Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Internet w Chorwacji 2010

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.06.2010 19:06

Ups. Ja korzystam w Baska Voda z Trestsko Free Net (zatrzymaliśmy się w apartamencie na ulicy A. Senoe). Na razie wszystko bangla całkiem gratis. Pozdrawiam.
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 23.06.2010 16:41

Dla wszystkich przebywajacych na Makarskiej Riwierze!!!

Internet za 15 euro na 7 dni bez ograniczeń!

Może admin wsadzi to do pierwszego posta w wątku - coby nie zginęło?
Zavadcoff
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zavadcoff » 24.06.2010 11:15

Ciekawa oferta!
Na stronie nie znalazłem jednak dokładnej mapy zasięgu. Może ktoś się orientuje, czy w przypadku Breli dotyczy to całego obszaru miejscowości?
Pozdrawiam
malaca
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) malaca » 30.06.2010 14:23

A czy ktoś się orientuje jak wygląda sprawa netu w Stanici?
qlimaxee
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) qlimaxee » 09.07.2010 19:12

Witam.
Właśnie jestem w Chorwacji, niestety ostatni dzień i już wyjeżdżam. Korzystam z internetu GSM prepaid VIP.
Tutaj potwierdzenie:
Obrazek

Po powrocie nie będę miał co zrobić z kartą wiec z chęcią mogę ją komuś odsprzedać (dołączę instrukcje z forum co i jak).
Na karcie jest 10 kun oraz ok. 30MB darmowego transferu.

ZAINTERESOWANYCH PROSZĘ O WIADOMOŚĆ PRYWATNĄ.

Mogę jeszcze dodać ze byłem w Postirze na Braciu, jedyny hotspot jest w restauracji na rynku nie pamiętam dokładnie jakiej. Osobiście nie korzystałem ale wydaje mi się ze wystarczy kupić jakąś np. wode i dostanie się dostęp.

Pozdrawiam.
Raschey
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raschey » 14.07.2010 18:49

Motoschiza napisał(a):Tak na szybko wpiszę w tym temacie
Darmowe wifi w Baśka Voda przy głównej promenadzie w knajpce pod Apartmani Plavac wystarczy zamówić kawkę i podają hasło :D
aktualne hasło 1020304050 :lol:
Lecę do Jadrana. Pa

Właśnie siedzę na piwie na obala svetog nikole 27. Hasło 1020304050. Widać często aktualizują bo to jak się już pewnie domyślacie Apartmani Palac. Szukajcie w porcie.
Verite
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Verite » 15.07.2010 11:26

Dzień dobry.;)
Forum przeglądam od dość dawna, ale dotąd jako gość - jednak jako że mam pytanie, to zdecydowałam się jednak zarejestrować (trochę skuszona ogólnie panującą tu przychylnością; mam nadzieję, że teraz nie zostanę z przekory rozniesiona na widłach...:D)
Otóż jutro jadę do Chorwacji (drugi raz w życiu, piękny kraj!). Liczyłam na dostęp do prywatnego internetu udostępnionego przez właściciela kwatery (obiecywał to początkowo), ale teraz okazuje się, że mogą z tym być jakieś problemy. W związku z tym zainteresowały mnie oferty na kartę. Przejrzałam już wątki dotyczące tej tematyki, z tym, że przyznaję, jestem dość zielona w kwestii internetu "wydzielanego" (;D), bo dotąd korzystałam z kablowej sieci osiedlowej albo z hotspotów. W Chorwacji niezbyt będę mieć możliwość biegania z laptopem w poszukiwaniu hotspota, stąd ta karta.
No i, przechodząc wreszcie do rzeczy, oto moje pytania:
1) na stronie VIP zauważyłam jakieś obniżki cenowe (http://www.vipnet.hr/privatni-pretplatnici/mobilni-internet/cjenici); wydaje mi się to korzystną ofertą, zwłaszcza ta 5 GB. Jednak nie jestem pewna, czy wszystko dobrze rozumiem (angielski trochę znam, ale boję się, że coś pokręciłam), dlatego prosiłabym o sprawdzenie, o co chodzi, czy to faktycznie promocje, jeśli tak, to do kiedy trwające itd.; czy to jest oferta tylko dotycząca stałych klientów, z umową itd?
2) Proszę mnie nie wyśmiać...;) Spytam wprost i głupio: co oznacza te 5GB? To jakiś limit do wykorzystania? I jak to wychodzi "po ludzku"? To jest - na ile mi to wystarczy i jak intensywnego korzystania? Z racji pracy potrzebuję "porządnego" połączenia, tzn. nie wystarczy mi sprawdzenie poczty, muszę również przeglądać (i to często intensywnie) strony. Czy to będzie możliwe, czy zeżre mi transfer po dniu? Ile tak średnio transferu zużywa takie właśnie dość intensywne korzystanie z internetu?
3) jest jeszcze oferta T-Mobile, ale trochę nie radzę sobie ze zorientowaniem się na ich stronie, więc prosiłabym, żeby ktoś pokazał mi możliwości tej sieci w kwestii internetu na kartę;)
4) Jak wygląda kwestia uruchamiania tego? Widziałam w jednym z wątków coś na ten temat, jednak szczerze mówiąc nie bardzo zrozumiałam, więc prosiłabym o jakieś wytłumaczenie "łopatologiczne";)
5) Mam modem Nokia Internet Stick cs-10, nie wydaje mi się, żeby miał simlocka, bo kupowałam go z laptopem, co prawda dołączona była karta blueconnect, ale wątpię, by jakiś simlock tam był. Sprawdzę jeszcze na karcie jakiejś innej sieci... Ale jeśli simlocka nie ma, to powinny karty chorwackie działać bez problemu?
6) Gdzie mogłabym kupić taką kartę?

Będę bardzo wdzięczna za pomoc.;)
benuch
Globtroter
Dostęp do darmowego netu na Pag

Nieprzeczytany postnapisał(a) benuch » 15.07.2010 12:52

Witam
Czy wiecie może jak tam z dostępem do darmowego internetu na PAG?
dzieki
pzdr
ANITA:)
Cromaniak
Re: Dostęp do darmowego netu na Pag

Nieprzeczytany postnapisał(a) ANITA:) » 15.07.2010 12:56

benuch napisał(a):Witam
Czy wiecie może jak tam z dostępem do darmowego internetu na PAG?
dzieki
pzdr

i ja też taką informacją byłabym zainteresowana :)
wielbiciel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wielbiciel » 15.07.2010 22:06

W m.Pag ma być udostępniony net (Wi-Fi) ogólnodostępny za opłatą, należy zapytać w Agencji Perla na ul.Bana J.Jelacica (gł.wjazdowa ulica)
karczumax
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) karczumax » 19.07.2010 17:50

Witam
Mam pytanie odnośnie internetu w miejscowości Promajna.
Czy są jakieś miejsca gdzie można się podłączyc przez Wi-Fi za free?
Pozdrawiam
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 19.07.2010 18:03

Raschey
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raschey » 20.07.2010 21:27

Właśnie jem pizze w pizzeri papagaj obok wcześnie wspomnianego lokalu apartmani Palac i cały czas to samo hasło. Baska Voda.
Bienio78
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bienio78 » 23.07.2010 02:18

Witam! w tym roku dokładnie za 2 tygodnie lece znowu na wakacje do Stanici.2 lata temu jak bylem z żonką to jeżdziliśmy często do Makarskiej i powiem Wam ,że nie było najmniejszego problemu z dostepem do wifi.Saidalem sobie przy promenadzie pod drzewkiem na ławce -otwierałem lapka i hulało.Tak więc mogłem regularnie bez problemu sprawdzic korespondencje i wiadomosci z kraju. :D
kubap1 napisał(a):Proponuję podzielić się najnowszymi informacjami o miejscach gdzie w chorwackich miejscowościach można skorzystać z internetu. Na pewno wielu forumowiczów zastanawia się nad wzięciem lub nie laptopa ze sobą lub posiada telefony z wifi. Informacja gdzie można skorzystać z netu może być pomocna.

Właśnie wróciłem z Chorwacji, tu krótka relacja:
forum/viewtopic.php?p=540318#540318

Ogólnie z dostępem do netu nie jest bardzo łatwo, ale nie jest to niemożliwe. W desperacji warto popytać w punktach informacji turystycznej, choć najczęściej jest to płatne (ok. 15 kun za 1h). W części knajp dostęp do netu też jest oferowany i to za darmo. Lecz ta usługa nie jest powszechna, szczególnie w mniejszych miejscowościach. Czasami na dworcach też można coś złapać :-).
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 23.07.2010 22:38

Byłem w Brela dzielnica Jakirusa Wi - Fi i działało dwóch co nie miało zakodowanego wejścia więc cały pobyt miałem free tylko na tarasie odbierał :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Internet w Chorwacji 2010 - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone