killer świetny temat
Śledzę wątek, bo za 3 dni będziemy się moczyć w Jadranie
Już biorę kartkę i długopis i spisuje te cenne przepisy.
Pozdrawiam i życzę smacznego.
anjas napisał(a): killer świetny temat
Śledzę wątek, bo za 3 dni będziemy się moczyć w Jadranie
Już biorę kartkę i długopis i spisuje te cenne przepisy.
Pozdrawiam i życzę smacznego.
darek1 napisał(a):Koleżanko, co koleżanka weżmie na grila bo mam problem. Czy warto karkówkę, śląską czy podlaską kiełbasę. Czy warto brać żeberka bo u nich mają mało pogłowia wieprzowego. Czy coś innego. Gdyby tak koleżanka podała i poinformowała mnie jak przewieżć to byłbym dozgonnie wdzięczny. Pozdrawiam
P.S. Niech koleżanka poda co spisuje na kartce, wielu z nas to się przyda.
Z tą kartką to przesadziłeśPopiel napisał(a):darek1 napisał(a):Koleżanko, co koleżanka weżmie na grila bo mam problem. Czy warto karkówkę, śląską czy podlaską kiełbasę. Czy warto brać żeberka bo u nich mają mało pogłowia wieprzowego. Czy coś innego. Gdyby tak koleżanka podała i poinformowała mnie jak przewieżć to byłbym dozgonnie wdzięczny. Pozdrawiam
P.S. Niech koleżanka poda co spisuje na kartce, wielu z nas to się przyda.
A ta karteczka to jaka ma być? Duża A4 czy zwykły notes wystarczy? Nie chciałbym by mi to też wiatr porwał do morza. Położyć na tym kamień czy kartka może się zniszczyć? Może pisać wodoodpornym flamastrem lub zalaminować? Będzie bezpieczniej. To cenne informacje będą. Poradźcie.
Pozdrawiam
darek1 napisał(a): Z tą kartką to przesadziłeś
Crokuski napisał(a):Na grilla polecam rybkę oslicz. Mięsko delikatne, więc lepiej zawinąć w folię aluminiową.
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Lubin i komarča to moim zdaniem bardzo smaczne rybki i idealnie nadają się na grillowanie. Zubatac i škarpina też bardzo dobre, ale drogie...
Pozdrawiam
renatalato napisał(a):Kasiu, czy Lubin to inaczej Branzil?(nie wiem czy dobrze piszę)
Jadłam taką rybę na Pagu-bardzo smaczna
Crokuski napisał(a):Dzięki, a czy powinniśmy coś wiedzieć ważnego odnośnie tych rybek ? (np. smażenie tylko w folii, najlepsze z vegetą, smarowanie oliwą z oliwek, nacieranie czosnkiem, itd) Czy wrzucać i jeść ? Kiedyś znajomy Chorwat opowiadał, że niezwykle istotne jest obrócenie ryby tylko raz i że ludzie popełniają błąd obracając ciągle ryby. I choć dziś wydaje mi się to normalne i logiczne wtedy się zdziwiłem