Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

luźne pogawędki o wszystkim

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.04.2007 10:49

Reniu a działka na księżycu kupiona :wink: bo za chwilę juz tam będzie za ciasno :wink: :o

Mick Jagger kupił działkę na Księżycu za okazyjną cenę 30 dolarów.
Ma się te fanaberie, drodzy Państwo. Lider The Rolling Stones nabył na własność... grunt na Księżycu za pośrednictwem internetowej strony firmy, która ma siedzibę w Kornwalii, w Anglii i zupełnie legalnie sprzedaje księżycowe posiadłości. Rzecznik Moon Estates powiedział: - "Jagger dokonał zakupu, ale nie podał powodu. Może chce, żeby spoczęły tam jego prochy, albo chce aby ten kawałek Księżyca odziedziczyła po nim jego rodzina". Około 75 000 Brytyjczyków jest zgodnie z prawem właścicielami działek na Księżycu. Wiele osób kupuje je jako prezenty na święta lub urodziny dla swoich bliskich. Właścicielami kawałka Księżyca są także Clint Eastwood, Tom Cruise i członkowie oryginalnej obsady "Star Trek". Ciekawe kiedy pierwsza parapetówka... I kto się na nią odważy.
żródło: http://www.miastoplusa.pl/m/papers/kilo ... index.html

Ps. Reniu - zaprosisz na parapetówkę na ksieżycu

Obrazek
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 13.04.2007 14:21

:lol: Nie kupiłam jeszcze 8O Na razie lecę na zwiady 8) Clint mnie zaprosił :lol: :mrgreen:
Jak bardzo mi się spodoba < Księżyc nie Clint> to ... będzie parapetówa ! :lool:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 13.04.2007 14:40

Dru ale pierwsza to Ty nie będziesz :lol: Jak nakręcono film na księżycu a wszyscy się zachwycali, że to relacja na żywo z księżyca :lool::lool::lool::lool::lool::lool::lool::lool::lool::lool::lool::lool::lool::lool::lool::lool::lool::lool::lool::lool::lool::lool::lool:
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 13.04.2007 15:11

Ehhhh no nie zawsze można być pierwszym :roll: Jestem w stanie chyba z tym żyć :devil: :lool:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 01.06.2007 14:34

TERRY napisał(a):Trafić na dobrych fachowców to prawie tak jak trafić w Totka (no może nie 6 ale 5) w dużych firmach też potrafią znaleść się "specjaliści". Leszek ja nie buduję osiedla tylko mały domek więc wybacz ale nie skorzystam z twojej rady.

Leszek Skupin napisał(a):
P.S. Ale coś mi się zdaje, że odbiegamy od tematu :oops:

Tutaj zgodzę się z tobą w 100%

Że tutaj w związku z powyższym pozwolę sobie przenieść ten temat - ogólno budowlano - remontowy ;)

Zgadzam się z Tobą, aczkolwiek w/w firma zajmuje się również pojedynczymi domkami ;). Wykorzystują ją lekarze, prawnicy, VIPy, czyli kasta ludzi najlepiej zarabiających. A jeśli nie aż tak potężna firma to istnieją na ruynku firmy z marką obsługujące rynek bardziej lokalny Polski - nie koniecznie europejski ;)

Pozdrav :papa:
TERRY
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) TERRY » 01.06.2007 14:51

Leszek czy ty się budujesz?
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 01.06.2007 15:04

Nie, nie buduję się.... remontowałem mieszkanie doprowadzając je do stanu surowego otwartego :lol:, łącznie z wypruciem instalacji sanitarnej i elektrycznej... wszystko od nowa ;) ze starej chałupy zostały tylko betonowe ściany ;)

krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 13.10.2007 21:50

Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.10.2007 22:21

Bardzo łatwy ten quiz - trafiłem 10/10 :lol:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 14.10.2007 07:40

9 poprawnych/10 - to chyba też niezły wynik :roll:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 24.10.2007 11:32

Dyskusja przeniesiona z tego :arrow: wątku

Bo mam ich kilka do wyboru i zastanawiam się który będzie lepiej pasował ;)
witki
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witki » 25.10.2007 15:31

Leszek Skupin napisał(a):Dyskusja przeniesiona z tego :arrow: wątku

Bo mam ich kilka do wyboru i zastanawiam się który będzie lepiej pasował ;)

niech mi ktoś pomoże w tej kwestii - jak mam zmienić avatarek na swoje zdjęcie - ja łysa w tym temacie :(
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 25.10.2007 15:37

Najpierw musisz przygotować sobie avatarek żeby miał nie więcej niż 80x80 pix i nie więcej ważył niż 6 kB taki avatarek można przyciąć sobie w popularnych przeglądarkach graficznych jak ACDSee, InfranViev... lub bardziej zaawansowancyh jak PhotoShop ;). Po wycięciu danego fragmentu ze zdjęcia zmniejszasz jego rozmiar przyciskiem "Resize" i zadajesz mu na dłuższym boku (w przypadku prostokąta 80 pix i klikasz OK, następnie zapisujesz, ale w opcjach wcześniej musisz zaznaczyć wielkość kompresji na ok 80 - 90 % i gotowe.

Jeśli chodzi o wrzucenie avatarka na forum to musisz wejść w swój profil i na samym dole powinnaś zaznaczyć opcję "Usuń obecny (bieżący) obraz" i kliknąć "wyślij (uaktualnij)", następnie z dysku wybrać swój avatarek i znów "wyślij (uaktualnij)".

Ufff ale się opisałem, ale powinno pomóc ;)

Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.10.2007 15:46

witki napisał(a):...niech mi ktoś pomoże w tej kwestii - jak mam zmienić avatarek na swoje zdjęcie - ja łysa w tym temacie :(

Baaaaaaaarzo dokładny i szczegółowy opis jak wykonać avatarek - by Jacunio :wink:
forum/viewtopic.php?t=14464&highlight=
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 25.10.2007 15:53

No taaaaa :lool: faktycznie ;) wiedziałem, że gdzieś to tutaj musi być, ale nie wiedziałem gdzie :oops: :lol: :wink:

P.S. Teraz to już wszystko jasne :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

luźne pogawędki o wszystkim - strona 159
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone