Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nasze regiony turystycznie (czyli co warto zobaczyć)

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 31.10.2006 16:26

Szkoda, że zdjęć nie ma :(. Cóż ;) dobra i relacja, z tego gdzie byłeś co zobaczyłeś i jakie są ceny :lol:. A ten hotel to ilu gwiazdkowy ;) :?:

Pozdraviam :papa:
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 01.11.2006 09:46

Jedyne takie w Polsce (a chyba nawet i w Europie) :lol:
http://www.przemysl.pl/turist/muzeum/muzdzwon.htm
Pozdrav.
zmrol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zmrol » 02.11.2006 09:31

zmrol napisał(a):
Leszek Skupin napisał(a):
Namawiam Cię do tego żebyś się tam wybrała w zbliżający się weekend i wstawiła tu trochę fotek i podzieliła się z nami tymi wrażeniami ;). Może się okazać, że ktoś właśnie dzięki Twoim zdjęciom zechce zobaczyć "na żywo" dopiero co otwarte mury :D.

Postaram sie w weekend odwiedzic jasnogorskie mury obronne, ale zobaczymy na co czas pozwoli a dokladnie co bedzie miala w planach moja córcia. A jesli nie mury w ten weekend to katakumby 1 listopada.

Co prawda sama nie byłam, byłoz imno i nieprzyjemnie a dziś spadł śnieg. Ale w zamian za to korzystam z częstochowskiej Gazety Wyborczej i moe wam pokazac skarby Jasnej Góry. Co prawda sama nie byłam, byłoz imno i nieprzyjemnie a dziś spadł śnieg. Ale w zamian za to korzystam z częstochowskiej Gazety Wyborczej i moe wam pokazac skarby Jasnej Góry. :)
http://bi.gazeta.pl/im/8/3713/z3713528X.jpg
http://bi.gazeta.pl/im/7/3713/z3713527X.jpg
http://bi.gazeta.pl/im/6/3713/z3713526X.jpg
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 02.11.2006 10:07

Za to ja mimo zimna postanowiłem pokazać Wam jak wygląda główny kielecki deptak - ul. Sienkiewicza wieczorem. Zdjęcia z 1.11. :D

ul. Sienkiewicza w górę od ul. Dużej
Obrazek

ul. Sienkiewicza w dół od ul. Dużej
Obrazek

ul. Duża w górę od ul. Sienkiewicza - w stronę Katedry.
Obrazek

Pozdraviam :hut: :papa:
arekwroc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arekwroc » 02.11.2006 20:23

Zeszły weekend spędziłem ze znajomymi w Karpaczu, pózna jesień to świetny czas na wędrówki.....

1.
Tor saneczkowy KOLOROWA

Obrazek

2.
Wyciąg krzesełkowy na Kopę

Obrazek

3.
W drodzę na Śnieżkę

Obrazek

4.
Droga donikąd

Obrazek

5.
Schronisko SAMOTNIA

Obrazek
fllower
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) fllower » 02.11.2006 21:47

Piękne są te Wasze zdjęcia ! Naprawdę zachęcają do podróżowania po naszej Ojczyźnie :-)
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 03.11.2006 08:36

Arek piękne zdjęcia, moje best typy to 5, 1 i 4. To niebo na ostatnim naprawde było takie czerwone :?:
Pozdrawiam :papa:
arekwroc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arekwroc » 03.11.2006 09:37

Niebo oczywiście tak nie wyglądało, to zasługa filtru połówkowego........
Angie
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Angie » 03.11.2006 10:27

Przepiękne zdjęcia !!! Dziękuję za tak artystyczne przypomnienie tych rejonów. Uwielbiam Karpacz i wędrówki po tamtejszych górach i okolicach. A tak dawno tam nie byłam :( Muszę nadrobić zaległości. Niestety, w tak pięknej aurze, pewno już nie uda mi się w tym roku. Za to już w grudniu wybieram się na pierwsze szusy w Szklarskiej :D
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 03.11.2006 10:53

Arku gdzie to schronisko SAMOTNIA jest :?: Jak do niego dojść :?: Daleko od Karpacza :?: Piękne widoki. No i chyba przede wszystkim cisza, spokój i góry :D. Czy nocowaliście w tym schronisku :?: Czy wiesz może jakie są tam ceny za nocleg :?:

O rany ale pytań ciśnie mi się na usta. 8O
arekwroc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arekwroc » 03.11.2006 11:08

Wyciagiem z Karpacza wjeżdzasz na Kopę (18 PLN w jedną stronę), stamtąd najkrótsza droga jaką znam to w prawo i czarnym szlakiem cały czas w dół(około 1 godz.)
Nie nocowaliśmy ale w środku wygląda całkiem przyjemnie :D
Tutaj jest stronka schroniska :
http://www.samotnia.com.pl/

Chcieliśmy spędzić tam Sylwestra ale cena 970PLN od osoby........ :roll:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 03.11.2006 11:28

Wiesz... to zależy co wchodzi w skład tej ceny. np. 3 noclegi z sylwestrem włącznie, impreza sylwestrowa razem z alkoholem zapewnianym przez schronisko, pokaz sztucznych ogni o północy i możliwe, że są też inne atrakcje typu kulig z pochodniami. ;) A to już nie byłaby wygórowana cena od osoby ;). Wiesz katering te sprawy. ;)

A jak się czegoś konkretnego dowiem to dam znać ;)

a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 03.11.2006 11:33

arekwroc napisał(a):Wyciagiem z Karpacza wjeżdzasz na Kopę (18 PLN w jedną stronę), stamtąd najkrótsza droga jaką znam to w prawo i czarnym szlakiem cały czas w dół(około 1 godz.)...

Wersja ... dla leniwych :wink: :lol:

A zdjęcia - nastrojowe ... .
Choć to połowicznie zasługa połówkowego filtra :wink: .

Obudziły się uśpione sentymenty ... :)
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 03.11.2006 14:12

No to już wiem :D

TERMIN:
27.12.2006 - 2.01.2007

CENA: 991 zł za osobę

W cenę wliczone są:
- noclegi,
- śniadania i obiadokolacje,
- sylwester (kolacja, szampan, sztuczne ognie, zabawa do rana)
- zajęcia z instruktorami narciarstwa i przewodnictwa:
- wycieczki w góry,
- nauka podstaw wspinaczki lodowej,
- nauka jazdy na nartach,
- nocny biwak w górach,
- wycieczki na czeską stronę Karkonoszy,
- podstawowe zajęcia ze ski-alpinizmu,
- wieczory przy gitarze,
- diaporama górska,
- ubezpieczenie,
- koszulka szkoły górskiej

I nie wiem czy nie zostaniemy w kraju zamiast jechać do Słowacji :D. Już mi się podoba :lol:

arekwroc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arekwroc » 03.11.2006 14:40

Program jest rzeczywiście bogaty 8O
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Nasze regiony turystycznie (czyli co warto zobaczyć) - strona 9
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies