Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Otok Pasman ???

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
sija26
Globtroter
Otok Pasman ???

Nieprzeczytany postnapisał(a) sija26 » 11.05.2006 09:59

Witam
Wybieram się tam na wakacje ale czy wg was warto.Zalezy mi na ciszy i spokoju z daleka od tłumów.
nl13
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) nl13 » 13.05.2006 21:47

Witam
W zeszłym roku spędziłem jeden dzień na Wyspie Pasman w miejscowości Tkon. Przybija tam prom z Biogradu. Wioseczka była bardzo spokojna i bez rozwiniętej bazy turystycznej. Na wzgórzu nad Tkonem jest urokliwy klasztor. Ludzi bardzo mało w porównaniu z gwarnym Biogradem.

Mogę podesłać parę zdjęć, polecam też stronę http://maps.google.com/ - można tam znaleźć zdjęcia satelitarne m.in. tej wyspy (widać nawet pojedyńcze domki).

Pozdrawiam
Adam,K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam,K » 14.05.2006 09:16

Na Pasmanie ciszę i sopkój masz zagwarantowane. Byłem w zeszłym roku na Uglianie( Uglian i Pasman łączy most ) i zwiedziłem trochę Pasman. Śmiało możesz jechać.
cerber
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) cerber » 14.05.2006 09:26

sija26 napisał(a):Witam
Wybieram się tam na wakacje ale czy wg was warto.Zalezy mi na ciszy i spokoju z daleka od t

Warto!
Pasman i Dugi Otok to bardzo malownicze wysepki położone bezpośrednio przy Nacionalni park Kornati. Jeśli szukasz ciszy i spokoju to miejsca te są idealne. Tłumów nie ma napewno
W zeszłym roku byłem w Biogradzie i zwiedziłem na skuterku całą wyspę Pasman , bardzo mi się spodobała. Co ciekawe to w wielu miejscach wyspy dno morskie jest piaszczyste.
Jeżeli zatęsknicie za cywilizacją to z miasteczka Tkon jest prom do Biogradu / dość spore miasteczko, płynie się 10 minnut /. Polecam wycieczkę do Zadaru / z Biogradu 20 min./ no i oczywiście rejs na Kornati.
Pozdrawiam!
łumów.
cerber
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) cerber » 14.05.2006 09:27

sija26 napisał(a):Witam
Wybieram się tam na wakacje ale czy wg was warto.Zalezy mi na ciszy i spokoju z daleka od tłumów.

Warto!
Pasman i Dugi Otok to bardzo malownicze wysepki położone bezpośrednio przy Nacionalni park Kornati. Jeśli szukasz ciszy i spokoju to miejsca te są idealne. Tłumów nie ma napewno
W zeszłym roku byłem w Biogradzie i zwiedziłem na skuterku całą wyspę Pasman , bardzo mi się spodobała. Co ciekawe to w wielu miejscach wyspy dno morskie jest piaszczyste.
Jeżeli zatęsknicie za cywilizacją to z miasteczka Tkon jest prom do Biogradu / dość spore miasteczko, płynie się 10 minnut /. Polecam wycieczkę do Zadaru / z Biogradu 20 min./ no i oczywiście rejs na Kornati.
Pozdrawiam!
sija26
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) sija26 » 14.05.2006 14:44

[quote="nl13"]Witam
W zeszłym roku spędziłem jeden dzień na Wyspie Pasman w miejscowości Tkon. Przybija tam prom z Biogradu. Wioseczka była bardzo spokojna i bez rozwiniętej bazy turystycznej. Na wzgórzu nad Tkonem jest urokliwy klasztor. Ludzi bardzo mało w porównaniu z gwarnym Biogradem.

Mogę podesłać parę zdjęć, polecam też stronę http://maps.google.com/ - można tam znaleźć zdjęcia satelitarne m.in. tej wyspy (widać nawet pojedyńcze domki).

Pozdrawiam

Jeżeli mogę liczyć na fotki bardzo proszę
mój e-mail adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
cerber
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) cerber » 16.05.2006 20:01

Ja też mam fotki, a nikt mnie nie prosi!!! :cry:
sija26
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) sija26 » 16.05.2006 20:45

ja cię proszę :lol:
sija26
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) sija26 » 17.05.2006 07:40

[quote="sija26"]ja cię proszę, zresztą proszę wszystkich którzy takie posiadaja i są chętni wysłać
bjk
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bjk » 21.07.2006 22:51

Byłam w zeszłym roku, polecam: wzgórze Św. Michała z ruinami klasztoru i przepięknym, wręcz bajkowym widokiem, palżę na północnym krańcu wyspy Uglian, Zeleną Puntę w Kuklijcy, ale odradzam Kornati - nie sa warte tej ceny.
johan3
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) johan3 » 21.07.2006 23:09

witam
wróciłem z ugljanu 8lipca jeśli chcesz podziele sie informacjami
byłem 2 tygodnie w kuljicy
gg5837009 :lol:
sija26
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) sija26 » 22.07.2006 07:52

Jasne że chcę wyjeżdzam dopiero za miesiąc jak znajdę czas spróbuję cię złapać na gg ale pisz na forum tez chętnie poczytam
mirek109
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirek109 » 22.07.2006 08:13

sija26 napisał(a):
Jeżeli mogę liczyć na fotki bardzo proszę

Ta http://olczyk.com/mirek/imagepages/image74.html fotka rozpoczyna relackje z wypadu na Pasman/Uglian z Biogradu.
Żałuje że na wideo mam uwiecznione małe miejscowosci do których wstępowaliśmy chociaż kilka fotek jest w galerii.
Ta mało ostra fotka http://olczyk.com/mirek/imagepages/image140.html pokazuje Zadar do którego przypłynęliśmy z Preko:)))

We wrześniu w uroczych miejscowościach spokój i cisza dzięki temu znakomite miejsca na odpoczynek :))))

Udanego wypoczynku ;)

.
sija26
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) sija26 » 25.07.2006 12:18

Widzę po nr rejestracyjnych waszego samochodu ze jesteśmy bliskimi sąsiadami :lol:
tboy
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tboy » 25.07.2006 12:28

sija26 napisał(a):Widzę po nr rejestracyjnych waszego samochodu ze jesteśmy bliskimi sąsiadami :lol:

Śląsk pozdrawia zagranicę ;)
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone