Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czy w tym roku był ktoś w Pakostan?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
azara
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) azara » 23.08.2010 11:12

Witam. Jeżeli ktoś był w tym roku w Pakostan, to chciałabym się dowiedzieć czy ta miejscowość jest mniejsza od Vodice? Czy jest to małe miasteczko. Jak tam w ogóle jest? Na forum znalazłam parę informacji ale są one z lat poprzednich i raczej skromne. Z góry dziękuję.
magda8867
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) magda8867 » 26.08.2010 17:41

Podłączam się pod pytanie gdyz zastanawiam się czy tam nie pojechać w przyszłym roku...

W tym roku byliśmy w Promajnej, czy w Pakostane jest ładnie i można się tak zachwycać widokami jak w Promajnej czy Baskiej Wodzie? Czy są tam jakieś alejki spacerowe wzdłuz brzegu, czy na plaży jest cień (gdzieś wyczytałam że jest), czy są tam jakieś atrakcje dla dzieci choćby mały plac zabaw i ogólnie cenowo podobnie jak w Promajnie czy Baskiej Wodze?

Będę wdzięczna za każdą odpowiedź
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 26.08.2010 19:20

Kilku forumowiczów było w tym roku w Pakostane.

forum/viewtopic.php?t=29657&start=0

Pakostane jest mniejsze od Vodic (wg mnie) :wink: alejki spacerowe są, w pobliżu campingu na plaży są drzewa (widać na zdjęciach w załączonym linku), śmiało można jechać z małymi dziećmi, są tam też plaże żwirowo- piaszczyste, z łagodnym wejściem do morza, przy brzegu jest piasek więc nawet tam butów nie trzeba. Oczywiście tylko niektóre miejsca.
Jest plac zabaw ( dmuchane zamki, trampoliny, itp. )
Można z Pakostane popłynąć na rejs - Kornaty.
Ceny : "gałka" lodów 6 kun, piwo 1/2l w knajpie 12kun, pizza od 25kun, mieszane mięso z frytkami 50kun.
pozdrav :D
sławeka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) sławeka » 26.08.2010 19:28

A ja osobiście wolę Drage od Pakostane, szczególnie polecam ul. Dolaśka. Usytuowanie pomiędzy dwoma wzniesieniami gwarantuje znakomity widok na morze z apartamentów dostępnych w tym miejscu w liczbie znacznej. Do tego alejka żwirowa wzdłuż brzegu w lasku piniowym. i sporo tarasów do plażowania. Ciche i spokojne miejse. Mała żwirowa plaża również jest. Dodatkowo woda o wiele bardziej czysta niż w Pakośtane.
zuwik
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) zuwik » 06.09.2010 07:19

Byłem w Pakostane, nie byłem w Vodicach ani Baskiej, więc nie porównam. Dziś może jutro wklepię parę zdań i zdjęć, bo uważam, że jest to miejsce mocno niedocenione w porównaniu do innych, lub moja wiedza jest niepełna i zbyt pochopnie oceniam inne miejsca. Szybkie wnioski po powrocie z skromnym info zamieszczam tu: forum/viewtopic.php?p=598553#598553

W opisie (choć jestem kawalerem bezdzietnym jeszcze) wspomnę coś o dzieciach, jako że sam jako dziecko (12latek) byłem tam zabierany ;)
azara
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) azara » 06.09.2010 09:40

zuwik napisał(a):Byłem w Pakostane, nie byłem w Vodicach ani Baskiej, więc nie porównam. Dziś może jutro wklepię parę zdań i zdjęć, bo uważam, że jest to miejsce mocno niedocenione w porównaniu do innych, lub moja wiedza jest niepełna i zbyt pochopnie oceniam inne miejsca. Szybkie wnioski po powrocie z skromnym info zamieszczam tu: forum/viewtopic.php?p=598553#598553

W opisie (choć jestem kawalerem bezdzietnym jeszcze) wspomnę coś o dzieciach, jako że sam jako dziecko (12latek) byłem tam zabierany ;)

To się bardzo cieszę , bo myślałam,że nikt tam nie jeździ. Chodzi mi o plaże, sklepiki . A może masz jakieś namiary na fajne kwatery to byłabym wdzięczna. Jeśli tak to później wyśle maila.
zuwik
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) zuwik » 06.09.2010 12:40

Powinienem znaleźć namiar na bardzo fajną prywatną kwaterę, miła pani i bliziutko morza z naturalnym piaszczystym zejściem do morza. Jak znajdę, napiszę PW

Ah, tu nie ma PW... Daj maila ;)
azara
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) azara » 07.09.2010 17:11

zuwik napisał(a):Powinienem znaleźć namiar na bardzo fajną prywatną kwaterę, miła pani i bliziutko morza z naturalnym piaszczystym zejściem do morza. Jak znajdę, napiszę PW

podaje maila: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Dzięki :)
magda8867
Croentuzjasta
proszę też o namiar

Nieprzeczytany postnapisał(a) magda8867 » 11.09.2010 19:01

Proszę tez o namiar na ta fajną kwaterkę :roll: , wybieramy sie do Pakostane w przyszłym roku
magda8867
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) magda8867 » 13.09.2010 18:33

Kurcze zapomniałam podać maila: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl.
Jeszcze raz prosze o namiar na ta kwaterę
mandm
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mandm » 07.03.2012 17:39

zuwik napisał(a):Powinienem znaleźć namiar na bardzo fajną prywatną kwaterę, miła pani i bliziutko morza z naturalnym piaszczystym zejściem do morza. Jak znajdę, napiszę PW

również w tym roku planuje wyjazd do tego maisteczka. szukam czegoś, wiec jeśli nadal posiadasz namiary na ten noclego, to prosze o przesłanie na maila: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl.

z góry dzięki :)
redyeti
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) redyeti » 19.03.2012 17:07

Byliśmy w Pakostane w zeszłym roku. Podobało nam się, umiarkowana ilość ludzi oraz ceny w porównaniu z sąsiednim Biogradem. Ilość knajp i plaż zdecydowanie zadowalająca. Do plaż z kwatery mieliśmy 10 minut spacerkiem (ze stadem dzieci, więc to był faktycznie spacerek), generalnie sympatyczne miejsce do spokojnego wypoczynku, również jako baza wypadowa na wycieczki.

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone