Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Poszukuje kempingów na Krk, Cres lub Lośinj.

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
buri
Globtroter
Poszukuje kempingów na Krk, Cres lub Lośinj.

Nieprzeczytany postnapisał(a) buri » 31.05.2010 14:24

Witajcie,
poszukuje tanich kampingów na Krk, Cres lub Lośinj. Zależy mi na fajnym klimacie, przyzwoitych warunkach sanitarnych i małej ilości ludzi. Możecie coś polecić???

Pozdrawiam
Sebastian
jurekk
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) jurekk » 01.06.2010 13:41

buri napisał(a):Witajcie,
poszukuje tanich kampingów na Krk, Cres lub Lośinj. Zależy mi na fajnym klimacie, przyzwoitych warunkach sanitarnych i małej ilości ludzi. Możecie coś polecić???

Pozdrawiam
Sebastian

Cres- camp. Kovacine.
Na przełomie września i pażdziernika 2009 byłem na tym campingu autem z przyczepą. Camp jest dość duży-23 ha.,leży na półwyspie bardzo blisko miasta Cres, jest dobrze zadrzewiony/przewaga oliwki/, własna plaża/żwirek/.
Warunki sanitarne bardzo dobre - nowe łazienki,pralka na żeton.
Po prawej stronie drogi biegnącej przez camp. w stronę morza jest część przeznaczona dla "golasów". Zupełnie nie przeszkadza to "tekstylnym" - oddzielne sanitariaty i plaża.
Ludzi w tym okresie było mało -99% Niemcy,/ja tak lubię/
Promocje- w okresie 04.04-04.07 oraz 22.08-15.10 zwrot kosztów biletu na prom w obie strony. Przy pobycie 7 dni jedna noc gratis.
Na campie są też "mobil-homes" 2;6-osob. do wynajęcia,sklep,bar...
Camping posiada 3* -w/g mnie w pełni zasłużenie.
Polecam.
buri
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) buri » 03.06.2010 14:05

Witaj jurekk,
wielkie dzięki za info, jadę w lipcu wiec muszę szukać czegoś tańszego, bo ceny w sezonie maja wysokie. Byłeś w fajnym okresie, już czuje co się dzieje tam w sezonie, niemieszki lubią takie kurorty. Ja natomiast wolę mniej komercyjne pola namiotowe. Niemieckie towarzystwo mam na co dzień, wiec już mam ich po dziurki w nosie :). Ale fakt ładnie tam i chyba to pole namiotowe ma już wszystko co potrzeba. Jeszcze raz wielkie dzięki, pozdrawiam.
buri
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) buri » 03.06.2010 14:07

Coś dużo wejść a mało informacji na temat tanich kampów, podrzućcie coś ciekawego.
tomekm67
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomekm67 » 03.06.2010 14:10

buri
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) buri » 03.06.2010 14:23

tomekm67 napisał(a):Kemping Skrila na wyspie Krk
http://www.chorwacja.croatia4u.org/info ... Skrila.htm

Witaj tomekm67,
dzięki za namiary, mam do Ciebie pytanie, czy faktycznie na tym polu jest tak łyso bez drzew? Bo jadę z psem i muszę znaleźć trochę cienia, chociażby pod oliwką ;)
Pozdrawiam buri
tomekm67
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomekm67 » 03.06.2010 17:05

Nie nocowałem na tym kempingu, tylko w apartman w Starej Baśce. Bylem na tym kempingu jeden raz żeby po prostu zobaczyć jak wygląda, i tyle. Z tego co pamiętam, specjalnie dużo drzew nie ma, ale przy odrobinie szczęcia znajdziesz miejsce "pod oliwką". Kemping jest raczej * niż ****. Luksusów bym nie oczekiwał. Ale miejsce zdecydowanie z klimatem.

Obrazek
Plaża na Camp Skrila
tissaya
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tissaya » 03.06.2010 18:34

uwielbiam ten camping - mowa o Skrilla - w sumie od prawie 10 lat co roku lub co dwa tam jestem.

Camp się bardzo rozrosl, ale ma bardzo duzo udogodnien.
Jesli chodzi o miejsce pod namiot- wszystkie sa pod drzewami - nie ma wydzielonych parcel - wiec gdzie sie wybierze.. tam jestes.
Wiekszosc niezacienionych miejsc zajmuja campery, lub domki ktore sa uz tam na stale.
Chetnie udziele dodatkowego info

Natomiast przychyle sie do glownego topic'u postu - szukam fajnego , ustronnego w miare, campingu na Cres/Mali Losinj - o ile w ogole takowe istnieje.
Z gory dziekuje za info
buri
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) buri » 03.06.2010 21:22

tomekm67 - ja luksusów nie oczekuje, bo gdybym chciał luksusy to bym wybrał apartamenty. Jeżdżę pod namioty bo lubię ten klimat :). Najbardziej przerażają mnie campy z kortami, marketami na terenie i porannym fitness na plaży - typu komercja na maxa.
A tu widzę fajna plaża chyba, bo nie wiele jej widać na foto.
Tak naprawdę to chyba trochę cienia i sanitariaty jak są czyste i nie zrujnowane, to pole jest jak dla mnie ok! No i klimacik jest też bardzo istotny :).
buri
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) buri » 03.06.2010 21:51

tissaya napisał(a):uwielbiam ten camping - mowa o Skrilla - w sumie od prawie 10 lat co roku lub co dwa tam jestem.

Camp się bardzo rozrosl, ale ma bardzo duzo udogodnien.
Jesli chodzi o miejsce pod namiot- wszystkie sa pod drzewami - nie ma wydzielonych parcel - wiec gdzie sie wybierze.. tam jestes.
Wiekszosc niezacienionych miejsc zajmuja campery, lub domki ktore sa uz tam na stale.
Chetnie udziele dodatkowego info

Natomiast przychyle sie do glownego topic'u postu - szukam fajnego , ustronnego w miare, campingu na Cres/Mali Losinj - o ile w ogole takowe istnieje.
Z gory dziekuje za info

To ty już masz tam złotą kartę :) stałego bywalca?

Brzmi zachęcająco. Dzięki za info, jak się zdecyduje tam jechać to odezwę się do Ciebie w sprawie szczegółów.

Moim priorytetem też jest Mali Lošinj - wybieram się 10 do 24 lipca. Oby się coś fajnego znalazło w tamtej okolicy.
tomekm67
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomekm67 » 03.06.2010 21:53

Skoro tak, to... Skrila welcome to.
Nie wiem jaki standard sanitariatów, a zdjecie które wstawiłem jest jedymym jakie posiadam z tego kampu.
buri
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) buri » 03.06.2010 21:58

tomekm67 napisał(a):Skoro tak, to... Skrila welcome to.
Nie wiem jaki standard sanitariatów, a zdjecie które wstawiłem jest jedymym jakie posiadam z tego kampu.

A właśnie jak tam jest z plażą, raczej na sardynki, czy znajdzie się spokojne miejsce do odpoczynku i kąpieli z psem :).
tomekm67
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomekm67 » 03.06.2010 22:08

NA temat plaży może się tissaya wypowie, bo z tego co pisze jest tam stałym bywalcem.
Kiedy ja tam byłem, może nie było tak jak w Międzyzdrojach w szczycie sezonu, ale bardzo luźno też nie. Chociaż nie powinno być problemu ze znalezieniem miejsca.
A na kąpiel z psem proponuję znaleźć jakąś ustronną zatoczkę z dala od plaży publicznej.
tissaya
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tissaya » 04.06.2010 00:27

buri napisał(a):
tomekm67 napisał(a):Skoro tak, to... Skrila welcome to.

A właśnie jak tam jest z plażą, raczej na sardynki, czy znajdzie się spokojne miejsce do odpoczynku i kąpieli z psem :).

są tak naprawde 3 zatoczki - jedna jest FKK :) ktora jest odgrodzona od reszty naturalnym składowiskiem wielkich kamieni.. a dwie pozostałe sa od siebie odzielone występem skalnym.

cos moze tu bedzie widac na tym zdjeciu
http://picasaweb.google.com/tissaya25/C ... 8362795986
a to widok tak jakby z drugiej strony
( fajnie poplynac calkiem pod widoczny brzeg dalej- sa fajne miejsca do polowu muszelek :)

http://picasaweb.google.com/tissaya25/C ... 3660569138

tutaj widok z tarasu, gdzie znajduje sie restauracja i sklepik :

http://picasaweb.google.com/tissaya25/C ... 9826916258

na plazy nawet w sezonie da sie pomiescic spokojnie - choc wiadomo.. kto pierwszy na plazy tym lepsze miejsce - w szczegolnosci gdy pływy sa mocno odczuwalne i plaza zweza sie czasami do połowy :)
http://picasaweb.google.com/tissaya25/C ... 4286012130
te zdjecia byly robione w połowie sierpnia czyli powiedzmy jeszcze w sezonie a jak widac.. ludzi mało.

Camping jak dla mnie juz dosc zatloczony, ale nie jest to jak okreslam 'masówka' - nie ma kortow, restauracji - no okay..sa dwie małe knajpeczki na pare stolikow - ani innych super udogodnien.
Sanitariaty jak najbardziej OK - zawsze czysto i schludnie.
Polecam brac ze soba latarki, bo camping jest nieoswietlony w czescie kempingow i mozna czasami niezłego zająca zaliczyc idąc np do WC w nocy :)
do najblizszego miasteczka - Punat jakies.. 15 min droga dosc.. kręta i powiedziałabym 'górską'. Skrila lezy jak to ktos kiedys okreslil na krańcu świata.
DO Starej Baski tak naprawde nie ma po co jechac- nic doslownie tam nie ma a miniecie samochodu z przeciwka jest dla dosc doswiadczonych kierowcow :)
POlecam zwiedzic Krk i Baske - Krk to jakies 20 min a Baska jakies 30-40 min w zaleznosci od prędkosci :)
jurekk
Globtroter
Poszukuję kempingów ...

Nieprzeczytany postnapisał(a) jurekk » 04.06.2010 14:49

Camp. Brajdi Na Moru miejsc. -BELI /Cres/.
Ten camp to z kolei mały, cichy zakątek mocno zalesiony bardzo starymi oliwkami,w niewielkiej zatoce z małym rybackim molo.
Plaża ładna,żwirowa. Mały sklepik w budynku recepcji, sanitariaty czyste ale dość wiekowe. Ciekawy dojazd- b. wąsko i stromo! z przyczepą niezła jazda!
Na terenie tego campu stoi "na zawsze" kilka, kilkanaście starych
przyczep zamieszkałych w sezonie, podłączonych do "mediów"- we wrześniu z większości z nich dobiegały głosy rozmów w j. włoskim.
Wysoko nad campem ładne, stare miasteczko Beli a w jego otoczeniu park przyrodniczy z trzema ścieżkami ekologicznymi.
Jeszcze wyżej -na niebie sępy płowe. To nie żart- widziałem trzy.

Camp. Preko Mosta obok OSOR/Cres/
Nieco większy-3 ha. tuż przy moście na przesmyku Cres-Losinj, drzew nieco mniej, plaża oczywiście kamienista.
Największym atutem tego campu jest bliskość najwyższego na wyspie szczytu -Osorscica /588 m.n.p.m.
Polecam wycieczką na tę górkę przez stary sosnowy las.

Na obu campingach coś dla Pana i jego pieska /spacery/ :lol: .
Następna strona

Powrót do Kempingi