napisał(a) ptasznik5 » 27.03.2008 13:28
Bez dojazdu i noclegów na 4 osoby miałam 450 euro do wydania (14 dni). Jedzenie zabraliśmy z domu (produkty, wiedziałam, że mam kuchnię b. dobrze wyposażoną, no i do centrum ok. 5 km.). To nam starczyło na pobyt bez szaleństw, ale i bez oszczędzania. Co drugi wieczór jedliśmy w knajpce, coś ichniejszego lub pizzę, do tego zakupy: owoce, warzywa, piwko, winko, napoje. oczywiście lody (są pyszne). Za każdym razem zaliczaliśmy jakiś park narodowy (Plitwice, wodospady Krka, rejs na Kornati - we własnym zakresie, jest o połowę taniej niż przez biuro podróży) do tego zwiedzanie najbliższej okolicy. Mieliśmy samochód, więc nie było problemów z przejazdami. W kuchni też przesadnie nie siedziałam, rodzinka podzieliła się obowiązkami, obiadki to mięsko, sałatka lub surówka + ryż, kasza, makaron, pure z paczki, więc roboty na 30 minut. Wiedzieliśmy, że mamy kasy ile mamy i woleliśmy wydać na zwiedzanie.
Zabieraliśmy euro to bardziej opłacalne.
Warto dodać, że podczas pierwszego pobytu w cro zepsuł nam się samochód, więc jeszcze wydaliśmy na mechanika
, no ale potem zmieniliśmy ubezpieczyciela...