Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
andy46
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) andy46 » 05.05.2012 06:25

Witam... i ponowię swoją prośbę
Przejrzałem tu wiele postów, stron i nie mogę znaleźć nic w interesującym mnie temacie.
W końcu czerwca jedziemy do Mlini, za Dubrownik. Wybralśmy trasę przez Słowację, Węgry, północ Chorwacji..., i na południe przez Bośnię(chcemy zwiedzić po drodze Mostar, Blagaj, Medugorie, wodospady Kravica...).
Czy ktoś poleci mi jakieś namiary na nocleg już w Chorwacji, niedaleko autostrady A4 przed Zagrzebiem lub przy A3 w kierunku Belgradu - między Zagrzebiem a przejściem granicznym z Bośnią w Bosanska Gradiska?
A może już w samej Bośni, zaraz po przekroczeniu granicy?
Pozdrawiam i bardzo proszę o pomoc.
demi-duox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) demi-duox » 05.05.2012 06:51

andy46 napisał(a):W końcu czerwca jedziemy do Mlini, za Dubrownik. Wybralśmy trasę przez Słowację, Węgry, północ Chorwacji..., i na południe przez Bośnię(chcemy zwiedzić po drodze Mostar, Blagaj, Medugorie, wodospady Kravica...).
Czy ktoś poleci mi jakieś namiary na nocleg już w Chorwacji, niedaleko autostrady A4 przed Zagrzebiem lub przy A3 w kierunku Belgradu - między Zagrzebiem a przejściem granicznym z Bośnią w Bosanska Gradiska?
A może już w samej Bośni, zaraz po przekroczeniu granicy?

Na Twoim miejscu pojechałbym na Budapeszt i Mohacs autostradą a potem na Osijek. Wejdź na booking.com i powinieneś coś znaleźć albo w interesującej Cię okolicy albo jeszcze na Węgrzech.
Miken77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miken77 » 06.05.2012 09:47

G1T napisał(a):witam, czy możecie polecić coś nad Balatonem lub bliżej granicy Węgier z Chorwacją?

http://www.istvanfogado.hu/. Hotel przy autostradzie, kilkanaście kilometrów od granicy w Letenye. Świetne warunki, bardzo dobre jedzenie, śniadania o każdej porze dnia i...prawie w nocy :) . Byłem w 2010 r., pokój 3 osobowy z klimą i pełnym wypasem - 55 euro. Śniadanie jedliśmy o 5 rano. Może nie tanio, ale świetna lokalizacja i bdb warunki.
inka 777
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) inka 777 » 07.05.2012 14:21

Witam. Mam prośbę jadę w czerwcu do Igrane i szukam noclegu na 1 noc między Gospić a Zadarem czy ktoś może mi polecić coś niedrogiego. Całe forum przewertowane i nic nie znalazłam z góry dziękuję.
BOLETUS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) BOLETUS » 07.05.2012 14:45

G1T napisał(a):witam, czy możecie polecić coś nad Balatonem lub bliżej granicy Węgier z Chorwacją?

Cześć. Mogę Ci polecić nocleg nad Balatonem u Pani Teresy Bodo. Czwarty raz jadę do Chorwacji i zawsze korzystam z noclegu u niej w tą i z powrotem. tel. 0036306181679. Zwoń śmiało. Adres i opis jak tam dojechać znajdziesz na forum poprzez narzędzie "szukaj". Jak będziesz miał problem to sie odezwij. Spróbuję Ci wszystko opisać.
G1T
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) G1T » 07.05.2012 19:36

BOLETUS napisał(a):
Cześć. Mogę Ci polecić nocleg nad Balatonem u Pani Teresy Bodo. Czwarty raz jadę do Chorwacji i zawsze korzystam z noclegu u niej w tą i z powrotem. tel. 0036306181679. Zwoń śmiało. Adres i opis jak tam dojechać znajdziesz na forum poprzez narzędzie "szukaj". Jak będziesz miał problem to sie odezwij. Spróbuję Ci wszystko opisać.

A mógłbyś podać w jakiej to miejscowości (tak orientacyjnie) oraz jaki jest koszt noclegu? Jedziemy w 5 osób.
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 07.05.2012 21:08

ale macie problemy ..... ja śpię te 4 godzinki w samochodzie !

Zaraz tu będzie ......

wyjazd po południu i w okolice Balatonu na jakimś cepeenie markowym w okolicy północy komara przytnę ,a rano o 4 -5 tej w pedał nad Jadran !

No inna sprawa że w Espace 4 miejsca jest gdzie fotele rozłożyć , w multipli poprzedniczce też dawałem radę .

Są tacy co jednym ściegiem biorą .... sam kiedyś do włoch jedego dnia zrobiłęm ok 1300 km pod Bolonie ,ale tam już o 1 w nocy oczy mi się rozjeżdzały.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 08.05.2012 06:26

Nie mierz wszystkich swoją miarą... :wink:
BOLETUS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) BOLETUS » 08.05.2012 07:03

G1T napisał(a):
BOLETUS napisał(a):

A mógłbyś podać w jakiej to miejscowości (tak orientacyjnie) oraz jaki jest koszt noclegu? Jedziemy w 5 osób.

Pani Teresa mieszka w miejscowości Koerszagi (fonetycznie). Jest to miejscowość między 121 (o ile dobrze pamietam) zjazdem z autostrady a miejscowością Balatonfoldvar. Koszt noclegu w zeszłym roku to 12 euro od osoby. W tym roku nie wiem.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 08.05.2012 09:21

auto_gt napisał(a):ale macie problemy ..... ja śpię te 4 godzinki w samochodzie !

Zaraz tu będzie ......

wyjazd po południu i w okolice Balatonu na jakimś cepeenie markowym w okolicy północy komara przytnę ,a rano o 4 -5 tej w pedał nad Jadran !

Jak komarzyce dadzą spać :wink: nad Balatonem latają całymi chmarami :evil:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 08.05.2012 09:28

Pani Teresa mieszka w miejscowości Koerszagi (fonetycznie). Jest to miejscowość między 121 (o ile dobrze pamietam) zjazdem z autostrady a miejscowością Balatonfoldvar.

Adres Pani Teresy

Obrazek

Będę u niej spał w tym roku, polecam :idea:
BOLETUS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) BOLETUS » 08.05.2012 10:02

Witam Januszku.

W jakich dniach śpisz u Pani Teresy?
Ja w tym roku 24 lipca i 10 sierpnia.
Pozdrawiam.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 08.05.2012 10:19

Witaj BOLETUSIKU.

Nocleg u Pani Teresy 7 i 21 lipca, jeszcze nie rezerwowałem, ale trzeba będzie ... żeby mi ktoś pokoju nie zajął :wink: :idea:

Pozdrav
BOLETUS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) BOLETUS » 08.05.2012 11:59

Janusz Bajcer napisał(a):Witaj BOLETUSIKU.

Nocleg u Pani Teresy 7 i 21 lipca, jeszcze nie rezerwowałem, ale trzeba będzie ... żeby mi ktoś pokoju nie zajął :wink: :idea:

Pozdrav

OOO to szkoda. Myślałem, że może trafimy na siebie.
To się pospiesz z tą rezerwacją. Ja już zamówiłem 3 tygodnie temu. Tak się składa, że Pani Teresa jest z urodzenia warszawianką i jej rodzina mieszka w tej samej dzielnicy co ja. Nawet nie daleko ode mnie. Miałem w zeszłym roku okazję poznać jej siostrę, ktorej z przyjemnościa dostarczyłem małą przesyłkę od Pani Teresy.
Pozdrav
Marceli Szpak
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marceli Szpak » 09.05.2012 22:22

Witajcie,
Moje pytanie łapie się połowicznie do tego tematu ale może mi pomożecie ;)
W drodze do CRO zatrzymaliśmy się na nocleg na jednej ze stacji. W tym roku też tak chcę zrobić, chcę zatrzymać się na tej samej stacji, ponieważ jej sanitariaty wyróżniały się poziomem od pozostałych stacji co jest ważne zwłaszcza dla mojej drugiej połówki :)

Problem w tym, że nie pamiętam dokładnie która to była stacja :/
Pamiętam tylko tyle, że znajdowała się już za Zagrzebiem po lewej stronie, trzeba było przejechać wiaduktem.

Może ktoś z Was wie co to mogła być za stacja/miejscowość? Może akurat ktoś z Was również skorzystał z jej dobrodziejstw :)

Z góry dzięki za odpowiedź lub podpowiedź gdzie, w innym dziale pytać o tą stację ;)

Pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone