napisał(a) Użytkownik usunięty » 05.06.2009 08:45
pankufur napisał(a):.... Jeśli na granicy nie ma to nie można jechać autostradą do najbliższej stacji i tam kupić? ....
Kiedyś tak było, że na autostradę można było wjechać bez winiety pod warunkiem jej zakupu na najbliższej stacji.
Teraz tak nie ma bo jest elektroniczna kontrola posiadania winiet i jak bez niej wjedziesz to lądujesz w bazie osób bez winiety.
Ale panikowac nie ma co.
Nie wierzę, żeby za nowym przejściem w Letenie nie było punktu sprzedaży przed wideorejestratorem - musi być. U Madziarów pod tym względem akurat porządek jest i nie trzeba zachodzic w głowę gdzie to kupić.
Podobna sytuacja jest np. na granicy H/SRB gdzie przekracza się ja na autostradzie - przed wideorejestratorem jest punkt sprzedaży. Tuż za budką już jest wideorejestrator. Jak nie kupisz to nie ma tłumaczenia, ze nie wiedziałem gdzie.
Reasumując - mogę się o flaszke załozyć, że pomimo braku (jeszcze) infrastruktury na nowym przejściu taki punkt JEST zanim pojawi się wideorejestrator.
Ostatnio edytowano 05.06.2009 08:48 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz