Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jak już pisałem moje wspomnienia z rybą były drogie choć baardzo dobre. ale może skuszę się jak niektórzy pojadę rano na targ w Sibeniku ikupię świeżą rybkę. wieczorem ją upiekę na grillu.
tturek napisał(a):jak już pisałem moje wspomnienia z rybą były drogie choć baardzo dobre. ale może skuszę się jak niektórzy pojadę rano na targ w Sibeniku ikupię świeżą rybkę. wieczorem ją upiekę na grillu.
Przed grilovanjem, oczyszczone ryby powinne być w marynacie (2 godziny) - oliwa z oliwek + przyprawy (zdjęcia).
Jest tylko jedna przyprawa ,której zapas całoroczny zawsze przywożę do Polski.Nie ma żadnej innej tak dobrej przyprawy jak ta:http://www.vegeta.com/products/vegeta-fish-no-msg-added Polska podróba jest beznadzieja tylko oryginalną chorwacką,pachnącą adriatykiem. POLECAM.
Spędzając urlop w Solarisie chodzilismy całą rodziną do restauracji Adriatica i tam ryby były w miare tanie, mówie raczej o tych tańszych rybkach, np. makrela z grila z frytkami i jakąś tam sałatką 25kn.
Kelnerem okazał się Pan (Fredi) który mówił po polsku, bo ma żone polke:), było to dla nas miłym zaskoczeniem:)