Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Namiary na Bol

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
habr
Turysta
Namiary na Bol

Nieprzeczytany postnapisał(a) habr » 26.02.2010 13:49

Nie odnalazłem tematu wiec pytam grzecznie,kto zna(wypróbowane)namiary na kwatery Bol lub bezposrednia okolica.Jedziemy w 4 rodzinki 8 dorosłych+6 dzieciaków od 3 lat do 17.Prosze o pomoc bo z biura dali cene ze moznaby sie tam pobudowac.Ja natomiast udziele info o Korculi(apartamenty Lina) i troche o Pag :lol:
habr
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) habr » 26.02.2010 15:47

Dziękuje za zainteresowanie i linki.Mam wrazenie ze Bol(samo miasto nie Brac-wyspa) jest "przereklamowany".Moze jakieś inne propozycje z panstwa strony.Jestem otwarty na nowe pomysły.Wszelkiego rodzaju pomysły słac na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl foty tez pomoga podjąc decyzj(czytałem,araczej oglądałem relacje Ines)Pozdrawiam :lol:
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 26.02.2010 15:53

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link bardzo dobra stronka o wyspie... Klikiem na mapkę "odkrywasz: zakładki o poszczególnych miejscowościach...a tam dalej namiary na oficjalne strony TZ (miejscowych współnot turystycznych czyli ośrodków informacji)
Ja polecam wioskę Murvica (o ile tego typu wioska wchodzi w grę).

P.S. Dopisane: teraz widzę, że stronka coś szwankuje...bo pewnie chwiolo w przebudowie (widzę zmiany..). Wpisuj w googla hasło "tz" i nazwę miejscowość, a otworzysz strony miejscowych wspólnot turystycznych...
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link też masz namiary (Općine i turistički uredi)
Przeszukaj też forum... tematów o Braču jest masa. A Bol.. cóż, rzeczywiście nie jest najlepszym miejscem na odpoczynek.
Pozdrawiam
smer
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) smer » 04.03.2010 06:41

Przepraszam autora wątku, że się podepnę, ale nie chcę zakładać nowego na dwa małe pytanka.

Pani Katarzyno, chciałbym prosić o odpowiedź na dwa pytania, na które nie potrafię nigdzie znaleźć jednoznacznej odpowiedzi (lub znajduje odpowiedź, która mi nie pasuje :) ):
1. Przeczytałem gdzieś, że z Bol do Murvicy lepiej nie pchać się samochodem, bo droga jest raczej nieprzejezdna, co wydaje mi się to niedorzeczne. Na pewno się da, mam rację?
2. Czy pomiędzy wyspami Brac i Hvar kursują promy samochodowe?

W zamierzeniach mam zamiar spędzić urlop na Hvarze, lecz chciałbym również zahaczyć o Brac, ale jedynie pod warunkiem, że jest możliwość przeprawy.
jurekk
Globtroter
do smer

Nieprzeczytany postnapisał(a) jurekk » 04.03.2010 10:17

Nie jestem panią Katarzyną ale znam odp. na Twoje 2-pytanie.
Na trasie Split-Bol-Jelsa w lecie,raz dziennie pływa statek.
Jednak nie zabiera on samochodów.
smer
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) smer » 04.03.2010 10:20

Właśnie tak wyczytałem, co jednakże mnie niezmiernie dziwi... Ale skoro nie da się tego problemu przeskoczyć, to chyba odpuszczę sobie Brac, bo przez Split na Hvar płynąc nie zamierzam :lol: :lol: :lol:
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 04.03.2010 11:24

Smer.. powiem od razu, jeśli masz pomysł na jednodniową wycieczkę na Brač podczas pobytu na Hvarze, to raczej nie bardzo ma to sens.. Nie zobaczysz wyspy w jeden dzień, żadnej. Jeśli juz tak bardzo chcesz, to najlepsze rozwiązanie to popłynąc tym katamaranem rano z Jelsy (o 6.00 albo jakoś tak) i wysiąść Bolu, tam wypożyczyć skuter i zobaczyć kawałek wyspy pobieżnie...A ok 17.00 w Bolu wsiąść na katamaran i wrócić do Jelsy...
A z ta drogą do Murvicy, to nie wiem, o co chodzi. Jest droga, może nie najlepsza, ale jest.
temat Murvica. M82m odpoczywał i jest specjalistą.
Pozdrawiam
smer
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) smer » 04.03.2010 11:56

Katarzyno. W założeniach chciałbym posiedzieć ze 4 dni na Brac, a główną część urlopu spędzić na Hvarze. Ale jeśli ze względu na samochód musiałbym płynąć z Bracu na Hvar przez Split, to mija się to z celem i chyba sobie odpuszczę... A jednodniowa wycieczka na Brac nie wchodzi w grę; nawet na najszybszym skuterze nie dałabym rady nic zwiedzić :lol:
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 04.03.2010 13:19

smer napisał(a):Katarzyno. W założeniach chciałbym posiedzieć ze 4 dni na Brac, a główną część urlopu spędzić na Hvarze. Ale jeśli ze względu na samochód musiałbym płynąć z Bracu na Hvar przez Split, to mija się to z celem i chyba sobie odpuszczę... A jednodniowa wycieczka na Brac nie wchodzi w grę; nawet na najszybszym skuterze nie dałabym rady nic zwiedzić :lol:

Najlepsze rozwiązanie to jeden urlop na Braču, a drugi na Hvarze :D
Gwarantuję, że nie braknie miejsc do oglądania na Hvarze (mogłabym każdemu turyście 14 dni zagospodarować tak, że nie miałby chwili na oddech.. o plaży nie wspomnę). :wink:
Pozdrawiam
smer
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) smer » 04.03.2010 14:23

Z tego wynika, że skupię się na Hvarze :)
szybbkki
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) szybbkki » 30.05.2010 07:10

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):
smer napisał(a):Katarzyno. W założeniach chciałbym posiedzieć ze 4 dni na Brac, a główną część urlopu spędzić na Hvarze. Ale jeśli ze względu na samochód musiałbym płynąć z Bracu na Hvar przez Split, to mija się to z celem i chyba sobie odpuszczę... A jednodniowa wycieczka na Brac nie wchodzi w grę; nawet na najszybszym skuterze nie dałabym rady nic zwiedzić :lol:

Najlepsze rozwiązanie to jeden urlop na Braču, a drugi na Hvarze :D
Gwarantuję, że nie braknie miejsc do oglądania na Hvarze (mogłabym każdemu turyście 14 dni zagospodarować tak, że nie miałby chwili na oddech.. o plaży nie wspomnę). :wink:
Pozdrawiam

Witam. Chcialbym sie z Panstwem jakos skontaktowac - czy moglbym prosic o email. Pozdr. Michal
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 30.05.2010 10:17

Adres mailowy znajduje się w moim forumowym profilu (można napisać przez forum.. klikając na mój profil znajdziesz ikonę "email"); bez problemu znaleźć mnie można i na skype'ie.
P.S. Od razu tylko powiem, że nie zajmuję się pośrednictwem w wynajmie kwater.
Pozdrawiam

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone