faktury
napisał(a) mottom » 30.04.2009 12:20
Skoro nie można sprzedawać nowych 2-suwów (a taki przepis chyba jest...., a może już nie ma.......) to sprzedający musi zrobić jakiś "myk" - albo wpisze, że sprzedał "zawodnikowi" (jak to się dokumentuje - nie wiem), albo nowy silnik sprzeda jako używany (widziałem już takie numery
) - wtedy inaczej rozliczy VAT, gwarancja jest inna itp (mimo, że sprzęt dopiero wyszedł z fabryki - kupujący zazwyczaj to "łyknie" i cieszy się, że to On zrobił dobry interes
) - a w sumie jest współuczestnikiem przestępstwa gospodarczego (ale ostro mi się napisało
).
Do połowu ryb - zdecydowanie powinna być sztywna podłoga (żeby można było sobie np. stanąć z wędką czy podbierakiem, ale do przepływania z miejsca na miejsce - w dalszym ciągu nie widzę konieczności (oczywiście z silnikiem małej mocy).
D1ALVARO - czy mógłbyś napisać co to był za ponton (konkretnie) - może jakiś "zwykły ceraciak" - do takich raczej w ogóle nie zakłada się silnika spalinowego (co najwyżej elektryczny) i pływa się po jeziorku żeby wywieźć zanętę (a nie wędkować z niego)?
ben pisze o wadze "chińczyka" 50kg - wygląda że to raczej mocna (bo dość ciężka) jednostka (ile Twój - D1ALVARO "stary ponton" ważył?). Jak ma taką masę (i jak już zauważyłeś raczej pompowany kil) to takie "parametry" (pontonu) według mnie są OK (i tak wyjdzie "w praniu" ile jest wart - przy pierwszych ewentualnych problemach). Osobiście przed zakupem raczej chciałbym to "coś" zobaczyć/dotknąć, gdyż o ile sprzęty znanych marek można sobie wyobrazić - tak "coś" opisane jedynie "parametrami" - trochę ciężko chwalić
(lub potępiać).
Generalnie parametry podane przez ben'a nie dyskryminują tego pontonu w moich oczach (jeszcze
)