Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wykupienie pełnego wyzywienia w restauracji

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Rolek
Globtroter
Wykupienie pełnego wyzywienia w restauracji

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rolek » 01.02.2008 10:38

Zastanawia mnie czy ktoś spotkał sie z możliwością wykupienia w restauracjach (głównie interesuje mnie Makarska) pełnego wyżywienia na 2 tygodnie. Chodzi mi o to, żeby z góry wykupić całe wyzywienie (śniadanie, obiad , kolacja lub śniadanie i obiado-kolacja) i przychodzić tylko o określonych porach na jedzenie. Zaznaczam że mieszkał bym w prywatnej kwaterce.
Za wszelkie informacje bede wdzięczny.
samart
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) samart » 03.02.2008 12:09

Czy ty prowokujesz czytających ? :-)
Przecież Cię mogą zlinczować, za takie pytania :roll:

- poczytaj forum.....

pzdr
Rolek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rolek » 05.02.2008 11:10

Nie bardzo rozumiem o co Tobie chodzi...

Szukaczka nie pomaga w tej kwestii.
Pytam o konkretna rzecz i nie widze powodu do linczu.

Jezeli ktoś spotkał sie z możliwością wykupienia wyżywienia to proszę o jakis kontakt (tel lub e-mail) bardzo by mi to pomogło. Nie ukrywam że nie chce nam sie przygotowywać posiłków samemu, a czytałem że niektóre studenckie biura podróży oferują kwaterki oraz wyzywienie "na mieście" i jest to koszt 80Euro od osoby za pełne wyżywienie co było by mi na rękę ze względu na czas. Zamiast siedzieć za garami mozna by było posmażyć sie na plaży.

Jak ktoś spotkał sie z czymś takim to bardzo proszę o info!
dg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dg » 05.02.2008 13:29

za 80 E od osoby dziennie za osobę za jedzenie? to ja pojadę z Wami i Was wyżywię :lol:
Rolek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rolek » 06.02.2008 09:19

Oczywiście chodzi o cene za TYdzień! :oops:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.02.2008 10:52

To nie lepiej znaleźć fajną knajpkę i stołować się w niej,wtedy kiedy masz chęć coś zjeść nie patrząc na zegarek,nie biegać na czas do knajpy bo jak się spóźnię to już nie zjem,jesteś nie zależny od zegarka z plaży schodzisz kiedy chcesz,na wycieczki jedziesz kiedy chcesz i na jak długo chcesz,spisz jak długo chcesz. :!:
Ktosiek_67
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ktosiek_67 » 07.02.2008 02:13

Oczywiście są takie mozliwości w przyhotelowych restauracjach. Tylko po co ? Powody przeciw podał szaki17 . Od siebie jeszcze dodam , że w jadłodajniach przyhotelowych nie pomoczysz chleba w aromatycznej oliwie , kalmary nie będą chrupiace , a o takich cudach jak smażony diabeł morski możesz zapomnieć .
Rolek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rolek » 07.02.2008 09:05

No może macie i rację ale w takim przypadku troszkę koszta wzrastają. Co prawda czasu jeszcze sporo więc trzeba to wszystko przemysleć...
j23
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) j23 » 07.02.2008 09:56

szukaj apartamentów, których właściciele prowadzą również restaurację, przykład masz tu
http://www.konoba-toni.com/apartmani-hr ... orama.html
Rolek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rolek » 07.02.2008 12:04

Super, z tym ze mam juz zaklepana i sprawdzona super kwaterkę a teraz kombinuje jak tu do minimum ograniczyc siedzenie przy garach, przy okazji nie wydając fortuny w restauracjach :)
dg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dg » 07.02.2008 12:23

namów gospodarzy żeby podzieli się z Wami za drobna opłatą posiłkami
Rolek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rolek » 07.02.2008 12:27

Niestety taka opcja nie wchodzi w grę, o to już pytałem...
Ale jeszcze poszukam kontaktów na stronkach chorwackich do knajp i bede pytał osobiscie :)
Ribar Tedi
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ribar Tedi » 23.02.2008 00:31

Jedziesz do raju a nakładasz na siebie rygor stawiania się o określonej porze na posiłki.
Najlepiej śniadanie we własnym zakresie.
Na obiad Karlovaćko.
A kolacja codziennie w innej knajpie aby popróbować różnych specjałów.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 23.02.2008 09:02

Rolek .... 80 E na tydzień czyli dziennie około 11,5 E. Na Chorwacką walutę jest to ponad 85 kn. Za tą cenę , jakiś lichy obiad z jednego dania, w podrzędnej konobie, takiej nastawionej tylko na sezon. Wnioski wyciągnij sobie sam i nie licz na cuda bo nie będą. Możesz jedynie się ośmieszyć podając taką kwotę Chorwatowi i żadając całodniowego (tygodniowego) wyżywienia. W granicach 20-25 E ( bardzo skromnie) musisz przeznaczyć na wyżywienie na osobę w konobach, restauracjach, u prywatnego też. Najlepiej jak przeznaczysz co najmniej 30 E/osoba/dzień ( w przypadku że codziennie musisz coś dobrego zjeść). Ja w zasadzie typowy obiad kupuję co drugi dzień ( nie reguła ale przeważnie). Tam się nie chce aż tak jeść. Wystarczy dobre śnaidanie, w porze obiadowej coś tam sobie na przekąskę ( lub lichy obiad) i kolacja. Dla mnie wystarczające.
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 23.02.2008 09:20

Ze by dobrze i tanio zjesć trzeba unikać centry turystyczne.
W konobach blisko Puli mozna zjesć obiad + piwo/wino (kuchnia domowa) za 5 Euro. 8O
Następna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne