Tak jak w temacie wczoraj wrócilismy po 7 dniowym pobycie z TUCEPI jeśli macie pytania - pytajcie ? chętnie odpowiemy .
pozdro
ines napisał(a):alessandro1977 napisał(a):Jeżeli szukacie spokojnego miejsca to omijajcie Tucepi szerokim łukiem...
We wrześniu tabletki uspakajające już nie są potrzebne..
Choć nie widziałeś chyba Makarskiej w sezonie, tam nawet we wrześniu masa ludzi
alessandro1977 napisał(a):Byłem ponownie w tym roku w Rogoźnicy i też już większy tłok...na dwa dni wybrałem się na zwiady na Hvar i stąd moja decyzja...w drugiej kolejności biorę pod uwagę plecany przez Ciebie Peljasac...
ines napisał(a):alessandro1977 napisał(a):Byłem ponownie w tym roku w Rogoźnicy i też już większy tłok...na dwa dni wybrałem się na zwiady na Hvar i stąd moja decyzja...w drugiej kolejności biorę pod uwagę plecany przez Ciebie Peljasac...
Ja w tym roku dokładnie 1wrzesnia ruszam na wyspę Brac,a następny tydzien na Hvar
W sezonie do Cro staram się nie jeździć, nie wyobrażam sobie tych tłumów
Peljesac jest cudny..Pozdrawiam
kropeczka napisał(a):Witam.
Mam zestaw pytan podstawowych, jakie paże tzn czy dużo żwirkowych z płytkimi miejscami, czy na plażach dyskoteki? Jaka kwatera, skąd rezerwowana i za ile, jak ceny ogólnie i czy duży tłok. Byłam na Ciovo w dość spokojnej części wyspy , więc planując wyjazd za rok , własnie spokojnej miejscowości szukam a czytałam opinie ,że Tucepi to piekne miejsce.
Dziekuję i pozdrawiam
piciu_p napisał(a):Ja w tym roku pierwszy raz pojechałem do Chorwacji. Po przestudiowaniu forum, zdecydowałem się na Tucepi. Byłem tam od 2-12czerwca. Świadomy wybór, gdyż mam 2.5letnią córeczkę.
Przed sezonem - więc: pustki na plażach, promenadzie, w kafejkach. Mieszkaliśmy tuż przy plaży (przy Marinie), gdzie obok jest plac zabaw.
Idealne miejsce poza sezonem. Jak miała dość plaży, to szliśmy na plac zabaw. Jak miała dość huśtawek - to szliśmy pod fontannę.
Jak znudził jej się ten plac zabaw, to szliśmy na drugi przy hotelu Afrodyta.
My płaciliśmy 25EUR i 30EUR za apartament.
Ceny w kafejkach różne. Przeważnie: piwo 0.5l - 15Kn; soczek dla dziecka 0.2l - 14Kn; gałka lodów - 5Kn; pizza od 30Kn wzwyż.
Jak się mieszka blisko mariny, można złapać internet Wi-Fi.
Ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni i dopóki córeczka nie pójdzie do szkoły, będę się starał zawsze jeździć poza sezonem.
A Tucepi jest extra!
http://picasaweb.google.pl/piciu.p75/Chorwacja2008
pozdrawiam
Piotr
piciu_p napisał(a):Ja w tym roku pierwszy raz pojechałem do Chorwacji. Po przestudiowaniu forum, zdecydowałem się na Tucepi. Byłem tam od 2-12czerwca. Świadomy wybór, gdyż mam 2.5letnią córeczkę.
Przed sezonem - więc: pustki na plażach, promenadzie, w kafejkach. Mieszkaliśmy tuż przy plaży (przy Marinie), gdzie obok jest plac zabaw.
Idealne miejsce poza sezonem. Jak miała dość plaży, to szliśmy na plac zabaw. Jak miała dość huśtawek - to szliśmy pod fontannę.
Jak znudził jej się ten plac zabaw, to szliśmy na drugi przy hotelu Afrodyta.
My płaciliśmy 25EUR i 30EUR za apartament.
Ceny w kafejkach różne. Przeważnie: piwo 0.5l - 15Kn; soczek dla dziecka 0.2l - 14Kn; gałka lodów - 5Kn; pizza od 30Kn wzwyż.
Jak się mieszka blisko mariny, można złapać internet Wi-Fi.
Ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni i dopóki córeczka nie pójdzie do szkoły, będę się starał zawsze jeździć poza sezonem.
A Tucepi jest extra!
http://picasaweb.google.pl/piciu.p75/Chorwacja2008
pozdrawiam
Piotr
aagaa napisał(a):Ok 10.9 wybieramy się do Tucepi, jedziemy w 4 osoby dorosłe i 3 dzieci: 5, 3 lat i 11 miesięcy, więc zainteresowani jesteśmu ładną plażą z płytkim zejściem, placem zabaw i innymi atrakcjami dla dzieci które opisałeś, lokalizacja kwatery też fajna i ten internet, może mógłbyś podać jakieś namiary na kwaterę w której mieszkaliście (oczywiście jeżeli jesteście zadowoleni) może masz dla nas jeszcze jakieś rady?
Zdjęcia ładne, śliczna córeczka, pozdrawiam. agnieszka.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne