolanda
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanda » 27.07.2010 10:57

Roksa_ 8O ale się działo....WoW :D
Super Relacja,Super Foty :D najbardziej ciekawa focia.. jak dla mnie.. to ten widoczek :mrgreen: odbicie w okularach :D
Pozdrawiam Jola
Justyna1984
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Justyna1984 » 27.07.2010 10:58

Witam,
Dołączam do grona czytelników Twojej ciekawej relacji Roksa. Bardzo mi się spodobał pomysł dołączenia do maslinki.... poznałyście się tutaj?

Oczywiście pozdrawiam
tj_jankes
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tj_jankes » 27.07.2010 11:13

Trochę późno, ale też już się melduję i przyłączam do grona czytających relację :D :D :D :D
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 27.07.2010 11:15

Jacku to samo powiedział mój małżonek.
- Rzeczywiście niedobra ta kawa, ale przynajmniej jej na ciebie nie wylali :lol:

Marek73, tak to będzię właśnie ten camp, do którego podałeś linka. W ogóle mi się nie podobał, pewnie z racji tego, że nie lubię takich molochów. Zanim się gdziekolwiek dojdzie to się człowiek trzy razy zgubi :mrgreen:

monia85 wodopady będą już w nastepnym odcinku. Fajnie, że dalej tutaj zaglądasz :)

masilnka napisał(a):Roksa, to jest ta plaża koło dwóch beachbarów? Masakra! Jak my byliśmy, było 5 razy mniej ludzi. Mi się tam bardzo podobało, zapamiętałam ją jako rajską plażę ;)

To była właśnie ta plaża. Bardzo dużo ludzi i woda taka zamulona, nie do tego sie przyzwyczaiłam :twisted:
W. to nie sprawiało różnicy, zalożył płetwy i do wody. Ja skupiłam się na książce :)

Jolanda napisał(a):najbardziej ciekawa focia.. jak dla mnie.. to ten widoczek :mrgreen: odbicie w okularach

Przyznam się, że jest to jedno z moich ulubionych zdjęć z tego roku ;)

Justyna1984 z maslinką znam się już trochę dłużej, będzie z kilka lat ;) Nasi mężowie się znali i tak od spotkania do spotkania i od wyjazdu do Cro, do wyjazdu .... :)

tj_jankes lepiej późno niż wcale. Witam :lol:
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 27.07.2010 11:23

Hej Roksa.

Tak się zaczytałam przy twojej relacji, że jeszcze w piżamce siedzę:) a tu już pół dnia na boku.

Oczywiście czekam na ciąg dalszy...do mojego wyjazdu jeszcze bardzo długo ( o ile wogóle do niego dojdzie)
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 28.07.2010 07:02

madzia1981 napisał(a):Hej Roksa.

Tak się zaczytałam przy twojej relacji, że jeszcze w piżamce siedzę:) a tu już pół dnia na boku.

Oczywiście czekam na ciąg dalszy...do mojego wyjazdu jeszcze bardzo długo ( o ile wogóle do niego dojdzie)

Hej :)
Też bym bardzo chętnie tak w piżamce posiedziała :roll: :wink:
Mam nadzieję, że dalszyc ciąg relacji też ci się spodoba. Dziś wyprawa na wodospady Krka.
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 28.07.2010 09:32

10 Lipiec- sobota

Około 9 ruszamy w stronę wodospadów Krka, a dokładniej Skradina, bo postanowiliśmy zacząć właśnie tam.

Jak się okazuje była to bardzo dobra decyzja, bo miasteczko jest cudowne.

Zwiedzanie i zaglądanie w różne zakątki miasta zostawiamy sobie na później i kierujemy się do portu skąd odpływa statek na wodospady.

W drogę :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Już na samym początku naszym oczom ukazuje się taki obrazek.

Obrazek

Ryby pozować nie chciały, ale za to mewy stanęły na wysokości zadania ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Później też jest pięknie...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

No niczego sobie te wodospady- myślę. Idziemy dalej wydeptaną ścieżką, czasem wytyczoną przez kładki.

Obrazek

Obrazek

Jest bardzo gorąco, na szczęście większość wędrówki przebiega lasem i można cieszyć się widokami, a nie sapać w upale ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I tak obchodzimy Skradinski Buk wracając do punktu wyjścia.

Obrazek

Teraz decyzja czy kontynuujemy wycieczkę następnym statkiem- dodatkowa opłata, czy wracamy.
Decyzja zapadła: wracamy i tak już dłuuugo chodzimy wśród tych wodospadów ;)
Jak wracamy, to wracamy ;)

Obrazek

Nie mogę nie porównać wodospadów Krka do Plitvic.
Ile ludzi, tyle opinii, ale mi bardziej podobały się Plitvice. Więcej trzeba było się nachodzić- fakt, ale było też więcej uroczych miejsc.
Tak dla przypomnienia- Plitvice ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na spacer po Scradinie zapraszam w następnym odcinku :)
Ostatnio edytowano 03.07.2013 12:41 przez Roxi, łącznie edytowano 1 raz
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 28.07.2010 09:44

Ile czasu zajęło Wam obejście Skradinskiego Buku?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

A budzikiem były nam cykady, czyli nasza Chorwacja 4 - strona 7
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies