Właśnie (chyba) przebrnąłem przez system kupowania winiet online na Węgrzech i muszę wam powiedzieć, że większej kaszany nie widziałem a trochę kupuję w internecie.
Ne dzień dobry problemy pojawiają się kiedy wybierając stronę w języku angielskim wybieracie pomiędzy miesiącami : Junius albo Julius
Metodą dedukcji przechodzicie jednak dalej, gdzie musicie podać... hasło PPO... cokolwiek to jest PPO.
Potem musicie zaakceptować jak zwykle privacy policy, które jest.. po węgiersku
oczywiście znacie ten język, więc akceptujecie i idziecie dalej, gdzie proszą was o... nowe hasło
do czegokolwiek to nowe hasło ma być.
Na końcu okazuje się (choć trzeba się tego domyślić), że nie kupiliście winiety tylko zalogowaliście się do tajemniczej organizacji PPO.
Wchodzicie więc i wtedy już w miarę prosto kupujecie winietę. czekacie z 10min, po czym przychodzi wam mail zatytułowany Putup Succesful cokolwiek to Putup jest
A treść tej wiadomości jest mniej więcej taka:
Tisztelt Felhasználónk!
A mai napon
www.autopalyamatrica.hu oldalon az Ön kérésére az alábbi azonosítókkal rendelkező tranzakciót hajtottuk végre:
Szolgáltatás: Autópálya jogosultság vásárlása
Tranzakció kód: **************
Matrica típus: D1 - 4 days
Rendszám: ********
Felségjel: PL
Összeg: 1630 Ft
Érvényesség kezdete: 2009.06.20. - 00:00
Érvényesség vége: 2009.06.23. - 23:59
Vásárlás dátuma: 2009.06.16. - 12:18
Bizonylat letöltéséhez kattintson az alábbi link-re!
Köszönjük, hogy igénybe vette szolgáltatásunkat!
Üdvözlettel,
PPO Csapat
www.ppo.hu.
Przypuszczalnie chodzi im o ilość posiadanych kotów na mieszkańca.
P.S. Całość trwała ok pół godz, a więc więcej niż kupienie na stacji na Węgrzech.
NO I WŁAŚNIE SPRAWDZIŁEM W MBANKU. OPRÓCZ 26ZŁ ORGANIZACJA PPO POBRAŁA TEŻ 15ZŁ ZA COŚ TAM...