Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

60 euro/ doba za apartament w Cavtat lub w Mlini za 65 euro

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Paula81
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paula81 » 03.07.2006 15:38

Witam,

Proszę o informację czy cena nie jest zbyt wygórowana? Termin wyjazdu 5-19.08. W Chorwacji będziemy ok. 20:15 (wg rozkładu lotu skyeurope), więc raczej odpada wyjazd w "ciemno"

Może ktoś posiada namiary na sprawdzone kwatery w Cavtat??? Ewentualnie w Plat lub na obrzeżach Dubrownika :)

Z góry dziękuje za odpowiedź,
Pzdr,
Paula
Ostatnio edytowano 08.07.2006 11:36 przez Paula81, łącznie edytowano 2 razy
aGGi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) aGGi » 03.07.2006 16:03

My znaleźliśmy nocelg w Mlini (to trochę bliżej Dubrownika) za pomocą miejscowej informacji turystycznej (zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link). Pani była przesympatyczna. Znalazła nam nocleg niedaleko plaży na (jak się później okazało) dość eksluzywnej ulicy, za zupełnie akceptowalną cenę (26 euro za pokój z łazienką, lodówka i dostępem do wspólnej kuchni). Plaża była bardzo fajna, tylko niestaty trochę zaludniona. W ogóle Mlini to bardzo fajne małe miasteczko.
kk_1
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kk_1 » 03.07.2006 16:23

W zeszlym roku mieszkalem tydzien w miejscowosci Soline (gdzies miedzy cavtatem a dubrownikiem). Za apartament 2 osobowy z pelnym aneksem kuchennym, pelnym wezlem sanitarnym placilem 30 euro - w tym roku bedzie juz nawet klima. Byl to pierwszy tydzien lipca. Oczywiscie cena wyjsciowa to bylo 35 czy 40 euro. Pokoj sie znalazl sam, tzn wlasciciel (policjant o imieniu Zoran) podjechal do nas na jakim parkingu i zaproponowal mieszkanko. Jesli chodzi o Cavtat to polecam ale z tego co sie zorientowalem to ceny kwater byly wyzsze niz ta ktora podalem powyzej. Jesli nie bedziecie mieli auta i dotrzecie wieczorem to chyba lepiej miec cos zarezerwowane, przynajmniej na poczatek:)
Paula81
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paula81 » 03.07.2006 16:53

na wstepie dzieki za informację

aGGi dzięki za namiary, właśnie wysłałam zapytanie ;) i czekam z niecierpliwością na odpowiedź

w między czasie dostałam odpowiedź w sprawie apartamentu w Mlini i o dziwo mają wolne miejsca :lol:
apartament ( dwie sypialnie, kuchnia z aneksem, łazienka, balkon + klima) cena co prawda trochę wyższa - 65 euro, ale już z taxą klimatyczną i warunki o niebo lepsze, więc chyba się zdecyduję :)

mam jednak jeszcze kilka pytań, jeżeli ktoś chciałby pomóc to proszę pisać:

1 - jaki może być koszt taksówki z lotniska lub biletu autobusowego - jezeli jakieś chodzą ok 9 :)

2 - czy ceny ze stron internetowych są negocjowalne???

3 - jakie są plaże w Mlini?

z góry dziekuje :)

p.s. wpadłam na pomysł aby zarezerwować tylko tydzień, a od 12 poszukać jakiejś innej kwaterki, czy myslicie że coś znajdę w szczycie sezonu???
aGGi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) aGGi » 04.07.2006 07:51

Paula81 napisał(a):3 - jakie są plaże w Mlini?

Plaże w Mlini są malutkie, jedna obok drugiej (albo może to jedna i ta sama plaża, tylko porozdzielana skałami i wejściem do małego portu?). Jedna część znajduje się przy hotelu, więc pluskają się tam głównie dewizowi klienci (w zeszłym tygodniu byli to francuzcy emeryci). Druga część bliżej portu, potem małe zatoczki a w pobliskim Srebrenie hit, plaża całkowicie wybetonowana :). Na tej plaży na która chodziliśmy były całkiem spore otoczaki a na brzegu morza trochę piachu i żwirku. Jeżowców przy brzegu prawie nie ma i 90% ludzi kąpała się tam bez ochronnych bucików. Za to mój mąż narzekał, że nie ma czego oglądać pod wodą :) Jedno co mi się tam nie podobało, to tłum ludzi. Pewnie trzeba było gdzieś podjechać dalej i znaleźć bardziej wyludnione miejsce.
joancz
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) joancz » 04.07.2006 11:01

Aggi,

dzieki za cenne informacje. Bylam prawie zdecydowana na Mlini ale teraz to nie wiem... Te tlumy na plazy i brak sklepu! Jak daleko jest do najblizszego sklepu? To chyba tez Ty pisalas ze sa tylko 3 restauracje i ceny wyzsze niz w Dubrovniku... :
O Mlini pisza ze jest tam kilka plaz tzn. zwirkowe lub piaszczyste ale z tego co piszesz to raczej nie. Czy morze jest dosc daleko plytko?

Moze jednak lepiej wybrac sie do Srebreno (plaza tylko betonowa?), Plat (czy jest sklep?) a moze Lapad Bay w Dubrovniku. Pomozcie!
aGGi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) aGGi » 04.07.2006 13:47

joancz napisał(a):Aggi,

dzieki za cenne informacje. Bylam prawie zdecydowana na Mlini ale teraz to nie wiem... Te tlumy na plazy i brak sklepu! Jak daleko jest do najblizszego sklepu? To chyba tez Ty pisalas ze sa tylko 3 restauracje i ceny wyzsze niz w Dubrovniku... :
O Mlini pisza ze jest tam kilka plaz tzn. zwirkowe lub piaszczyste ale z tego co piszesz to raczej nie. Czy morze jest dosc daleko plytko?

Moze jednak lepiej wybrac sie do Srebreno (plaza tylko betonowa?), Plat (czy jest sklep?) a moze Lapad Bay w Dubrovniku. Pomozcie!

Z całej żupy, to najbardziej podobało mi się właśnie Mlini. Mimo dużej ilości ludzi było tam ładnie i spokojnie. W Srebernie jest pewnie więcej plaż niż ta pokryta betonem, ale my nie byliśmy na wszystkich, bo trochę plątaliśmy się po okolicy. Restauracji jest na pewno więcej niż 3 (m.in. jedna wegeteriańska z bardzo dobrym jedzonkiem).
Jeżeli jednak chodzi o sklepy, to ja tam znalazłam 1 minimarket i kiosk, 2 piekarnie, ale wszystko na górze przy jadrance. Dla nas odległość do sklepu nie była duża (2 minutki pod górkę). Na dole w miasteczku innego spożywczego nie znalazłam. A gdzie jest ten Twój apartament? W domu mam jakiś plan żupy, więc mogę sprawdzić, gdzie to jest. Dla mnie tam było za dużo ludzi, ale może ja po prostu marudzę :)
Plaże są ładne z kamykami i piaskiem, przy brzegu nie ma jeżowców ani ostrych kamieni a woda nie staje się głęboka bardzo szybko (z małymi dziećmi można tam śmiało jechać).
Mlini jest jednak położone na zboczu i w zasadzie wszędzie jest najpierw z górki a potem pod górkę.
Najlepiej podaj mi adres, to ci podeślę wieczorem kilka fotek z rodzinnego albumu :)
joancz
Podróżnik
re

Nieprzeczytany postnapisał(a) joancz » 04.07.2006 14:09

sedrecznie dziekuje za szybka odpowiedz.

Pokoj jest na ulicy Trgovište.
Mam tez wielka prosbe o opinie co do odleglosci do plazy (pan mowil ze ok.600m) Myslisz ze oplaca sie kupic wyzywienie - sniadanie plus obiad za 10E?
Pamietasz moze jakies ceny posilkow z tej wegetarianskiej restauracji? Jest szansa na dostanie sie z Dubrovnika do Mlini po 22 autobusem?

Sorki za zawracanie glowy.
Z gory dziekuje za odpowiedz

adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Ostatnio edytowano 04.07.2006 14:15 przez joancz, łącznie edytowano 1 raz
Paula81
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paula81 » 04.07.2006 14:14

joancz napisał(a):Aggi,

Ja co prawda tam nie byłam ale wybieram się w sierpniu.
Tutaj znajdziesz kilka fajnych fotek :)

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

pzdr,
Paula

p.s. masz może namiary na jakąś kwaterę???
aGGi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) aGGi » 04.07.2006 14:29

Paula81 napisał(a):Ja co prawda tam nie byłam ale wybieram się w sierpniu.

pzdr,
Paula

Ta plaża, którą widać w tym linku to jest plaża hotelowa na końcu miejscowości.

My znaleźliśmy nocelg przez informację turystyczną (o której juz pisałam) u takiej fajnej babci. I tu sie nie popisałam, bo namiarów na babcię nie wzięłam żadnych :(

Mlini jest malutkie, ale fajne a opis "Mlini is not the place to come if you're looking for nightlife." powinien wiele o tej miejscowości powiedzieć.
Paula81
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paula81 » 04.07.2006 14:59

aGGi napisał(a):
Paula81 napisał(a):Ja co prawda tam nie byłam ale wybieram się w sierpniu.

pzdr,
Paula

Ta plaża, którą widać w tym linku to jest plaża hotelowa na końcu miejscowości.

My znaleźliśmy nocelg przez informację turystyczną (o której juz pisałam) u takiej fajnej babci. I tu sie nie popisałam, bo namiarów na babcię nie wzięłam żadnych :(

Mlini jest malutkie, ale fajne a opis "Mlini is not the place to come if you're looking for nightlife." powinien wiele o tej miejscowości powiedzieć.

skorzystałam z zamieszczonego przez Ciebie linku
i czekam na odpowiedź, mam nadzieje że na dniach ją dostanę.
Tomy
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomy » 04.07.2006 15:16

aGGi Wysłany: 03-07-2006 17:03 Temat postu:

--------------------------------------------------------------------------------

My znaleźliśmy nocelg w Mlini (to trochę bliżej Dubrownika) za pomocą miejscowej informacji turystycznej (zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link). Pani była przesympatyczna. Znalazła nam nocleg niedaleko plaży na (jak się później okazało) dość eksluzywnej ulicy, za zupełnie akceptowalną cenę (26 euro za pokój z łazienką, lodówka i dostępem do wspólnej kuchni). Plaża była bardzo fajna, tylko niestaty trochę zaludniona. W ogóle Mlini to bardzo fajne małe miasteczko.

Te 26 euro to za osobę ??
aGGi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) aGGi » 04.07.2006 15:35

Tomy napisał(a):aGGi Wysłany: 03-07-2006 17:03 Temat postu:

--------------------------------------------------------------------------------

Te 26 euro to za osobę ??

Nie. Za pokój dla 2 osób z łazienką, lodówką i dostępem do kuchni dzielonej przez 3 pokoje. Bez klimatyzacji i luksusów, ale za to blisko morza. Pani w agencji policzyła nam 190 kun za dobę (i przeliczyła po sobie znanym kursie na euro). Oni za ten pokój mieli do końca czerwca cenę 85 kun za osobę a w sezonie 110 kun (dodatkowo doliczyła 20 kun na dobę za miejsce parkingowe, klimatyczne i sobie tylko znane dodatki). W sumie cena i tak była akceptowalna, więc nie marudziliśmy.
Tomy
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomy » 04.07.2006 16:16

yhym, cena całkiem fajna.... dzięki za odpowiedź
joancz
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) joancz » 04.07.2006 21:32

Ja co prawda tam nie byłam ale wybieram się w sierpniu.

pzdr,
Paula

p.s. masz może namiary na jakąś kwaterę???[/quote]
Ostatnio edytowano 05.07.2006 19:18 przez joancz, łącznie edytowano 1 raz
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone