Mosqito napisał(a):Możesz napisać jak to załatwiałeś ? Przez net czy osobiście ? I jak z dokonaniem płatności / odbiorem karty ? Ta składka 7,5 EUR na cały rok faktycznie wydaje się ciekawa jeśli naprawdę pokrywają i części i robociznę.
Ja do tej pory kupowałem assistance w PZU a ostatnio w Generali ale tam jakby co to za części musisz sam sobie zapłacić. Z tego co pamiętam za 3o dni płaciłem ok 80 zł.
Nie wiem,jak w Albanii ,ale w zeszłym roku na granicy SL/H w Rajce szlag trafił moje auto .Zadzwoniłem do centrum ;przyjechała mobilna pomoc drogowa .Nic nie wskórał,więc laweta ,podrzucili mnie do najbliższego serwisu Peugeota .Była sobota,serwis nieczynny,trzeba czekac do poniedz. Laweta mnie i rodzinkę do hotelu . W poniedz w serwisie załatwili usterkę w 1 godz Płaciłem tylko za naprawę;laweta i hotel w ramach assistance.Wszystko w Compensie ,naprawdę zadziałało.janniko napisał(a):Czy ktoś jest w stanie polecić jakąś sprawdzoną firmę w kwestii Car Asistance.
Nie dawno miałem okazję zobaczyć na własne oczy jak działa Hestia i byłem przerażony. Zostawili moich znajomych na zupełnym lodzie. Opisałem to w innym wątku.
Ciekawi mnie, czy ktoś z Was wie, która firma na prawdę wywiązuję się w miarę rzetelnie z umowy.
Swego czasu mieliśmy awarię w środku Serbii w górach i Elvia, w której wówczas mieliśmy Asistance, wywiązała się nie źle. Ale potem się zupełnie zupełnie zbadziewili, przy następnej awarii (po roku od pierwszej) zostawili nas na lodzie, więc się wycofaliśmy.
Teraz zastanawiam się gdzie się ubezpieczyć przed wyjazdem do Albanii?
Może ktoś doradzi? Ale głównie chodzi mi o sprawdzone info (osobiście lub może ktoś słyszał od znajomych).
pozdro
sekrecja napisał(a): ... Wszystko w Compensie ,naprawdę zadziałało.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi