Dzień dobry wszystkim forumowiczom
To mój pierwszy post - temat Chorwacji zaczęłam zgłębiać 3 dni temu - postanowiliśmy, że jednak tam na wakacje - były przymiarki w szukaniu w lutym, ale kamieniste plaże mnie odstraszyły. Teraz po błądzeniu w ofertach nad Bałtykiem i Włochami, Grecją padło jednak na Chorwację - zgłębiłam temat żwirkowych plaż i uznalismy, że skoro wiele osób twierdzi, że dzieci bawią się kamyczkami, to my też jedziemy
Ale czasu mało - chcemy jechać 5-19 lipca, więc sezon, lepsze oferty dawno zajęte.
Skupiliśmy się na 2 miejscach: Ciovo (spokojnie, taniej, bliżej, atrakcyjna okolica) i Tucepi (plaże ocienione piniami, chyba nadają się dla dzieci, tylko trochę drogo).
Czy dobrze szukamy? Dobrze będzie tu i tu? Popisaliśmy trochę maili, na razie odezwała się 1 oferta Ciovo, ale szukamy dalej, bo dom nad morzem i pomost, a dzieci muszą mieć płyciznę.
Może ktoś podpowie - jeśli Ciovo, którą miejscowość wybrać? Chodzi szczególnie o bliskość plaż dla dzieci.
A może ktoś ma namiary na Tucepi - blisko morza, dalej od centrum albo gdy od morza dalej, to przy domu ogród i miejsce, gdzie dzieci mogą pobiegać, a my przysiąść?
Dzięki za ewentualną pomoc