Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Parkowanie Cro.maniaka

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 29.03.2010 13:49

...albo systemu alarmowego pirania :lol:
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 29.03.2010 13:53

weldon napisał(a):
za przewodnikiem katolickim:

dajemy sygnał innym uczestnikom ruchu drogowego: tym samochodem kieruje chrześcijanin. Jesteś bezpieczny."

I wszystko się zgadza. Przecież on stoi, a nie jedzie. :wink:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 29.03.2010 14:06

Bocian napisał(a):... a sama ryba oznaczała, że na pogrzebie jedzono po prostu rybę...

Czyli jednak trzeba się skłaniać, że to Tatar ...

A może tu w tradycji jest, że jedli tatar z łososia? :wink:
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 30.03.2010 06:43

A jak tak wrócę do tematu ;) i kwesti parkowania.
Jestem z Gliwic, zaparkować gdzieś w okolicach centrum (bo o centrum to nawet nie wspomnę) w godzinach ranno- popołudniowych, graniczy z cudem. Osatatnio chyba z 40 minut mijesca szukałam, takiego żeby było wszystko cacy i ładnie.... po tym czasie zaparkowałam mniej więcej tak jak Cromaniak ze zdjęcia- więc wcale mnie to zdjęcie nie zaszokowało czy coś :roll:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 30.03.2010 07:15

Roksa_ napisał(a):A jak tak wrócę do tematu...

Tylko to żadne usprawiedliwienie.
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 30.03.2010 08:19

JacYamaha napisał(a):Tylko to żadne usprawiedliwienie.

Wcale nie miałam zamiaru się usprawiedliwiać, tak poprostu jest i jak nie będzie alternatywy, to pewnie zaparkuję tak jeszcze nie raz.
A kto jest bez winy, niech pierwszy kamieniem rzuci ;)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 30.03.2010 08:22

Roksa_ napisał(a):A kto jest bez winy, niech pierwszy kamieniem rzuci ;)

Nie chodzi o żadne rzucanie kamieniem - może kiedyś dotrze do Ciebie (nie życzę), że komuś takim parkowaniem Zepsułaś cały dzień.
Bahama
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bahama » 30.03.2010 08:29

JacYamaha napisał(a):
Roksa_ napisał(a):A kto jest bez winy, niech pierwszy kamieniem rzuci ;)

Nie chodzi o żadne rzucanie kamieniem - może kiedyś dotrze do Ciebie (nie życzę), że komuś takim parkowaniem Zepsułaś cały dzień.

Miałem kiedyś z córką nad zalew pojechać... 3 godziny czekałem , aż wróci starszy jegomość od "lekarza", miałem jego autem garaż zastawiony...

Policja przyjechała i powiedzieli że nic nie mogą zrobić bo to droga wewnętrzna .... Szczęka mi opadła, córcia pokąpać się nie pojechała...
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 30.03.2010 08:47

Bahama napisał(a):miałem jego autem garaż zastawiony...

Nie popadajmy w przesadę zastawiania wjazdów/wyjazdów, bram, garaży, dróg pożarowych itp.
Nie o takie parkowanie mi chodzi, mi np. zdarzyło się zaparkować przy drodze, trochę zbyt głęboko na chodniku. I znowu... chodnikiem dało się spokojnie przejść, ale parkować tam nie było wolno.
Oczywiście mój post został nadinterpretowany, ale tak, czasem zadarzy mi się złamać przepisy dot. parkowania.
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 30.03.2010 08:53

Chodnika dla pieszych powinno być 1,5 m. Jestem na bieżąco w temacie z racji częstych wizyt Straży Miejskiej pod firmą (mamy z nimi na pieńku ;) )
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 30.03.2010 09:03

Arek napisał(a):Chodnika dla pieszych powinno być 1,5 m.

Wózek inwalidzki ma najwyżej 90 cm, więc tyle wystarczy :wink:
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 30.03.2010 09:09

Rysio napisał(a):

Tyle (podobno) stanowią przepisy, a panowie strażnicy wyjątkowo rygorystycznie je respektują. Ktoś nawet odmalował na chodniku linię wyznaczającą owe półtora metra dla pieszych :D
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 30.03.2010 09:19

Arek napisał(a):
Rysio napisał(a):

Tyle (podobno) stanowią przepisy, a panowie strażnicy wyjątkowo rygorystycznie je respektują. Ktoś nawet odmalował na chodniku linię wyznaczającą owe półtora metra dla pieszych :D

1,5 metra
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.03.2010 09:26

Roksa_ napisał(a):zaparkowałam mniej więcej tak jak Cromaniak ze zdjęcia- więc wcale mnie to zdjęcie nie zaszokowało czy coś :roll:

Przyjdzie dzień że będziesz szła z dzieckiem albo wózkiem i będziesz zmuszona zejść na ruchliwą ulicę żeby ominąć taki pojazd . :!:
A osobiście nigdy tak nie zaparkowałem, zawsze pamiętam że chodnik służy pieszym do chodzenia a nie jako parking, więc pierwszy rzucę ... :!:
Ostatnio edytowano 30.03.2010 09:35 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 30.03.2010 09:32

jak nie będzie alternatywy, to pewnie zaparkuję tak jeszcze nie raz.

zaparkowałam mniej więcej tak jak Cromaniak ze zdjęcia

(przyp. patrz zdjęcie)

Oczywiście mój post został nadinterpretowany,

Czyżby?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Parkowanie Cro.maniaka - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone