Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Borak, Dingacz, po prostu PELJESAC

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Kadi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kadi » 03.10.2008 23:59

Witam wszystkich Croatocholików :D.
Postanowiłem już teraz zaplanować przyszłe wakacje. Chcemy wybrać się znów na Chorwację i z wypowiedzi na forum wybrałem właśnie półwysep Peljesac a dokładniej (nie jestem jeszcze do końca pewien) miejscowość Borak. Problem w tym, że jedziemy w trzy rodzinki, w których będą małe dzieci (trzy dziewczynki po dwa latka), no i nie mogę pozwolić sobie na jakąś wpadkę typu masakryczny apartament czy zatęchła okolica. No i tu moja prośba o jakieś namiary na sprawdzone apartamenty. Kontakt do mnie: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Z mojego małego croatańskiego doświadczenia mogę polecić okoloice Trogiru. Dwa lata temu byłem z rodzinką w tamtych okolicach. Mieszkaliśmy w Rogożnicy- małej i spokojnej mieścinie. Wypady do Trogiru (najlepiej wieczorem w sobotę) i Primostenu pozostawiają miłe wspomnienia. Ale to co najpiękniejsze to jeziora Plitwickie, moim zdaniem wizytówka Chorwacji.

Pozdrawiam wszystkich gorąco i jeszcze raz proszę o porady i namiary.
Kadi
Ostatnio edytowano 04.10.2008 13:00 przez Kadi, łącznie edytowano 1 raz
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 04.10.2008 02:22

Peljesac to nie wyspa, ale półwysep...
Kadi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kadi » 04.10.2008 08:24

ines napisał(a):Peljesac to nie wyspa, ale półwysep...

Sorki, mój błąd.
Ndrangheta
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ndrangheta » 04.10.2008 10:03

:papa:
Ostatnio edytowano 26.11.2010 15:06 przez Ndrangheta, łącznie edytowano 1 raz
Kadi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kadi » 04.10.2008 13:04

Ndrangheta napisał(a):Postanowiłem już teraz zaplanować przyszłe wakacje. Chcemy wybrać się znów na Chorwację i z wypowiedzi na forum wybrałem właśnie wyspę Peljesac.

Jesteś przekonany, że Peljesac jest NA Chorwacji? 8O

Jadę NA Chorwację, a Peljesac jest W Chorwacji. Mam nadzieję, że pojawią się wreszcie odpowiedzi na temat a nie same nic nie wnoszące uwagi.
Pozdrawiam :evil:
cerlicht
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) cerlicht » 04.10.2008 13:15

Witam. ''do'' niebieski pasek szukaj.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 04.10.2008 13:28

Kadi napisał(a):
Ndrangheta napisał(a):Postanowiłem już teraz zaplanować przyszłe wakacje. Chcemy wybrać się znów na Chorwację i z wypowiedzi na forum wybrałem właśnie wyspę Peljesac.

Jesteś przekonany, że Peljesac jest NA Chorwacji? 8O

Jadę NA Chorwację, a Peljesac jest W Chorwacji. Mam nadzieję, że pojawią się wreszcie odpowiedzi na temat a nie same nic nie wnoszące uwagi.
Pozdrawiam :evil:

Chcesz jechać DO Chorwacji NA półwysep Pelješac :wink:

Namiarów na sprawdzone apartamenty nie mam, bo jeżdżę na kempingi pod namiot i tak się złożyło nie byłem jeszcze na Pelješacu.

Ale może TU coś znajdziesz :?:
Kadi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kadi » 04.10.2008 13:56

Może być i DO (też ładnie). Grunt żeby fajnie było :lol:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 04.10.2008 14:02

Kadi napisał(a):Może być i DO (też ładnie). Grunt żeby fajnie było :lol:

W Chorwacji jest zawsze fajnie, ale poprawnie jest: jadę DO Chorwacji :!: :lol:
Kadi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kadi » 04.10.2008 15:02

Janusz Bajcer napisał(a):W Chorwacji jest zawsze fajnie, ale poprawnie jest: jadę DO Chorwacji :!: :lol:

Tym razem cytowanie ci nie wyszło które poprawiłem ;) - moderator Leszek Skupin

Ale dzięki moim pomyłkom przynajmniej coś się na poście dzieje :roll:
Dzięki za wskazówki. Mam jeszcze pytanko. Większość relacji o Borku, a raczej kwater tam się znajdujących, dotyczy willi Dingacz lub Anadingacz. Ktoś pisał o innych, które nie reklamują się w internecie bo i tak mają komplet. Może takie namiary posiadacie. Czekam na info.

Mam nadzieję, że teraz wszystko dobrze napisałem :D

Pozdrowionka.
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 04.10.2008 19:13

Czuję że w pszyszłym roku Polacy zdominują Dingac :D
Czesi zostaną wreszcie zdetronizowani :wink:
Najlepsze namiary na Dingac znajdziecie tu :
http://www.dovolenavchorvatsku.cz/domy.html - oprócz wszystkich Dingaców polecam także Podobuce :D A najlepsza jest Hanija w Boraku :D Potocine to totalny koniec świata - super 8O

Dużo Dingaców jest też tu - http://www.dubrovnik-online.com/english ... p#peljesac

http://www.dubrovnik-area.com/Cro/resul ... smje%9Ataj

Niech zresztą sam Makłowicz coś opowie :wink:

Na koniec trochę fotek z Boraka - http://www.peljesac.cz/foto/index.htm
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 04.10.2008 21:44

mkm napisał(a):Czuję że w pszyszłym roku Polacy zdominują Dingac :D
Czesi zostaną wreszcie zdetronizowani :wink:
Najlepsze namiary na Dingac znajdziecie tu :
http://www.dovolenavchorvatsku.cz/domy.html - oprócz wszystkich Dingaców polecam także Podobuce :D A najlepsza jest Hanija w Boraku :D Potocine to totalny koniec świata - super 8O

Dużo Dingaców jest też tu - http://www.dubrovnik-online.com/english ... p#peljesac

http://www.dubrovnik-area.com/Cro/resul ... smje%9Ataj

Niech zresztą sam Makłowicz coś opowie :wink:

Na koniec trochę fotek z Boraka - http://www.peljesac.cz/foto/index.htm

Spoko :) cały lipiec i sierpień wszystkie apartmany u Bobo i Ivo ja już zarezerwowałem. Możecie dać sobie spokój :)
W Podobuce, czyli pod jaskinią, mieszkał Bojan Baketa, dowiedziałem się tego od niego na Zlocie.
I nie w Boraku tylko w Borku :)
Pozdrav.
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 04.10.2008 22:49

A może w Dingcu Borku :wink:
Może tam zajrzę na chwilę przejazdem na Korculę :D
Pozdrav.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 04.10.2008 23:06

Są rozbieżne wersje co to jest Borak a co to jest Dingač. jak los pozwoli to w wakacje spytam się o to Bobo.
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies