Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Fotosik zmienia zasady...

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
borewicz
Croentuzjasta
Fotosik zmienia zasady...

Nieprzeczytany postnapisał(a) borewicz » 15.02.2009 14:55

Parę dni temu otrzymałem wiadomość z Fotosika, że jestem bliski przekroczenia limitu transferu. Limit bezpłatny wynosi jak dla mnie (potem okazało się, że dla wszystkich) 1GB. Za pozostały wykorzystany trzeba zapłacić: cyt. Twój limit transferu na Fotosiku wynosi 1 GB miesięcznie.
Obecnie wykorzystałeś 81.74 % czyli powyżej 80% dopuszczalnego
limitu. Dostałeś to powiadomienie gdyż większość Twojego ruchu
pochodzi ze zdjęć "hotlinkowanych".
Możesz nadal używać Fotosika do zamieszczania zdjęć na innych
serwisach jednak musisz opłacić swój dodatkowy transfer.
Koszt każdego rozpoczętego 1GB transferu ponad limit to 1,5zł brutto
(z VAT). Musisz dokonać wpłaty na konto w Fotosiku i zgodzić się na
pobieranie opłat za transfer. Możesz to zrobić tutaj
Jeśli przekroczysz w tym misiącu limit i nie zapłacisz za dodatkowy
transfer Twoje zdjęcia będą usuwane do czasu aż będą się mieścić w
wyznaczonym limicie.
Okazuje się, że ta niemiła "niespodzianka" już zawitała na wieeeelu skrzynkach. Tak jak w moim przypadku zdjęcia za pośrednictwem Fotosika zamieszczam tylko na forum cro.pl i to wystarczyło, aby z dnia na dzień przekraczać w coraz większym stopniu narzucony limit. Najgorszy jest fakt, że bez opłat za transfer fotki nasze będą usuwane. Szkoda :( I tak alternatywą zostanie Imageshack. Pozdrawiam
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 15.02.2009 16:09

Przykra wiadomość :(
Ja korzystam z fotosika jako niezalogowany użytkownik. Więcej z tym roboty, bo wrzucam zdjęcia pojedynczo, ale przynajmniej nie ma mowy o żadnym limicie.
Problem polega na tym, że wystarczy wrzucić kilkanaście zdjęć w miesiącu, które będą często oglądane i to powoduje przekroczenie limitu.
Osobiście nie przepadam za imageshackiem, bo po pierwsze: wolę na forum oglądać fotki w dużym rozmiarze (w "żabie" mogą być tylko w miniaturce), a po drugie: ostatnio z imageshackiem jest coś nie tak i za każdym razem trzeba zdjęcie odświeżać.
Pozdrawiam :papa:
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 15.02.2009 16:27

maslinka napisał(a):Osobiście nie przepadam za imageshackiem, bo po pierwsze: wolę na forum oglądać fotki w dużym rozmiarze (w "żabie" mogą być tylko w miniaturce)

Maslinko - nie jest to prawda :D :D

Obrazek

Obrazek

A poza tym polecam ponownie tinypica - można wrzucać kilka zdjęć jednocześnie,można tworzyć albumy,jest narzędzie do obróbki zdjęć i to wszystko po polsku,za darmo i bez limitów. :D
Pozdrav.
volumen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) volumen » 15.02.2009 16:43

Albo www.picasaweb.google.pl - darmowa przestrzeń na około 4000 zdjęć, albumy, pokaz slajdów, program do edycji i wysyłania zdjęć na serwer oraz do internetowych fotolabów.
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 15.02.2009 16:56

wojan napisał(a):
maslinka napisał(a):Osobiście nie przepadam za imageshackiem, bo po pierwsze: wolę na forum oglądać fotki w dużym rozmiarze (w "żabie" mogą być tylko w miniaturce)

Maslinko - nie jest to prawda :D :D

Oj, nie wiedziałam :oops:
Sądziłam, że w grę wchodzą tylko miniaturki, bo większość forumowiczów korzystających z imageshack'a takie wkleja.
Wiem, że dodaję sobie roboty, wrzucając zdjęcia do fotosika pojedynczo, ale już się tak przyzwyczaiłam i nawet szybko mi to idzie.

volumen napisał(a):Albo www.picasaweb.google.pl - darmowa przestrzeń na około 4000 zdjęć, albumy, pokaz slajdów, program do edycji i wysyłania zdjęć na serwer oraz do internetowych fotolabów.

Taaak, to też jest pomysł... Muszę to przemyśleć :wink:
paolooo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) paolooo » 15.02.2009 17:41

Obrazek
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 15.02.2009 17:56

paolooo napisał(a):......

I znowu koty ... :D Koci spisek jak nic ... :D :D
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 19.02.2009 16:02

Ponieważ nie czuję się zbyt mocno w tym temacie, bardzo proszę o małe wyjaśnienie. Mam zdjęcia w Fotosiku w rozmiarze 800 x 600. W zeszłym roku mogłem bez problemów umieszczać te zdjęcia na forum. Widzę, że obecnie mogę umieścić tylko miniaturkę, która rozwija się po przyciśnięciu przycisku. Czy do umieszczenia zdjęcia w pełnym rozmiarze muszę mieć płatne konto PRO? Jeśli tak jest rzeczywiście, to ten cały Fotosik należałoby zbojkotować, bo nie wiadomo, co wymyślą jutro. Pozdrawiam. Jan.
asikx
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 19.02.2009 16:15

volumen napisał(a):Albo www.picasaweb.google.pl - darmowa przestrzeń na około 4000 zdjęć, albumy, pokaz slajdów, program do edycji i wysyłania zdjęć na serwer oraz do internetowych fotolabów.

Potwierdzam.
A do linkowania zdjęć wystarczy założyć bezpłatne konto np. w Republice, prowadzonej przez Onet, pozakładać foldery, pliki uploadować za pomocą najprostszego programu ftp i bezproblemowo linkować fotografie.
O wiele bardziej jest to praktyczne i zdecydowanie bardziej stabilne od usług oferowanych przez imageshack lub fotosika.

Pozdrawiam
Rafał
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 22.02.2009 10:40

jan_s1 napisał(a):Ponieważ nie czuję się zbyt mocno w tym temacie, bardzo proszę o małe wyjaśnienie.
itd itd
Wiem, że zadałem trudne pytanie, ale proszę, nie męczcie się już - odpowiedź na nie znalazłem w innym temacie, a odpowiedział mi Leszek, który nawet nie wiedział, że mi odpowiada - takie to forum jest uniwersalne :lol: Dziękuję Leszkowi, a pozdrawiam wszystkich. Jan.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 22.02.2009 14:27

Lubelski - zapraszam do dyskusji - co tam Wymyśliłeś w temacie fotosika?
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 25.02.2009 22:21

JacYamaha napisał(a):Lubelski - zapraszam do dyskusji - co tam Wymyśliłeś w temacie fotosika?

Zbytnio nic nie wymyślił i zrobiłem podobnie jak Wy. Poszły 3browce!

Pozdrav :wink:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 25.02.2009 23:12

Tak i ja uczyniłem. A dalej chyba będzie PRO bo jakoś mi się nie uśmiecha tyle przenosić....
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 26.02.2009 00:17

JacYamaha napisał(a):Tak i ja uczyniłem. A dalej chyba będzie PRO bo jakoś mi się nie uśmiecha tyle przenosić....

Konkurencja imageshack, poczeka na nowych klientów i zaproponuje co fotosik.

Kto mnie na niego namówił??? :evil:

Zawsze można zmienić serwer i powklejać jeszcze raz. . . . :?
Lidia K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lidia K » 26.02.2009 02:07

A ja się zdecydowałam na zerwanie z fotosikiem i już się uśmiecham bo mam całą procedurę ratowania wyglądu relacji za sobą.

Nie jest to niemożliwe. Jak tego dokonałam opisuję tu. Może się to komuś przyda?
Następna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone