Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

przejście reinthal czy mikulov??

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
vxam
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) vxam » 20.06.2010 13:21

Witam,
26/27.06 jadę z Warszawy na riwierę makarską. Na podstawie forum wymyśliłem sobie następującą trasę z objazdem winiety słoweńskiej:)
WARSZAWA -> CIESZYN -> REINTHAL(MIKULOV) -> WIEN -> FELDBACH -> BAD RADKERSBURG -> LJUTOMER -> ORMOZ -> VARAZDIN -> ZAGREB -> BASKA WODA albo inna miejscowosc.

W zasadzie wszytko chyba wiem, zastanawiam się jedynie którędy lepiej wjechac do austrii przez mikulov czy reinthal?? Wiekszość wpisów na forum obstawia Mikulov ewentualnie Znojmo. Google maps kieruje mnie na reinthal? Którędy polecacie jechać???
gordipi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gordipi » 20.06.2010 13:25

Sprawdź przez koszyce-budapeszt. Krócej i taniej :D
vxam
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) vxam » 20.06.2010 16:08

hmmm....kilometry wyjda podobnie, za winiety tez podobnie, pytanie czy szybciej i mniej męcząco? Jaka droga w słowacji?
Człowiek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Człowiek » 20.06.2010 18:13

vxam napisał(a):Witam,
26/27.06 jadę z Warszawy na riwierę makarską. Na podstawie forum wymyśliłem sobie następującą trasę z objazdem winiety słoweńskiej:)
WARSZAWA -> CIESZYN -> REINTHAL(MIKULOV) -> WIEN -> FELDBACH -> BAD RADKERSBURG -> LJUTOMER -> ORMOZ -> VARAZDIN -> ZAGREB -> BASKA WODA albo inna miejscowosc.

W zasadzie wszytko chyba wiem, zastanawiam się jedynie którędy lepiej wjechac do austrii przez mikulov czy reinthal?? Wiekszość wpisów na forum obstawia Mikulov ewentualnie Znojmo. Google maps kieruje mnie na reinthal? Którędy polecacie jechać???

Mnie też to ciekawi proszę o informację.
stary chlop
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) stary chlop » 20.06.2010 18:21

ja tam zawsze jezdze przez Mikulov wygodnie i ladne widoki;]
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 20.06.2010 18:32

REINTAL.
ledwozipie
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ledwozipie » 21.06.2010 18:40

vxam napisał(a):W zasadzie wszytko chyba wiem, zastanawiam się jedynie którędy lepiej wjechac do austrii przez mikulov czy reinthal?? Wiekszość wpisów na forum obstawia Mikulov ewentualnie Znojmo. Google maps kieruje mnie na reinthal? Którędy polecacie jechać???

Moim zdaniem to pytanie z serii co jest lepsze Coca Cola czy Pepsi albo co wybrać Canona czy Nikona? Jeden woli Mikulov innemu pasuje Reintal. Ja w tym roku granicę przecinałem w Mikulovie (i nie było źle), za rok mam zamiar sprawdzić drugie przejście.
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 21.06.2010 19:23

ledwozipie napisał(a):
vxam napisał(a):W zasadzie wszytko chyba wiem, zastanawiam się jedynie którędy lepiej wjechac do austrii przez mikulov czy reinthal?? Wiekszość wpisów na forum obstawia Mikulov ewentualnie Znojmo. Google maps kieruje mnie na reinthal? Którędy polecacie jechać???

Moim zdaniem to pytanie z serii co jest lepsze Coca Cola czy Pepsi albo co wybrać Canona czy Nikona? Jeden woli Mikulov innemu pasuje Reintal. Ja w tym roku granicę przecinałem w Mikulovie (i nie było źle), za rok mam zamiar sprawdzić drugie przejście.

No to jest jeszcze Hop Cola :wink: , kolega który od 5 lat pracuje w Austrii jeździ tylko przez Znojmo, i być tu człowieku mądry . Ja zawsze wybieram Mikulov, tak już chyba z przyzwyczajenia.
Paolo27
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paolo27 » 21.06.2010 20:26

Ja rowniez za kazdym razem przekraczalem granice w Mikulovie:) Jedz jak Ci wygodniej.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.06.2010 06:55

Sprawdziłem w/g AM i od Brna do Wilfersdorf, gdzie łączą się obie trasy, przez Mikulov jest 72km / 50min. jazdy.
Przez Reinthal 91km / 1h 12min. jazdy.

Ja pojadę (jak zawsze) przez Mikulov :!:
Liquid
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liquid » 22.06.2010 09:49

szaki17 napisał(a):Sprawdziłem w/g AM i od Brna do Wilfersdorf, gdzie łączą się obie trasy, przez Mikulov jest 72km / 50min. jazdy.

Wrzuciłem miejscowość "Reinthal" w Google Maps i znajduje mi ją na jakimś odludziu. Czy jakiś dobry człowiek mógłby mnie oświecić gdzie to przejście graniczne się znajduje ? :oops:
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 22.06.2010 10:51

Niedaleko Czeskiego miasta BRECLAV. Zjazd z autostrady D2 na Breclav, później drogą 55 właśnie na Reinthal, w Austrii drogą B47 do Wilfersdorf. Tam droga B47 łączy się z B7 i dalej już normalnie w kierunku Wiednia.
Liquid
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liquid » 22.06.2010 11:34

dids76 napisał(a):Niedaleko Czeskiego miasta BRECLAV. Zjazd z autostrady D2 na Breclav, później drogą 55 właśnie na Reinthal, w Austrii drogą B47 do Wilfersdorf. Tam droga B47 łączy się z B7 i dalej już normalnie w kierunku Wiednia.

Dzięki dids. W innych wątkach używa się nazwy czeskiej miejscowości, czyli Breclav a nie Reinthal jako miejsce przekraczania granicy. To mnie trochę wprowadziło w błąd. Ale fakt faktem że Google Maps nie odnajduje Reinthal. Avatarek bardzo inspirujący :lol: Ja już się nie mogę tego doczekać. Pozdrawiam!
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 22.06.2010 11:48

podszywacz napisał(a):
szaki17 napisał(a):Sprawdziłem w/g AM i od Brna do Wilfersdorf, gdzie łączą się obie trasy, przez Mikulov jest 72km / 50min. jazdy.

Wrzuciłem miejscowość "Reinthal" w Google Maps i znajduje mi ją na jakimś odludziu. Czy jakiś dobry człowiek mógłby mnie oświecić gdzie to przejście graniczne się znajduje ? :oops:

Nie wiem, co wpisałeś... :wink:

http://www.google.pl/#hl=pl&source=hp&q ... e3e8463f21
Liquid
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liquid » 22.06.2010 11:59

FUX napisał(a):Nie wiem, co wpisałeś... :wink:

http://www.google.pl/#hl=pl&source=hp&q ... e3e8463f21

A no widzisz, dobry człowieku, REINTAL a nie jak w tytule i w niektórych postach Reinthal. To zmienia postać rzeczy.
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone