Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Suplementy diety

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 16.04.2010 13:43

Liliana napisał(a):tylko jak sobie poradzę bez chleba i bułek .... kto to wie :( :wink:

Drożdżówki?

Nie, żartuje, może razowy wchodzi w grę?
Bardzo lubię ciemne pieczywo.
A tak swoją drogą to dopiero kwiecień - do wakacji jeszcze trochę czasu - dasz radę :)
Po prostu zrób to "... dla samej siebie"

Pozdrawiam
Liliana
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liliana » 16.04.2010 14:51

Żadne węglowodany nie wchodzą w grę :evil: Chorwacja czeka na mnie w czerwcu, więc dużo czasu nie ma, ale walczyć trzeba :lol:
Dziękuję za wsparcie. :D
Pozdrawiam :papa:
helen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) helen » 16.04.2010 17:52

Liliana napisał(a):Zmotywowana przez helen przechodzę na dietę (zdjęcia nie załączam :evil: )
tylko jak sobie poradzę bez chleba i bułek .... kto to wie :( :wink:

ja wiem :D , sama była totalnym pożeraczem kanapek, ale wcale mi nie brakuje pieczywa, teraz jak lada dzień zacznę utrwalanie wagi i będę mogła zjeść ciemne pieczywo zastanawiam się kiedy ja je będę jadła :roll: . Rano chleb zastępuje mi placek z otrąb (1 łyżka otrąb pszennych, 2 łyżki owsianych, 1 jajko i 1 łyżka chudego twarogu ---> wymieszać i na teflonową patelnię). Jak będziesz miała jakieś pytania pisz śmiało, za mną prawie 5 miesięcy tej diety. Ciężkie są tylko pierwsze 2, 3 dni.

Aaa i jeszcze jedno, do czerwca to możesz schudnąć jakieś 10-12 kg, ja w pierwszym miesiącu schudłam 7, potem 3 i tak stopniowo coraz mniej miesięcznie ubywało. Ale Ty może wcale tyle nie potrzebujesz ;)
sroczka66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sroczka66 » 16.04.2010 20:42

helen, czy to prawda,że przy tej diecie nie wolno ani kropli alkoholu?

Nie, żebym się tego obawiała, ale w maju parę ważnych imprez się szykuje, to lampkę czegoś mocniejszego wypić by wypadało :wink:

No i jak długo trzeba by było być na diecie,żeby zrzucić 4-6 kg? :?:
helen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) helen » 16.04.2010 20:52

sroczka66 napisał(a):helen, czy to prawda,że przy tej diecie nie wolno ani kropli alkoholu?

Nie, żebym się tego obawiała, ale w maju parę ważnych imprez się szykuje, to lampkę czegoś mocniejszego wypić by wypadało :wink:

No i jak długo trzeba by było być na diecie,żeby zrzucić 4-6 kg? :?:

Alkohol nie jest dozwolony niestety, aczkolwiek ja dla lampki wina robiłam wyjątki w święta, a kieliszeczka marsali w zimowe wieczory też nie mogłam czasem sobie odmówić. Ale wg. Dukana alkoholu nie wolno, dopiero w fazie stabilizacji wagi, 2 razy w tygodniu można napić się wina.

Ja po pierwszej fazie (5 dni samych białek) zgubiłam 3,5 kg, była to głównie woda, ale tak to wyglądało, potem znikał średnio 1 kg tygodniowo. Osoby z większą ilością kg do zrzucania ponoć gubią je w większych ilościach, podobnie osoby, które nie stosowały wcześniej innych diet. Trudno mi powiedzieć jak to byłoby u Ciebie.

Faza utrwalania wagi trwa 10 dni na każdy utracony kilogram, u mnie będzie to jakieś 10x17kg=170 dni , czyli do zimy powinnam się "wyrobić" z tą dietą :D
Jeśli zgubisz 5 kg, to 50 dni będziesz utrwalać wagę, tak żeby organizm "zapomniał" najwyższą wagę jaką miał.
Liliana
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liliana » 16.04.2010 20:57

helen 12 - 14kg byłoby super, myślę,że dam radę jak dobrnę do warzyw to wszystko powinno być ok (czym przyprawiałaś sałatki 8O )
Dziękuję :lol: :lol:
Josko Bulic
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Josko Bulic » 16.04.2010 21:08

:D Moje gratulacie Helena jest to barzo fajni wynik.Ja tesz jestem na diety . Kilka dni temu bilem na kontroli i nie jestem zadowoleni bo schudlem tylko 1,5 kg w mieszonc , ale nemam prawa nażekat bo wszysko razem od pażdżernika zeszloga roku schudlem 27 kg.Naj ważnyja jest motywacia i upartoszcz.Tszymam kczuky dla Ciebe . :D :D :D
twister07
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) twister07 » 16.04.2010 21:15

dla zainteresowanychtu w: cwiczenia i odchudzanie, diety jest więcej szczegółów ;)
helen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) helen » 16.04.2010 21:53

Liliana napisał(a):helen 12 - 14kg byłoby super, myślę,że dam radę jak dobrnę do warzyw to wszystko powinno być ok (czym przyprawiałaś sałatki 8O )
Dziękuję :lol: :lol:

Jem dużo warzyw gotowanych na parze (brokuły, fasolka szparagowa, kalafior) warzyw typu "na patelnię", a sałatki to głównie sałata, pomidor, ogórek, papryka itp... bez specjalnego przyprawiania, trochę soli ziołowej, pieprzu, parę kropel octu winnego. Ale najczęściej bez niczego, albo z sosem z jogurtu z czosnkiem i co tam się nawinęło z przypraw. Szpinak duszony na patelni teflonowej też się udaje nieźle.
Wymyśliłam lasagne, gdzie zastąpiłam płaty makaronu ugotowanymi liśćmi kapusty, a mięso wzięłam z indyka. Jak zaczniesz to zobaczysz ile fajnych rzeczy z drobiowego mięsa i warzyw da się zrobić. To bardzo fajna dieta jest, mnie wręcz roznosi energia i bardzo dobrze się czuję. Tylko na samym początku te same białka sprawiały , że chwilowo lekko słabo się czułam, ale to był jeden dzień i wg książki normalny objaw.

Josko, dzięki, również trzymam kciuki.
Liliana
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liliana » 17.04.2010 13:45

Wobec tego chętnie się przemęczę, byle do warzyw - i koniecznie muszę zdobyć książkę, bo w wymyślanie przepisów nie jest moją mocną stroną, gdy się preferowało makarony, zapiekanki.... :wink:
Liliana
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liliana » 17.04.2010 13:48

twister 07 - bardzo dziękuję za inspiracje :D chętnie skorzystam :papa:
helen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) helen » 17.04.2010 14:15

Możesz poszukać tematów o tej diecie na tym forum http://www.dieta.pl/grupy_wsparcia/ .
A przepisów masa jest tu: http://www.smaczny.pl/forum/index.php?showtopic=7437
To jest francuska książka, w przepisach bywają składniki, których np u nas nie można kupić, lepiej samemu sobie wymyślać, lub szukać w internecie, ja mam wszystkie 3 książki i niewiele przez te 5 miesięcy z nich ugotowałam.
Trzymam kciuki, będziesz zadowolona, to fajna dieta.
twister07
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) twister07 » 19.04.2010 09:29

Liliana napisał(a):twister 07 - bardzo dziękuję za inspiracje :D chętnie skorzystam :papa:

nie ma sprawy :)
przepisy prepisami, ale zasady diety warto poznać z książki bo w necie się różnią ;) dzisiaj dorzucę wcześniejszą książkę z tej diety i tą z przepisami, także po południu możesz zajrzeć ;)
Liliana
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liliana » 19.04.2010 15:48

Dzięki, dzięki :lol: :lol: właśnie przedzieram się przez pierwszą
Duża buźka :papa:
twister07
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) twister07 » 20.04.2010 09:42

nie ma problemu :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone